معاون وزیر جهاد کشاورزی: خرد شدن اراضی ، بازدهی تولید را پایین آورده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی: خرد شدن اراضی ، بازدهی تولید را پایین آورده است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا شاهپور علایی مقدم روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در اهواز با اشاره به برخی نقیصه های تولید محصول در بخش کشاورزی اظهارکرد: هدر رفت و اسراف آب، خرد شدن اراضی کشاورزی، پایین بودن ضریب مکانیزاسیون، ضعف در اقتصاد کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی از جمله این نقیصه‌ها هستند.

وی با اشاره به پایین بودن کارایی مصرف آب در ایران افزود: در دنیا به ازای هر مترمکعب آب ۲.۵ کیلوگرم محصول تولید می شود در حالی که در کشور ما این میزان ۹۰۰ گرم است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی یکی از دلایل بیابان‌زایی و فرونشست زمین را عدم صیانت از آب و خاک عنوان کرد.

وی توجه نداشتن به اقتصاد کشاورزی را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامی ترکیب جمعیتی ۶۷ درصد روستایی و ۳۳ درصد شهری بود در حال حاضر ۸۰ درصد شهری و ۲۰ درصد روستایی است و یکی از دلایل این اتفاق توجه نشدن به اقتصاد روستا است.

علایی مقدم با بیان اینکه خوزستان در حوزه کشاورزی از جمله استان‌های مهم کشور به شمار می‌رود توضیح داد: این استان رتبه نخست تولید راهبردی‌ترین محصول کشور یعنی گندم را به خود اختصاص داده است از این رو از استان‌های استراتژیک و راهبردی کشور نیز است.

به گفته وی با توجه به اینکه میانگین بارش کشور از میزان جهانی پایین‌تر است که در نتیجه بخش کشاورزی از جمله بخش‌های تحت تاثیر این شرایط محسوب می‌شود.

معاون توسعه وزارت جهاد کشاورزی بالاترین رکورد بارندگی در ایران را ۲۵۰ میلیمتر عنوان کرد و افزود: این درحالی است که بنا بر اعلام‌سازمان‌های جهانی، میانگین بارندگی کشورهایی که کمتر از ۵۰۰ میلیمتر باشد بخش کشاورزی این کشورها با ریسک مواجه است.

وی ادامه داد: علاوه بر تغییرات اقلیمی و اکولوژیکی، مخاطرات و بحران‌های مختلفی نیز کشاورزی کشور را تهدید می‌کند که این مخاطرات نیز بر سختی کشاورزی در ایران افزوده است.

علایی مقدم با اشاره به سیر تحول و تکامل کشاورزی ایران از انقلاب اسلامی تا کنون گفت: میزان تولیدات کشاورزی در اوایل انقلاب اسلامی از حدود ۴۰ میلیون تن در سال، اینک به همت کشاورزان و با یافته‌های تحقیقاتی سالانه به ۱۲۵ میلیون رسیده است.

وی بیان کرد: با تلاش دانشمندان در بسیاری از حوزه‌های تحقیقاتی و انتقال یافته‌های علمی مرتبط با بحش کشاورزی رشد داشته‌ایم که از جمله تاثیرات آن خودکفایی در برداشت گندم برای پخت نان است و خوزستان یکی از پایگاه‌های دستیابی به این خودکفایی است.

معاون توسعه وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سه استان خوزستان، فارس و مازندران از جمله سه استان مهم بخش کشاورزی کشور هستند.

بر اساس این گزارش، سهم خوزستان در ایجاد امنیت غذایی کشور ۱۶.۵ درصد است.

در پایان این آیین از زحمات مجید نبی پور رییس سابق سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تقدیر و جواد سلطانی کاظمی به عنوان سرپرست جدید این سازمان معارفه شد.

حتما ببینید

پیروز انتخابات ملت بزرگ ایران است

پیروز انتخابات ملت بزرگ ایران است

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی قاضی دزفولی پس از انداختن رای خود در صندوق شعبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *