تلاش آمریکا برای برقراری ارتباط با معارضان سوری

تلاش آمریکا برای برقراری ارتباط با معارضان سوری

به گزارش روز سه‌شنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز، دولت جو بایدن به دنبال راه‌هایی برای تعامل با گروه‌های شورشی سوری است که بشار اسد رئیس‌جمهوری این کشور را برکنار کردند و با شرکای خود در منطقه مانند ترکیه در تماس غیررسمی هستند.

متیو میلر سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا طی سخنانی در یک نشست خبری گفت: «واشنگتن راه‌های ارتباطی مختلفی برای برقراری ارتباط با گروه‌های گوناگون دارد». یکی از گروه‌های حاضر در تصرف دمشق از سوی واشنگتن به عنوان یک گروه تروریستی معرفی شده است.

میلر افزود: ما در چند روز گذشته درگیر این گفت‌وگوها بوده ایم. خود وزیر (امورخارجه) نیز درگیر گفت‌وگو با کشورهایی است که در سوریه نفوذ دارند و ما این کار را ادامه خواهیم داد.

رویترز خاطرنشان می کند که کشورهای سراسر منطقه و همچنین جهان غرب در تلاش برای ایجاد راه های ارتباطی جدید با هیات تحریر الشام (HTS) به عنوان گروه شورشی پیشرو در سوریه هستند که تا سال ۲۰۱۵ با القاعده متحد بود و پیش از آن از سوی آمریکا، اروپا، ترکیه و سازمان ملل به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شد.

میلر در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: آنتونی بلینکن وزیرامور خارجه گفت‌وگوی تلفنی با رهبران منطقه را ادامه داده و در چهار روز گذشته، دو بار با هاکان فیدان همتای ترکیه‌ای صحبت کرده است.

ترکیه در شمال غربی سوریه نیروهای زمینی مستقر کرده و از برخی شورشیان از جمله ارتش ملی سوریه (SNA) پشتیبانی می کند، هرچند هیات تحریر الشام را یک گروه تروریستی معرفی کرده است.

میلر در واکنش به این پرسش که آیا واشنگتن به دنبال تعامل با ابومحمد الجولانی رهبر هیات تحریر الشام است، یا خیر از پاسخ خودداری نمود، اما چنین امکانی را هم رد نکرد.

این سخنگو سپس اضافه کرد: ما بر این باور هستیم که توانایی برقراری ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با همه طرف‌های مرتبط را داریم.

آمریکا در سال ۲۰۱۳ میلادی، جولانی را به عنوان تروریست معرفی کرد و گفت که وی از سوی القاعده در عراق موظف به سرنگونی حکومت اسد و استقرار قوانین شریعت اسلامی در سوریه است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از ۱۱ روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

حتما ببینید

تلاش چین و هند برای واردات نفت از غرب آسیا، کانادا، برزیل و آفریقا

تلاش چین و هند برای واردات نفت از غرب آسیا، کانادا، برزیل و آفریقا

به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا، رویترز در گزارشی با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *