به گزارش بامداد جمعه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از تارنمای خبری ای اس ان ای، کروستو از ایتالیا به عنوان کشوری با سابقه دیرینه در مشارکت در مأموریتهای حفظ صلح در نقاط مختلف دنیا یاد کرد و گفت: نیروهای ما همچنین میتوانند در مأموریتهای حفظ صلح در خاورمیانه نیز شرکت داشته باشند.
وزیر دفاع ایتالیا در ادامه با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در آینده نزدیک در مورد مأموریت حفظ صلح در اوکراین، نوار غزه یا لبنان صحبت کنیم، تاکید کرد: ما آماده مشارکت در مأموریتهای حفظ صلح هستیم چرا که در این کار همیشه به عنوان یک ملت متمایز بودهایم.
از سوی دیگر آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به گمانهزنیهایی که درباره اعزام نیروهای حافظ صلح کشورهای اروپایی به اوکراین مطرح میشود، اظهار کرد: پیش از گفت وگو درباره اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین ابتدا باید به آتشبس میان مسکو و کییف دست پیدا کرد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، دونالد تاسک نخست وزیر لهستان پیشتر با اشاره به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در مورد استقرار نیروهای کشورهای اروپایی در اوکراین بعد از برقراری آتشبس میان مسکو و کییف تاکید کرد: ما به اوکراین نیرو اعزام نخواهیم کرد.
تاسک بعد از دیدار و رایزنی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که در راستای تلاشهای دیپلماتیک کشورهای اروپایی برای ادای سهم خود در زمینه پایان دادن به جنگ میان مسکو و کییف به لهستان سفر کرده است، اظهار کرد: در خصوص طرح ترامپ مبنی بر اعزام نیروهای کشورهای اروپایی به اوکراین بعد از برقراری آتشبس احتمالی میان مسکو و کییف اعلام میکنم که تصمیمگیری در مورد اعزام نیروهای لهستانی به اوکراین موضوعی است که مربوط به لهستان است و این تصمیم فقط در ورشو اتخاذ خواهد شد و ما در حال حاضر هیچ برنامهای برای انجام این کار نداریم.
برایان لانزا یک مشاور ارشد ترامپ پیش تر به شبکه خبری جهانی بیبیسی گفته بود که دولت آینده ترامپ، دستیابی به یک توافق صلح را بر بازگرداندن سرزمین تصرف شده اوکراین توسط روسیه در اولویت قرار خواهد داد.
بر اساس گزارشهای رسانهای، ترامپ قول داده است که قبل از روز تحلیف خود در ژانویه به یک توافق صلح میان روسیه و اوکراین دست یابد تا جنگ پایان یابد و بارها نشان داده که مایل است به دنبال ارائه امتیازاتی باشد که دولت بایدن آنها را نمیپذیرفت.
این مشاور ترامپ گفت: «ما به اوکراین خواهیم گفت که یک چشم انداز واقع بینانه، صلح برای پیروزی نیست بلکه دستیابی به صلح است و باید یک گفت وگوی صادقانه را شروع کنیم.»
وی به قلمروی در شرق اوکراین که از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ توسط روسیه تصرف شده است، اشاره نکرد اما به کریمه اشاره کرد، منطقهای که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ضمیمه شد.
او گفت که دولت ترامپ موضعی اتخاذ خواهد کرد که در آن کریمه را از دست رفته تلقی خواهد کرد.
این اظهارات پس از آن منتشر شد که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که ترامپ در حال حاضر در حال بررسی چند پیشنهاد برای پایان دادن به جنگ اوکراین است، اما همه این پیشنهادات شامل اجازه تصرف حدود ۲۰ درصد خاک اوکراین توسط روسیه و تعلیق موقت درخواست کییف برای پیوستن به ناتو است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به این ادعاهای ترامپ گفته است که این درگیریها مشکلی بسیار پیچیده است و نمیتوان آن را در یک روز حل کرد.
نشریه آمریکایی «نیوزویک» با استناد به گزارشهای رسیده از تیم مشاوران ترامپ اعلام کرده است که طرح این کشور برای پایان دادن به جنگ شامل اعزام نیروهای نظامی نخواهد بود.
گفته میشود که ایجاد منطقه غیرنظامی ۸۰۰ مایلی بین ارتشهای روسیه و اوکراین یکی از ایدههای رئیسجمهور منتخب برای پایان دادن به جنگ است.
این نشریه آمریکایی میگوید که مشاوران ترامپ تشریح کردهاند که این طرح خط مقدم کنونی را مسدود میکند و اوکراین را از هرگونه جاهطلبی برای پیوستن به ناتو برای حداقل دو دهه کنار میگذارد و این درحالی است که آمریکا سلاحهایی را نیز در اختیار کییف قرار میدهد.
وال استریت ژورنال نیز به نقل از یکی از اعضای تیم ترامپ گزارش داد که آمریکا نه تنها هیچ سربازی به اوکراین اعزام نخواهد کرد بلکه هزینه اجرای این طرح را نیز نخواهد پرداخت.