به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، همانطور که مشخص است و سازمانهای بینالمللی بارها هشدار دادهاند، کودکان بزرگترین گروهی هستند که در نوار غزه قربانی جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی میشوند و یکی از بانک اهداف اصلی اشغالگران به شمار میروند.
در سایه سیاستهای جنایتکارانه رژیم اشغالگر علیه غزه و سیاست گرسنگی و قحطی سیستماتیک که ضد این منطقه تحمیل کرده، مسئله سوء تغذیه شدید در میان کودکان نوار غزه، تبدیل به یک موضوع عادی شده و علاوه بر بیماریهای مختلف منجر به مرگ تدریجی آنها میشود.
همه کودکان غزه سوءتغذیه دارند
در همین زمینه اخیراً صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد که ۵۰ هزار کودک فلسطینی در نوار غزه از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و تحت محاصره وحشتناک اسرائیل هستند. وزارت بهداشت غزه هم گزارش داد که یک میلیون کودک در نوار غزه در معرض سوء تغذیه قرار دارند.
شاهدان عینی و خبرنگاران در نوار غزه گزارش میدهند که در نتیجه جلوگیری اسرائیل از ورود مواد غذایی به نوار غزه و حتی مواد اولیه مانند آرد، مردم در سراسر این باریکه در قحطی وحشتناکی به سر میبرند و برای زنده ماندن تلاش میکنند.
بدون شک، بیشترین بهای این قحطی را کودکان میپردازند؛ همان گروهی که شامل بیشترین شهدا و مجروحان هستند. گزارشهای سازمانهای دولتی در غزه نشان میدهد که نزدیک به ۱۹ هزار کودک تاکنون در غزه طبق آمار رسمی در نتیجه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند و همه کودکان یعنی نزدیک به یک میلیون کودک در غزه، از بهداشت، آموزش و تغذیه مناسب محروم هستند.
«یاسمین ابوالعطا» شهروند آواره فلسطینی در غزه که دختر شش ماهه او از سوء تغذیه شدید و لاغری وحشتناک رنج میبرد، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: پزشکان تشخیص دادند که دخترم در وضعیت سوء تغذیه شدید قرار دارد و تنها ۴ کیلو است. ما نمیتوانیم مواد مغذی لازم برای فرزندانمان تهیه کنیم و خواستار ورود کمکهای غذایی به غزه به ویژه برای کودکان هستیم. واقعا کشتار کودکان کافیست. فرزندان ما یا قتل عام میشوند یا گرسنهاند. آیا این لکه ننگی برای بشریت نیست؟
افزایش آمار کودکانی که از گرسنگی میمیرند
دکتر «مروان الهمص» مدیر بیمارستانهای صحرایی در نوار غزه هم اعلام کرد که راهی برای رسیدگی به وضعیت کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند نداریم و چیزی پیدا نمیکنیم که به آنها بدهیم. نبود امکانات در بیمارستانها هم وضعیت کودکان را به مراتب بدتر میکند و تعداد کودکانی که بر اثر گرسنگی جان خود را از دست میدهند، روز به روز بیشتر میشود.
منابع دولتی در نوار غزه گزارش دادند که قحطی در اینجا گسترش یافته؛ زیرا هیچ غذایی برای خوردن وجود ندارد و حتی آرد نیز به یک کالای کمیاب تبدیل شده است.
خبرنگاران در جنوب غزه و همچنین مرکز این باریکه گزارش میدهند که اقلام با ارزش غذایی مانند میوه، سبزیجات، پنیر، لبنیات و گوشت اصلاً وجود ندارد و حتی اگر باشد هم قیمت آنها به اندازهای زیاد است که کسی فکر خریدنشان را هم نمیکند.
قحطی و گرسنگی در سراسر غزه
برنامه جهانی غذا در این زمینه گزارش داد که قیمت مواد غذایی در نوار غزه ۱۰۰۰ درصد افزایش یافته و کل جمعیت این باریکه را در آستانه مرگ قرار داده است. در این میان، گزارشهای بینالمللی نشان میدهد که اسرائیل علاوه بر جلوگیری از ورود مواد غذایی به نوار غزه، ذخایری هم که در انبارها باقی مانده بود را ربوده است.
دکتر «حسام ابوصفیه» مدیر بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا واقع در شمال نوار غزه که از بیش از دو ماه گذشته تحت یک محاصره وحشتناک قرار گرفته است، گفت: ما مجدداً درباره سوء تغذیه شدید کودکان و تاثیر آن بر آینده آنها هشدار میدهیم. باید سوء تغذیه کودکان غزه را جدی بگیریم، زیرا در آینده منجر به بیماریهای خطرناک میشود.
وی افزود: همه میدانند که قحطی و گرسنگی در غزه افزایش پیدا کرده و در شمال این منطقه تنها کمی آرد و کنسرو باقی مانده است، اما هیچ گونه سبزیجات، میوه، روغن و گوشت در اینجا نیست و همه اینها در آینده روی بدن کودکان تاثیر میگذارد.
اما علاوه بر شمال غزه، وضعیت جنوب این باریکه هم بهتر نیست؛ جایی که از بیش از سه ماه گذشته نیروهای اشغالگر مانع ورود کامیونهای حامل کمکهای انسانی به این منطقه میشوند و حتی با همکاری عناصر مسلح، این کامیونها را غارت میکنند.
در این میان، مادران داستانهای دردناکی از رنج فرزندان خود در غزه به دلیل گرسنگی تعریف میکنند. «میسون عقل» مادر یک دختر بچه بیمار میگوید: ما اینجا هیچ گونه ویتامینی دریافت نمیکنیم که بتوانیم به کودکان خود شیر بدهیم و فرزندان ما دائماً گرسنه هستند.
«دینا الرواحی زیاد» یکی دیگر از مادران در غزه میگوید که فرزند من در آستانه یک سالگی قرار دارد، اما وزن او تنها ۵ کیلوگرم است. همانطور که میدانید کودکان باید بعد از هفت ماهگی شروع به خوردن میوه و سبزیجات کنند، اما هیچ یک از اینها در نوار غزه موجود نیست. علاوه بر آن، مادران هم تغذیه سالمی ندارند و حتی آب آشامیدنی تمیز هم پیدا نمیکنیم.
«یاسمین لباد» پزشک متخصص اطفال در غزه گزارش داد که بیمارستانهای این منطقه مملو از کودکانی است که سوء تغذیه دارند و اغلب آنها زیر ۵ سال هستند. سوء تغذیه در نوار غزه به شکل وحشتناکی گسترش یافته و جان افراد را تهدید میکند.
این پزشک فلسطینی افزود: علاوه بر شمال غزه، در جنوب این منطقه هم تعداد زیادی از کودکان از سوء تغذیه رنج میبرند. محاصره سنگینی که اسرائیل تحمیل کرده، اجازه ورود مواد غذایی کافی را نمیدهد و اقلامی هم که وارد میشوند در حد کالاهای اولیه هستند. ما برای رسیدگی به کودکان نیاز به منابع غذایی پر انرژی داریم؛ چیزی که اصلاً در غزه یافت نمیشود.
انتهای پیام/