به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، محمدصادق خیاطیان امروز (یکشنبه) در حاشیه بازدید از سومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال در حوزه تجهیزات، ماشینآلات و مواد پیشرفته که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری بنیاد نخبگان استان تهران و معرفی ۳۳۰ فرصت شغلی از سوی ۴۰ شرکت دانشبنیان در محل این صندوق برگزار شد، گفت: یکی از ماموریتهایی که در صندوق نوآوری دنبال میکنیم، بههمرسانی شرکتهای دانشبنیان و نیروهای متخصص است. شرکتهای دانشبنیان به لحاظ ماهیت و ذات فعالیتشان، به نیروهای متخصص و دانشگاهی نیاز دارند.
وی افزود: در صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکنیم در قالب برگزاری رویدادهایی مانند «نمایشگاههای تخصصی کار و اشتغال»، علاوه بر شناسایی نیازمندیهای تخصصی شرکتهای دانشبنیان، با اعلام فراخوان توسط بنیاد نخبگان، زمینه بههمرسانی شرکتهای دانشبنیان و نیروهای متخصص را فراهم کنیم؛ براین اساس، فارغالتحصیلان و دانشجویان دانشگاههای برتر در صورتی که در راستای نیازهای شرکتهای دانشبنیان، علاقهمند به فعالیت در این شرکتها هستند، میتوانند رزومه خود را به شرکتهای دانشبنیان ارائه کنند و در صورت توافق، جذب این نیروها اتفاق میافتد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: سومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال در حوزه «تجهیزات، ماشینآلات و مواد پیشرفته» از صبح امروز در محل صندوق آغاز به کار کرده و بیش از ۳۳۰ فرصت شغلی از سوی ۴۰ شرکت دانشبنیان حاضر در این نمایشگاه معرفی و ارائه شدهاند. حدود ۱۱۰۰ بازدیدکننده و متقاضی شغل در حوزه تخصصی این نمایشگاه، تاکنون ثبتنام کردهاند و با گفتوگوی مستقیم با شرکتهای دانشبنیان، فرصتهای شغلی ارائهشده و شرایط جذب را مورد بررسی قرار میدهند. امیدواریم ظرفیتهای ایجادشده در این نمایشگاه، به توسعه اشتغال به ویژه (اشتغال) فارغالتحصیلان دانشگاهی کمک کند.
خیاطیان افزود: یکی از ماموریتها و ظرفیتهای خوبی که در قانون دیده شده است، بحث اشتغال و بهویژه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی است. همکاران در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز توجه جدی به این حوزه دارند.
وی تأکید کرد: طبق قانون، منابعی برای بحث اشتغال در نظر گرفته شده است. منابع پیشبینیشده از طریق تسهیلات تکلیفی تبصره ۲ قانون بودجه، ۳۲۰۰ میلیارد تومان است و شرکتهای دانشبنیان که ظرفیت جذب و اشتغال نیروی انسانی داشته باشند، با معرفی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شبکه بانکی کشور، میتوانند از این تسهیلات قرضالحسنه تا سقف ۳ میلیارد تومان استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکند به روشهای مختلف، به شرکتهای دانشبنیان در جذب و حفظ نیروی انسانی کمک کند، یادآور شدک یکی از این روشها، پرداخت تسهیلات اشتغال است. در سال جاری و از طریق تسهیلات اشتغال از محل تبصره ۲ قانون بودجه کشور، قصد داریم به بیش از ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان کوچک کمک کنیم تا تعداد نیروی انسانی خود را به بیش از ۱۰ نفر و فروش سالانه خود را به بیش از ۵ میلیارد تومان افزایش دهند و از جمع شرکتهای دانش بنیان نوپا خارج شده و به جمع شرکتهای دانشبنیان فناور بپیوندند.
اعطای تسهیلات اشتغال به دانش بنیان های استان ها فقط با چک و سفته
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در حاشیه برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال در حوزه «تجهیزات، ماشینآلات و مواد پیشرفته» در سخنانی اظهارکرد: در کشور بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در حوزههای مختلف فناوری مشغول فعالیت هستند. یکی از الزامات مهم کسبوکارهای شرکتهای دانشبنیان، جذب و حفظ نیروی انسانی، عمدتا متشکل از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
سیاوش ملکی فر تصریح کرد: سقف تسهیلات اشتغال از محل تبصره ۲ قانون بودجه سال جاری، ۳ میلیارد تومان به صورت قرضالحسنه با دوره بازپرداخت ۴ ساله است که به شرکتهای دانشبنیان پرداخت میشود. در استانهای کمتر برخوردار، این تسهیلات تنها با چک و سفته شرکت دانشبنیان و بدون نیاز به تضامین پیچیده بانکی پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ابزارهای صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به جذب نیروی انسانی مناسب در شرکتهای دانشبنیان، برگزاری نمایشگاههای تخصصی کار و اشتغال است. در سومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال صندوق نوآوری و شکوفایی، در یک سمت شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه «تجهیزات، ماشینآلات و مواد پیشرفته» حضور دارند که بیش از ۳۳۰ فرصت شغلی را معرفی و ارائه کردهاند و در سمت دیگر، بیش از ۱۱۰۰ دانشجو و فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر و اعضای بنیاد ملی نخبگان حضور دارند. امیدواریم این نمایشگاه نیز مانند دو نمایشگاه قبل بتواند زمینه آشنایی و جذب این نیروها در شرکتهای دانشبنیان را فراهم کند.
نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال، فرصتی برای یافتن استعدادهای جوان
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در سخنانی با بیان اینکه این وزارتخانه برنامه ویژهای را در بحث مهارتآموزی دانشجویان با همکاری سازمان فنیوحرفهای و دانشگاهها در دستور کار دارد، گفت: آمادگی داریم برای فارغالتحصیلان نیز مبتنی بر تحصیلات دانشگاهی، دورههای مهارتی درنظر بگیریم.
سید مالک حسینی با بیان اینکه نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال در صندوق نوآوری و شکوفایی، به دنبال یافتن استعدادهای جوان و نوظهور برای شرکتهای دانشبنیان است، تصریح کرد: یکی از برنامههای جدی ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیوند شرکتهای کوچک به بزرگ است که اشتغال موجود را تقویت و در عین حال، ظرفیتهای جدیدی در حوزه نیروی کار ایجاد میکند.