حجت الاسلام مهدی متقیفر در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به آمار اعطای وام ازدواج به تفکیک استانها از ابتدای فروردین ماه تا ۳۰ آبان ماه اظهار داشت: از ابتدای فروردین امسال تا پایان آبان ماه، تعداد ۳۳۹ هزار و ۴۹۲ فقره وام ازدواج پرداخت شده و ۳۱۰ هزار و ۶۹۳ نفر در صف انتظار دریافت تسهیلات هستند.
وی افزود: در استان تهران به عنوان استانی که بیشترین وام ازدواج را نسبت به افراد در صف دریافت کرده، تعداد ۴۴ هزار و ۷۶۷ نفر وام خود را دریافت و تعداد ۲۴ هزار و ۳۴۶ نفر در صف هستند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: در اینبازه زمانی کمترین وام ازدواج در استان سیستان و بلوچستان پرداخت شده به صورتی که تاکنون ۸ هزار و ۵۴۶ فقره وام اعطا شده در حالیکه ۲۰ هزار و ۷۴۵ نفر در صف انتظار دریافت تسهیلات ازدواج خود هستند.
متقی فر با بیان اینکه رویکرد پرداخت وام ازدواج با همکاری بانک مرکزی ادامه دارد، تاکید کرد: وضعیت پرداخت وام در همه استان ها فعال است و استانهای خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، فارس، آذربایجان غربی، مازندران، البرز، خوزستان، گیلان و کرمان از نظر دریافت تسهیلات ازدواج در رتبه بهتری قرار دارند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا؛ در قانون بودجه امسال نیز، تسهیلات ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از اول فروردین ۱۳۹۹ بوده مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله تعیین شده بود؛ این تسهیلات برای زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجههای زیر ۲۳ سال مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان تعیین شده بود.
همچنین تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری نیز در بودجه امسال برای فرزندانی که از اول فروردین ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمدهاند، به ازای فرزند اول ۴۰ میلیون تومان، فرزند دوم ۸۰ میلیون تومان، فرزند سوم ۱۲۰ میلیون تومان و فرزند چهارم ۱۵۰ میلیون تومان و فرزند پنجم و بیشتر ۲۰۰ میلیون تومان بوده است که به این مبالغ در سال آینده ۱۰ درصد اضافه میشود.
البته دولت در لایحه خود پیشنهاد کرده بود که مدل پرداخت وام ازدواج در سال آینده با تغییراتی همراه باشد؛ بر اساس متن لایحه دولت، بانک مرکزی مکلف بود به میزانی که هیات عالی بانک مرکزی تا پایان فروردین ماه مصوب میکند، سهم بانکها از تسهیلات قرضالحسنه نظیر قانون جوانی جمعیت را از محل سپردههای قرض الحسنه اعم از جاری و پسانداز شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی بابت تسهیلات قرض الحسنه از جمله اشتغال، ازدواج، فرزندآوری، ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن ایثارگران را از طریق بانکهای عامل معین و ابلاغ کند.