الحاق زمین تا تامین زیرساخت‌ها؛ راهبردهای تکمیل طرح‌های مسکن در سمنان + فیلم

الحاق زمین تا تامین زیرساخت‌ها؛ راهبردهای تکمیل طرح‌های مسکن در سمنان + فیلم

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مشکل کمبود آب، فقدان زمین، مباحث الحاق زمین در طرح‌های تفصیلی شهرها، مباحث تامین زیرساخت‌های آب، برق و گاز، کمبود اعتبارات بانکی در طرح نهضت ملی مسکن، و تاخیر در ساخت تعدادی از واحدها، از موضوع‌های مرتبط با ساخت نهضت ملی مسکن در استان سمنان است که محمدجواد کولیوند استاندار سمنان در نشست شورای مسکن استان سمنان در سالن یادگار امام(ره) استانداری با حضور بیات‌منش معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مطرح کرد.

الحاق زمین تا تامین زیرساخت‌ها؛ راهبردهای تکمیل طرح‌های مسکن در سمنان
نشست شورای مسکن سمنان

استاندار سمنان تامین آب را از مشکلات پیش‌روی استان در ساخت طرح‌های جدید مسکن برشمرد و گفت: تفاهم و توافق وزارت نیرو و وزارت راه برای رفع این مشکل می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی تاکید کرد: وزارتخانه‌های نیرو و راه و شهرسازی در زمینه تامین آب برای طرح‌های جدید مسکن در این استان تفاهم کنند.

استاندار سمنان با اشاره به مشکلات اجرای طرح‌های ساخت مسکن در سمنان، بیان کرد: یکی از این مسایل سهم زیرساخت‌ها است که باید برای تامین مالی آن توسط وزارت راه و شهرسازی تصمیم‌گیری شود.

۳۳ هزار میلیارد ریال برآورد هزینه زیرساخت‌های طرح‌های مسکن سمنان

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی دراین باره گفت: ۳۳ هزار میلیارد ریال برآورد هزینه تامین زیرساخت آب، برق و اجرای شبکه فاضلاب در اجرای طرح‌های ساخت مسکن استان سمنان است که از مجموع این برآورد بین ۱۲۲ هزار تا ۱۵ هزار میلیارد ریال مربوط به هزینه آماده سازی و زیرساختی و ۲۰ هزار میلیارد ریال مربوط به هزینه روبنایی است.

بیات‌منش اظهار کرد: ۱۱ هزار میلیارد ریال هزینه تامین زیرساخت‌های زیربنایی و ۱۲ هزار میلیارد ریال هزینه آماده سازی است. در زمینه خدمات روبنایی برای ساخت مدرسه اگر اداره‌کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان ساخت مدرسه در محل اجرای طرح‌های ساخت مسکن را آغاز کند، تا ۵۰ درصد در هزینه ساخت کمک می‌شود.

وی گفت: ۱۰۰ درصد هزینه ساخت یک مسجد و ۵۰ درصد هزینه ساخت کلانتری در اجرای طرح‌های ساخت مسکن مهر از سوی وزارت راه و شهرسازی همراهی می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: برای تامین مالی طرح‌های ساخت مسکن برنامه‌ریزی‌هایی شده است تا اتمام کار دولت چهردهم تامین زیرساخت ها و بخشی از خدمات روبنایی در استان سمنان تامین شود.

به گفته وی، سالانه بین سه‌هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار میلیارد ریال از سوی وزارت راه و شهرسازی برای تامین هزینه اجرای زیرساخت‌های طرح‌های ساخت مسکن تخصیص خواهد یافت.

وی یادوآور شد: سه عملیات شامل آماده‌سازی خیابان‌ها، اجرای آسفالت و پیاده‌سازی معابر و کوچه، تامین زیرساخت و تامین خدمات روبنایی، از محل منابع سازمان ملی زمین و مسکن، صندوق ملی مسکن و وزارت و راه و شهرسازی تامین می شود.

به گفته معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، تامین یک سوم هزینه‌ها با این حوزه است.

همراهی ضعیف بانک‌ها در اجرای طرح‌های مسکن

استاندار سمنان تسهیلات انبوه‌سازان و خانه‌های ویلایی را از دیگر مباحث موجود در ساخت طرح‌های مسکن در این استان برشمرد و افزود: بانک‌ها باید نسبت به تامین منابع مالی اقدام کنند یا بخشی از منابع را با سپرده‌گذاری ۲ الی سه برابری مردم تامین و جایگزین کنند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: هفت‌هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی نیاز استان سمنان است و برای رفع این نیاز باید طرح تعریف شود.

وی ادامه داد: تلاش می‌شود که سه ‌هزار و ۵۰۰ مسکن تا پایان سال مالی(شهریور ۱۴۰۴) به مرحله عقد قرارداد برسد، کار سختی است اما با پیگیری و همراهی بانک‌ها محقق می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: مدیریت واحد در تقویت رغبت بانک‌ها برای همراهی در اجرای طرح‌های مسکن موثر است و به عنوان نمونه تامین اسکلت ساخت خانه‌های ویلایی و آپارتمانی توسط یک انبوه ساز انجام و تکمیل بقیه مراحل به مالک سپرده شود.

وی بیان کرد: بانک‌ها در پرداخت وام کمک هزینه ساخت خانه در طرح‌های مختلف ضعیف عمل کردند و طبق برنامه هفتم توسعه، تقویت بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی مسکن مورد توجه است تا بخشی از مشکلات رفع شود.

بیات‌منش گفت: تمرکز بر انجام تکالیف در حوزه راه و شهرسازی با همراهی بانک‌ها و استاندار سمنان برای تسریع در بهره‌برداری طرح‌ها مورد توجه است و تلاش می‌شود تا پایان سال آینده تمامی تعهدات مسکن مهر پرداخت شود.

الحاق زمین تا تامین زیرساخت‌ها؛ راهبردهای تکمیل طرح‌های مسکن در سمنان

الحاق زمین راهکاری برای توسعه محدوده شهری

استاندار سمنان با بیان اینکه شورای عالی درباره الحاق زمین در ابعاد گسترده در شهرهای دامغان و شاهرود سختگیری ندارد، اضافه کرد: دبیرخانه شورای عالی برای الحاق زمین به شهرها در استان سمنان اقدامات لازم را تسهیل کند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره الحاق زمین برای ساخت خانه گفت: برنامه هفتم توسعه برای تامین مسکن تکالیفی دیده است و از این پس باید کارها منطبق بر این برنامه باشد.

به گفته وی، بازنگری طرح جامع مسکن کشور و تدوین برش استانی بر مبنای سند آمایش سرزمینی و نیازسنجی، بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.

بیات‌منش با بیان اینکه تکمیل تمامی تعهدات و تکالیف در طرح‌های مختلف ساخت مسکن مربوط به دولت‌های قبل مبنا و مورد توجه است، اظهار کرد: حدود پنج تا ۶ ماه طول می‌کشد برش استانی طرح جامع مسکن مشخص شود.

وی اظهار کرد: یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در استان سمنان الحاق شد و الحاق یک هزار و ۲۰۰ هکتار دیگر نیز در شورای عالی مسکن در دست بررسی است.

وی بیان کرد: الحاق زمین در سه شهر گرمسار، دامغان و الحاق دو قطعه ۱۹۶ هکتاری و ۴۳۰ هکتاری در شاهرود بررسی شد. این زمین‌ها با توجه به تخصص و سابقه موقعیت دسترسی پیش‌بینی می‌شوندو باید مورد تایید شورای عالی مسکن وزارت راه و شهرسازی قرار بگیرند.

به گفته معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، تکلیف الحاق زمین در استان سمنان در نشست شورای عالی مسکن طی یک ماه آینده مطرح می‌شود، اما لازم است نقشه طرح تفکیکی و آماده‌سازی آغاز شود تا کارها همزمان با پیگیری تصویب الحاق پیش‌برود.

استان سمنان سهمیه ساخت ۶۰ هزار واحدی از نهضت ملی مسکن طی چهارسال دارد که ۳۰ هزار واحد در شهر جدید ایوانکی و ۳۰ هزار واحد توسط راه و شهرسازی در ۲۰ شهر استان سمنان هدف‌گذاری شده است.

حتما ببینید

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌زیست سمنان: رسانه‌ها به گره‌گشایی مسایل این حوزه کمک کنند + فیلم

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌زیست سمنان: رسانه‌ها به گره‌گشایی مسایل این حوزه کمک کنند + فیلم

دریافت ۱۴ MB به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سعید یوسف‌پور عصر چهارشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *