به گزارش بامداد جمعه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، در بیانیه مشترک وزرای خارجه آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که بعد از نشست روز گذشته (پنجشنبه) آنها با حضور آندری سیبیها وزیر خارجه اوکراین در برلین صادر شد، آمده است: بعد از گذشت یک هزار روز از آغاز درگیری میان مسکو و کییف، اکنون این درگیری به مقطع بسیار حساسی رسیده است.
این بیانیه مشترک میافزاید: کییف باید در این جنگ پیروز شود زیرا دستیابی به صلح جامع، عادلانه و پایدار برای اوکراین و همچنین برقراری امنیت با ثبات در اروپا مقولههایی جداییناپذیر از یکدیگر هستند که فقط با پیروزی کییف بر مسکو تحقق خواهند یافت.
در این بیانیه مشترک از حملات اخیر روسیه علیه شهرهای اوکراین و زیرساختهای غیرنظامی این کشور به عنوان تشدید درگیری از سوی مسکو یاد شده و آمده است: ما استقرار نیروهای کره شمالی در جبهه جنگ و همچنین استفاده روسیه از موشکهای بالستیک میانبرد در حملات خود به اوکراین را به شدت محکوم میکنیم.
در ادامه بیانیه مشترک وزرای خارجه آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تشریح برنامههای آنها برای اجرای بسته کمکی ۵۰ میلیارد دلاری گروه هفت برای رفع نیازهای فوری اوکراین به ویژه نیازهای نظامی این کشور، تاکید شده است: ما حمایتهای نظامی، اقتصادی و مالی از اوکراین را از جمله از طریق کمکهای مالی اضافه اروپا به این کشور افزایش خواهیم داد.
در این بیانیه مشترک همچنین با اعلام حمایت از عضویت اوکراین در ناتو و پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، آمده است: فرمول صلح ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین راهی معتبر برای رسیدن به صلح پایدار است و هیچ مذاکرهای درباره برقراری صلح در این کشور بدون حضور اوکراین و شرکای اروپایی این کشور قابل قبول نیست.
بیانیه مشترک وزرای خارجه آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میافزاید: ما حمایت قاطع خود را از صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین مطابق با قوانین بینالمللی، از جمله منشور سازمان ملل متحد، با احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور، تکرار میکنیم.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، این نشست روز پنجشنبه در برلین به میزبانی آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان و در زمانی برگزار شد که مقامهای کییف نگران هستند که با بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید، حمایت نظامی غرب از اوکراین کاهش یابد.
ترامپ که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ پیروز شد و در ۲۰ ژانویه (اول بهمن) کار خود را در کاخ سفید آغاز خواهد کرد، بارها از کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین انتقاد کرده و قول داده است که در صورت انتخاب شدن، در عرض ۲۴ ساعت و از طریق مذاکرات دیپلماتیک به درگیری میان مسکو و کییف پایان دهد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.