تحریم در سواحل «کیش» مات شد+ فیلم

تحریم در سواحل «کیش» مات شد+ فیلم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سالانه میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان که اکثر آنان داخلی است به جزیره کیش سفر می‌کنند که در کنار سایر جاذبه‌های گردشگری از حضور در سواحل زیبا و کم نظیر این جزیره لذت ببرند؛ در همین راستا نیز پاکیزگی و جلوگیری از آلودگی سواحل کیش نه تنها یک وظیفه ملی و زیست محیطی است بلکه یکی از لازمه‌های حفظ این جاذبه مهم گردشگری است.

جزیره کیش حدود ۴۵ کیلومتر ساحل دریا دارد که جلوگیری از آلودگی آن کار آسانی نیست و باید برای انجامش از ماشین آلات پیشرفته و به روزاستفاده کرد؛ دستگاه‌هایی که در انحصار تولید برخی کشورهای خاص قرار دارد و تحریم‌های ناجوانمردانه اعمال شده علیه کشور پاشنه آشیلی برای تامین آن شده است.

در همین راستا به سراغ رییس پسماند و امور مناطق شرکت عمران، آب و خدمات جزیره کیش رفتیم تا در رابطه با جزئیات چگونگی پاکسازی سواحل این‌ جزیره بیشتر بدانیم؛ فرامز فرجی به تلاش‌های زیاد انجام شده برای حفظ نظافت سواحل جزیره اشاره کرد و گفت: دستگاه پاکسازی ساحل کیش در سال ۱۳۷۸ از کشور آلمان خریداری شد که به دلیل شرایط خاص آب و هوایی جزیره و عدم امکان تامین قطعات یدکی به دلیل تحریم‌ها، پس از ۱۶ سال و در سال ۱۳۹۴ به طور کامل‌از کار افتاد.

وی‌ ادامه داد: سال ۱۳۹۶ در بازدید از یک نمایشگاه تولید محصولات داخلی، ایده تولید دستگاه پاکسازی ساحل به یک شرکت داده شد و این شرکت در کوتاه ترین زمان ممکن یک دستگاه مشابه خارجی پاکسازی سواحل را تولید کرد.

رییس پسماند و امور مناطق شرکت عمران و خدمات جزیره کیش اضافه کرد: هرچند محصول تولیدی در کشور برخلاف محصول آلمانی خودکشش نبود و نیاز به یک کشنده داشت اما ما چاره‌ای جز خرید و یک راه حل برای رفع این مشکل نداشتیم.

وی با بیان اینکه پس‌ ۲ سال از خرید این دستگاه تولید داخل، تراکتور مخصوص حمل آن نیز خریداری شد تا مشکل آن حل شود، گفت: در حال حاضر سواحل پاویون، دامون و ساحل شرقی با همین دستگاه پاکسازی می‌شود؛ اما ما یک مشکل دیگر نیز داشتیم که آن عدم توانایی دستگاه ایرانی در جمع آوری ته سیگارها بود.

وی‌ اظهار کرد: برای حل این مشکل و پاکسازی سواحلی که امکان استفاده از دستگاه در آنها وجود ندارد به سراغ متخصصان داخلی رفتیم و در نهایت سرندهای دستی با الگوبرداری و مهندسی معکوس از نمونه‌های خارجی در خود کارگاه‌های شرکت عمران، آب و خدمات کیش تولید شد.

فرجی در رابطه با چگونگی کار با این دستگاه‌های دستی توضیح داد: این سرندها به تیم‌های نظافتی تحویل داده می‌شوند تا به‌صورت روزانه در سواحلی که مسیر دسترسی برای دستگاه مکانیکی وجود ندارد، یا برای جمع آوری ته سیگارها، عملیات پاکسازی را انجام دهند.

وی همچنین به برخی اقدامات هفتگی به کمک فعالان زیست محیطی در راستای فرهنگ‌سازی و مشارکت کیشوندان برای حفظ نظافت سواحل اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر شهروندان و گردشگران شد.

فرجی با بیان‌اینکه هم اکنون مشکلی در دستگاه‌های پاکسازی سواحل در کیش وجود ندارد، افزود: پاکسازی سواحل تاثیر بسیاری در کاهش آلودگی‌ها و افزایش ایمنی محیط زیست دارد و ما تمامی تلاش خود را برای حفظ زیبایی و جاذبه‌های طبیعی گردشگری جزیره کیش به کار خواهیم برد.

حتما ببینید

مدارس کیش روز چهارشنبه باز است

مدارس کیش روز چهارشنبه باز است

صالح بهرام‌پور شامگاه سه شنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *