به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در میان همه تحلیلهای مربوط به وضعیت سوریه بعد از سقوط دولت بشار اسد و آغاز سریع حملات بیسابقه رژیم صهیونیستی به این کشور، نقطه اشتراکی که میان تحلیلگران در این زمینه وجود دارد، آن است که اسرائیل مدت زیادی منتظر نماند تا تصمیم بگیرد که بعد از سقوط بشار اسد و سیطره حاکمان جدید سوریه بر این کشور، دشمنی خود را با «سوریه جدید» هم نشان دهد.
خیز اسرائیل برای خلع سلاح سوریهِ جدید
به نظر میرسد که اسرائیل بعد از اینکه دید گروههای مسلح مخالف، طی ۱۱ روز توانستند دولت بشار اسد را ساقط کنند، تصمیم به سوءاستفاده گرفت و با عجله شروع به انجام حملات بیسابقه و مستمر علیه سوریه کرد تا قدرت نظامی آن را از بین ببرد و طی سه روز، بخش قابل توجهی از توان نظامی ارتش سوریه در سطح نیروی هوایی و دریایی و به ویژه تشکیلات پدافندی این کشور را از بین برد.
رژیم صهیونیستی همچنین به بهانه و ادعای از بین بردن انبارهای تسلیحات شیمیایی پنهان شده در سوریه، حملات خود را به مراکز علمی و تحقیقات نظامی این کشور در مناطق مختلف تشدید کرد. اسرائیل همچنین مدعی شد، نگران است که نیروهای مخالف سوری مواضعی را که نیروهای ارتش سوریه در جولان از آنجا عقبنشینی کردهاند، تصرف کنند. بنابراین ارتش اسرائیل نیروهای خود را به ارتفاعات جولان سوریه فرستاده و از فروپاشی توافق پایان تنش که در سال ۱۹۷۴ امضا شده بود، خبر داد.
به طور خلاصه، اسرائیل با سوءاستفاده از زلزله بزرگی که در سوریه رخ داد و خروج نیروهای حامی این کشور و همچنین عدم مداخله روسیه برای نجات دولت بشار اسد، با بهانهها و توجیهات بیهوده امنیتی و نظامی، با سوریه جدید اعلان جنگ کرده و هدف اصلی آن وارد کردن بیشترین آسیب ممکن نظامی و سیاسی به این کشور است.
حیاط خلوتی که الجولانی در سوریه برای اسرائیل ساخت
طی سالهای اخیر، ارتش اسرائیل به بهانه حضور نیروها و تجهیزات گروههای مقاومت در سوریه و با استراتژی «جنگ بین جنگها» مجموعهای از حملات هوایی را علیه این کشور انجام میداد، اما هرگز جرات انجام حملاتی در این سطح که اکنون شاهد آن هستیم و به ویژه وارد کردن آسیب شدید به ارتش سوریه را نداشت. اما بعد از سیطره گروههای مسلح مخالف بر سوریه و در راس آن گروه تروریستی هیئت تحریرالشام به ریاست «ابومحمد الجولانی» میبینیم که سوریه جولانگاه جنگندههای اسرائیلی شده است؛ بدون اینکه حاکمان جدید سوریه یک موضع قاطع، حتی در لفظ، مقابل این تجاوزات اتخاذ کنند.
در دوره سیطره خاندان اسد بر سوریه، رژیم صهیونیستی و آمریکا تلاشهای زیادی برای کشاندن سوریه به قطار سازش با اسرائیل انجام دادند که گفته میشود آخرین آنها مربوط به سال ۲۰۱۰ بود و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طریق یک میانجی آمریکایی سعی داشت با بشار اسد مذاکره کند و در ازای عقبنشینی اسرائیل از ارتفاعات جولان سوریه، دمشق توافق سازش با تل آویو امضا کند؛ تلاشهایی که هرگز موفق نبود.
صهیونیستها با وجود اینکه از سقوط دولت بشار اسد خوشحالند، اما در عین حال نمیتوانند نگرانیهای خود را درباره تحولات آینده سوریه پنهان کنند و محافل این رژیم میگویند، آنچه که در سوریه اتفاق میافتد، پیامدهای مهم و عمیقی دارد که اسرائیل نمیتواند از آن مصون بماند.
طی حدود ۱۰ روز گذشته که دولت بشار اسد سقوط کرده، همه اسرائیلیها تلاش دارند به این سوال پاسخ دهند که آیا سقوط بشار اسد برای اسرائیل خوب است یا نه و بزرگترین بازنده و برنده این اتفاق کیست؟ همچنین سوال دیگری که صهیونیستها مطرح میکنند این است که چگونه میتوانند از تحولات داخلی سوریه در خدمت اهداف راهبردی اسرائیل استفاده کنند.
تلاش صهیونیستها برای تبلیغ پیروزی
محافل عبری معتقدند که یکی دیگر از دلایل حملات نظامی شدید اسرائیل به سوریه طی روزهای گذشته، این است که تل آویو میخواهد از وضعیت آشفته سوریه برای سرپوش گذاشتن بر شکست اطلاعاتی و نظامی خود در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که نبرد طوفان الاقصی اتفاق افتاد، استفاده کند و در عین حال مدعی است که میخواهد جلوی تکرار چنین اتفاقی را از یک جبهه دیگر بگیرد.
«عیناو شیو» نویسنده و تحلیلگر صهیونیست در این زمینه در مقالهای که روزنامه یدیعوت آحارانوت، آن را منتشر کرد، نوشت که موفقیت نظامی اسرائیل در سوریه نمیتواند شکست بزرگی را که ارتش در هفت اکتبر ۲۰۲۳ در غزه متحمل شد از بین ببرد و مقامات اسرائیلی باز هم به دنبال یک تبلیغات رسانهای برای خودشان هستند.
وی افزود که اسرائیل با بهرهگیری از فرصت تاریخی که در سوریه به وجود آمده، به دنبال اشغال مناطق جدیدی در این کشور است. در حالی که هرتزی هالیوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل ادعا میکند تل آویو قصد دخالت در امور داخلی سوریه را ندارد ، اما میبینیم که نیروهای اسرائیلی در سوریه هستند.
این تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد که با همه این وجود، موفقیتهای نیروی هوایی ارتش اسرائیل در سوریه نمیتواند شکست میدانی بزرگی که در ۷ اکتبر رخ داد را جبران کند. اسرائیل حملات هوایی شدیدی را به سوریه انجام میدهد ، اما استراتژی روشنی در عملیات زمینی برای اشغال مناطق این کشور ندارد.
محافل عبری معتقدند، در حال حاضر سوریه وضعیت آشفتهای دارد و حاکمان جدید آن هم قدرت نظامی و سیاسی زیادی ندارند و بنابراین اسرائیل نمیتواند به نابودی قدرت نظامی سوریه افتخار کند؛ زیرا این اتفاق در زمانی رخ داده که به نظر میرسد سوریه تقریباً خلع سلاح شده است.
روایت دروغین اسرائیل برای منطقه، چگونه در سوریه سقوط کرد
اما یکی از مسائل مهم و کلیدی در این زمینه، آن است که اسرائیل قصد دارد تهاجمات خود به سوریه را ادامه دهد و اسرائیل کاتس، وزیر جنگ جدید رژیم صهیونیستی گفت که حملات اسرائیل به سوریه تا زمستان و شاید بیشتر ادامه خواهد داشت.
کاری که امروز اسرائیل در سوریه انجام میدهد، نقض آشکار حاکمیت این کشور بوده و صراحتاً نشان میدهد که رژیم صهیونیستی قصد گسترش اشغالگریهای خود را در سوریه دارد، همانند کاری که در فلسطین انجام داد؛ جایی که فلسطینیها را از سرزمین خود بیرون کرده و یهودیان صهیونیست را جایگزین آنها کرد.
در حال حاضر، رژیم صهیونیستی با اشغال مساحت بیشتری از جولان ، همانطور که مقامات این رژیم گفتهاند، قصد گسترش شهرک سازیها را در این منطقه دارد و این یعنی یک پروژه خطرناک علیه سوریه، و همه را به یاد روزهای آغاز اشغال فلسطین میاندازد. اسرائیل همه این اقدامات را با همدستی آمریکا و سایر حامیان خود در مقابل چشم جهانیان انجام میدهد.
ناظران امور معتقدند که رژیم صهیونیستی از فرصت کنونی در سایه اوضاع آشفته سوریه بعد از سقوط دولت و مسلط شدن مخالفان مسلح بر این کشور، برای از بین بردن ظرفیتهای نظامی سوریه که از زمان استقلال آن تلاش زیادی جهت انباشت این ظرفیتها شده بود، استفاده میکند و میخواهد اشغالگریهای خود را برای تحقق رویای صهیونیستها در رسیدن به دمشق، به عنوان بخشی از پروژه «اسرائیل بزرگ» گسترش دهد.
با این تفاسیر، ملتهای منطقه اکنون میتوانند با چشم خودشان ببینند و تشخیص دهند که دشمن واقعی آنها کیست و کسانی که درباره اتفاقات امروز هشدار میدادند، اغراق نمیکردند. رژیم صهیونیستی و رسانههای عربی و غربی حامی آن مدعی بودند که هدف این رژیم از حمله به غزه و لبنان، نابودی حماس و حزب الله است و اسرائیل هرگز نمیخواهد به ملتهای منطقه آسیب بزند!
اما امروز که دولت بشار اسد در سوریه سقوط کرده و اساساً نظام مخالف اسرائیل در سوریه وجود ندارد و حتی گروههای مسلح و تروریستی که بر این کشور مسلط شدند، همسو با صهیونیستها هستند؛ پس چرا اسرائیل به شکل شبانه روزی سوریه را بمباران میکند و زیرساختهای مردم این کشور را از بین میبرد و آنها را به وحشت میاندازد؟
همه ملتهای منطقه و برخی گروههایی که شاید از روی ناآگاهی، پیشتر اسیر فریبکاریهای رژیم صهیونیستی و حامیان رسانهای آن شده بودند و روایت دروغین تریبونهای غربی، آمریکایی و عربی مبنی بر اینکه اسرائیل «برای دفاع از خودش میجنگد» را باور داشتند، اکنون کاملاً روشن و شفاف میتوانند ماهیت و اهداف متجاوزانه و جاه طلبانه صهیونیستها را در منطقه ببینند و به این نتیجه برسند که اتحاد و مقاومت، تنها راه مقابله با استکبار اسرائیل و حامیان غربی آمریکایی آن در منطقه است.
انتهای پیام/