مالک یزدان پناه روز سه شنبه روز در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، افزود: شرکت های «زیست دریا پروران آناهیتا» و «کود نماد قشم» ۲ شرکت دانش بنیان این جزیره به همراه شرکت «فانوس ماهیان قشم» توانسته اند به دانش تولید و بومی سازی کود ارگانیک دست پیدا کنند که میتواند باعث سرعت و افزایش جوانه زنی، رشد، بهبود خاک، ریشه زنی و گلدهی گیاهان شود.
وی با بیان اینکه این کودها بر پایه جلبک، ماهی و ضایعات آبزیان تولید می شوند، ادامه داد: این محصول تولیدی در جزیره قشم بقایای شیمیایی ندارد و موجب می شود محصولات عالی وارد سبد مصرف خانوار شود و همچنین بهره وری کشاورزان بسیار بالاتر رفته و آنان با استفاده از این محصول ارگانیک منتفع شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم توضیح داد: سه واحد تولید کود ارگانیک یادشده در این جزیره با ظرفیت اسمی تولید چهار هزار و ۲۰۰ تن کود مشغول به فعالیت هستند.
یزدان پناه با تاکید بر اینکه کشت جلبک های بومی کشورمان هم می تواند مقرون به صرفه اقتصادی باشد، اضافه کرد: تحقیقات و جذب سرمایه گذار برای پرورش اینگونه جلبک های مورد نیاز در کشور نیز در این جزیره در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه کود جلبک دریایی به شکل پودری یا مایع مورد استفاده کشاورزان و باغداران قرار میگیرد، گفت: کودهای مایع جلبک دریایی که در این شهرستان تولید می شود، محبوب تر هستند و در بیشتر موارد کودهای مایع در مقایسه با جامد نتایج سریع تری ارائه میدهند و دلیل آن هم این است که کودهای جامد ابتدا باید تجزیه شده و به حالت محلول درآیند تا گیاهان بتوانند آنها را جذب کنند، در حالی که کودهای مایع به راحتی قابل جذب و مصرف هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم اظهار کرد: کود پودری و کود مایع جلبک دریایی هر ۲ در مقادیر مناسب و در زمان معین، مورد نیاز همه گیاهان هستند، این نوع کودهای ارگانیک برای رشد گیاه مزایای ارزشمندی را فراهم می آورند.
وی با بیان اینکه محصولات تولیدی این شرکت ها در جزیره قشم بسیار ارزان تر از نمونه های خارجی و مشابه هستند تصریح کرد: از آنجایی که نمونه محصولات تولیدی این سه شرکت تولیدی کود اورگانیک به سراسر کشور ارسال شده است، شاهد اثرات مفید کودهای تولید شده توسط این شرکت ها بر روی انواع محصولات زراعی و باغی بوده ایم.
یزدان پناه مصرف صحیح و متناسب انواع نهاده های کشاورزی به خصوص انواع کودهای ارگانیک را عامل توسعه پایدار بخش کشاورزی و تولید غذای سالم برشمرد و افزود: استفاده از محصولات ارگانیک یکی از راهکارهای بهره مندی از مواهب غذای سالم است.
وی تصریح کرد: محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در خاکی پرورش می یابند که در آن از سموم دفع آفات گیاهی نظیر علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی استفاده نشده باشد تنها تقویت کننده این خاک ها مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.