به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، باقری عصر امروز (یکشنبه) در همایش تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی افزود: دولت باید از تصدی گری در حوزه انرژی خارج شود اما حمایت و نظارت داشته باشد.
وی با تاکید براینکه ما باید نظام رگولاتوری را در حوزه انرژی پیاده و مدلهای توجیه پذیر و اقتصادی را دنبال کنیم، گفت: مالکیت انرژی تولید شده و صرفه جویی شده باید در اختیار سرمایه گذار باشد و خود سرمایه گذار اختیار معامله داشته باشد.
رئیس سندیکای صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: اگر این قیود در روشهای مشارکت عمومی خصوصی پیاده شود قطعا میتوانیم مصرف را کاهش دهیم.
باقری با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه هدف رشد هشت درصدی اقتصاد را دنبال میکنیم، گفت: کشور ظرفیتهای زیادی برای رشد هشت درصدی و حتی بیش از این درصد را دارد.
وی ادامه داد: ما جزء ۱۰ کشور اول دنیا در بخش معدن هستیم و در حوزه گاز جزء سه کشور اول دنیا هستیم. از طرف دیگر بخش خصوصی امکان تحقق رشد هشت درصدی را دارد و بخش خصوصی آمادگی انجام این کار را دارد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: ما در تابستان گذشته بیش از ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق را تجربه کردیم که قطعا در کاهش تولید اثر داشته و آسیبهای جدی به صنایع وارد کرده است.
باقری خاطرنشان کرد: ناترازی در واقع پیشی گرفتن مصرف از تولید است. مدیریت مصرف یعنی تغییر مصرف کشور از سمت مصارف فاقد ارزش افزوده به سمت مصرف برای خلق ارزش افزوده است.
وی گفت: اتلاف انرژی در بخش ساختمان زیاد است و این حوزه اهمیت زیادی دارد تا بتوان جلوی هدررفت انرژی در بخش ساختمان را گرفت.
رئیس سندیکای صنعت برق ایران در ادامه با اشاره به اینکه سبد تولید انرژی کشور که ۸۰ درصد آن امروز بر عهده نیروگاههای حرارتی است باید متوازن باشد، افزود: باید انرژیهای تجدیدپذیر توسعه پیدا کرده و در تامین انرژی کمک کنند.
در این مراسم حسین عبده تبریزی کمبود سرمایه گذاری در تولید نفت و گاز را مهمترین عامل بروز ناترازی دانست و افزود: سالهای گذشته سرمایه وجود داشت اما در این بخش سرمایه گذاری نشد.
این کارشناس اقتصادی گفت: دو دهه عدم سرمایه گذاری در نفت و گاز از عوامل اصلی بروز این مشکلات است.
وی عرضه ارزان برق را هم از دیگر عوامل ناترازی دانست و ادامه داد: بی احترامی به قیمت بازار و قیمت گذاری دستوری هم از دیگر عوامل ناترازی است.
عبده تبریزی خاطرنشان کرد: پائین نگه داشتن مصنوعی قیمت گاز و برق سبب شده به مصرف بی رویه این دو دامن زده شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: بی توجهی به قیمت بازار سبب از بین رفتن اعتماد شده و در نهایت منجر به اتلاف ذخایر انرژی شده است.
عبده تبریزی ادامه داد: باید توزیع برق و گاز به دست بخش خصوصی انجام شود تا شاهد کاهش مشکلات باشیم.
وی کاهش قیمت جهانی تجهیزات و تاسیسات انرژیهای تجدیدپذیر را فرصت مغتنمی برای کشور دانست تا بتوان با توسعه این بخش عقب ماندگیها را جبران و ناترازی را کاهش داد.