۴۳۰ میلیارد ریال به طرح سامانه گرمسیری غرب کرمانشاه اختصاص یافت

۴۳۰ میلیارد ریال به طرح سامانه گرمسیری غرب کرمانشاه اختصاص یافت

صدرالله بابلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود : طرح سامانه گرمسیری یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی در این منطقه است که با نگاه ویژه رهبر معظم‌ انقلاب اجرا شده است.
وی اظهار کرد: شهرستان سرپل‌ذهاب ۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم دارد که از این میزان ۲۱ هزار و ۶۸۳ هکتار تحت پوشش سامانه گرمسیری قرار دارد و تاکنون ۱۷ هزار و ۲۱۰ هکتار آن به سامانه متصل شده است.
فرماندار سرپل‌ذهاب گفت: در منطقه بشیوه از توابع بخش مرکزی این شهرستان ۱۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که قرار است ۲۰ درصد آن شامل ۲ هزار و ۹۰ هکتار از این سامانه منتفع شود.
بابلی افزود : در بخش قلعه شاهین نیز قریب به ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم داریم که از این میزان زمین نیز ۲۰ درصد زیر پوشش سامانه می رود که ۷۳۷ هکتار آن دیم است.
وی خاطرنشان کرد: این طرح از سال ۹۰ شروع شده و در برخی مناطق با وجود اجرای سیستم آبیاری در داخل زمین کشاورزی هنوز آب به آن نرسیده چون تجهیزات داخل زمین ازبین رفته و یا به سرقت رفته است.
بابلی با تشکر از تشریک مساعی مسوولان و پیگیری نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد : اجرای طرح سامانه گرمسیری باعث رونق اقتصادی کشاورزی در منطقه خواهد شد بطوری که سال گذشته تولیدات کشاورزی شهرستان در مناطقی که تحت پوشش سامانه بود به بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا ، طبق گفته‌ کارشناسان، سامانه گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.
بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد که این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست.
بر اساس افق ترسیم شده برای این طرح، اجرای سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در قالب این طرح به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

حتما ببینید

استاندار: تغییرات مدیریتی در کرمانشاه با سرعت انجام خواهد شد

استاندار: تغییرات مدیریتی در کرمانشاه با سرعت انجام خواهد شد

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا؛ «منوچهر حبیبی» پس از برگزاری جلسه امروز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *