به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل که کشورش اکنون ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی دسامبر ۲۰۲۴ را برعهده دارد، در سخنانش گفت: «ما زمان زیادی است که اقدامات نگران کننده حوثی ها (انصارالله یمن) را به طور طولانی مورد بحث قرار داده ایم. با این حال، این گفتگوها هیچ تغییر معناداری در رفتار حوثی ها ایجاد نکرده است. آنها به درخواست های این شورا توجه نکرده اند.»
این عضو دولت جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا که در آخرین روزهای حضور خود در سازمان ملل در پی روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری بعدی، به سر می برد، ادعا کرد: « در عوض، آنها (انصارالله) خواسته های صریح قطعنامه ۲۷۲۲ برای پایان دادن به حملات دریایی خود و آزادی خدمه کشتی گلکسی لیدر که به طور غیرقانونی بازداشت شده بودند را نادیده گرفته اند. آنها نتوانستند رفتار خود را پس از بیانیه های مطبوعاتی شورا در دسامبر گذشته و همین ماه گذشته تغییر دهند.»
گرینفیلد ادامه داد: «برعکس، حوثیها با کمک موشکهای بالستیک ضد کشتی ایران، فقط به حملات بیمورد خود از جمله به کشتیهای نیروی دریایی آمریکا، یک کشتی تجاری ترکیه و یک کشتی کانتینری تحت اداره امارات ادامه دادهاند. آنها به هدف قرار دادن اسرائیل ادامه می دهند.»
سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: « تبلیغات حوثیها در رسانههای اجتماعی گواه روشنی است که آنها بیش از اینکه به مردم خود کمک کنند به جذب مخاطبان خارجی اهمیت میدهند. این ویدئوها با یک کارزار اطلاعات نادرست هماهنگ که موفقیت تاکتیکی را القاء می کنند، تکمیل می شوند. هدف از این کارزار تضعیف عزم شرکای منطقه ای و کشورهای همفکر است.»
او گفت: «آمریکا از تقویت ظرفیت مکانیسم نظارت سازمان ملل برای یمن جهت بازرسی کشتیهای عازم بنادر تحت کنترل حوثیها و کمک به کاهش جریان تسلیحات از ایران به حوثیها حمایت میکند. ما به تلاش برای پاسخگو ساختن ادامه خواهیم داد: برای حوثی ها و کسانی که از آنها حمایت می کنند. »
گرینفیلد با تکرار ادعاهای واشنگن افزود: «ما قبلاً هشدار دادهایم که اقدامات ساختگی که میتواند منجر به اعدام غیرقانونی کارکنان بشردوستانه، سازمان ملل و سفارت شود، کاملا غیرقابل قبول است. روسیه منافع سیاسی خود را با حوثی ها دارد تا دستور کار بر همکاری در این شورا.»
سفیر آمریکا همچنین روسیه را متهم به تلاش برای ارسال سلاح به انصارالله یمن کرد و گفت: « ما شواهد نگران کننده ای دیده ایم که نشان می دهد مسکو فعالانه به دنبال تماس با حوثی ها و بحث در مورد انتقال سلاح است. گزارشهای نگرانکنندهای وجود دارد مبنی بر اینکه نیروهای مسلح روسیه صدها یمنی را برای جنگ بی دلیل خود در اوکراین استخدام کردهاند. با وجود مداخلات شرورانه روسیه و ایران، تنها راه مناقشه یمن از طریق یک راه حل سیاسی فراگیر است.»
این دیپلمات آمریکایی ادامه داد: «حوثی ها به جای ادامه حمله به دریای سرخ و آبراه های اطراف، باید تنش را کاهش دهند و به روند سیاسی بازگردند. روندی که به پایان بادوام درگیری دست یابد و به یمنی ها می پردازد، خواستار عدالت، پاسخگویی و جبران نقض و نقض حقوق بشر است.»
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.