به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سالانه بیش از ۱۰ هزار کودک در کشور دچار اسهال و در مراکز درمانی بستری می شوند که واکسن خوراکی «روتاویروس» نقش کمککننده در پیشگیری از این عارضه در کودکان دارد.
واکسن «روتاویروس» در سه نوبت شامل ۲، چهار و ۶ ماهگی نوزاد به طور رایگان در مراکز بهداشت به طور قطره خوراکی به نوزادان خورانده میشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: واکسن «روتاویروس» به شکل قطره خوراکی در تمامی مراکز بهداشت تحت پوشش این دانشگاه برای خوراندن به نوزادان واجدشرایط فراهم است.
محمدناصر رهبر روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: ضریب انجام واکسیناسیون نوزادان در استان سمنان ۱۰۰ درصد است و به بیانی دیگر خانوادهها واکسن فرزندان خود را به موقع و با رغبت انجام میدهند.
وی ادامه داد: ارتقای آگاهی شکل گرفته در خانوادهها موجب شد تا آنان از انجام منظم واکسن فرزندان خود ممانعت نکنند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: استفاده از واکسن «روتاویروس» عوارض زیادی ندارد و در شرایط رعایت مراحل واکسن مانع از عفونت گوارشی و اپیدمیک در کودکان سه ماه تا سه سال میشود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بر پایه این برنامه و با انجام واکسیناسیون کودکان در برابر روتاویروس، پیشبینی میشود که سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری و مرگ و میر کودکان جلوگیری شود.
به گفته علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، واکسنهای مورد نیاز برای اجرای کامل این طرح تامین شده است و مراکز بهداشت در سراسر کشور میتوانند بر اساس برنامه زمانبندی، واکسیناسیون اطفال را انجام دهند.
طبق برآورد وزارت بهداشت، تزریق واکسن پنوموکوک سالانه از یکهزار و ۵۰۰ مرگ و واکسن روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری کودکان جلوگیری خواهد کرد.
استان سمنان به علت وسعت ۲ دانشگاه علوم پزشکی دارد.
شهرستانهای سمنان، مهدیشهر، سرخه، دامغان، گرمسار و آرادان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان هستند.