استاد روس: هدف ترامپ از تهدید بریکس، اختلاف‌افکنی است

استاد روس: هدف ترامپ از تهدید بریکس، اختلاف‌افکنی است

آناستازیا پریکلادُوا در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا در مسکو افزود: در نگاه اول، ترامپ در تلاش است تا با تهدید چین و سایر کشورهای بریکس، رهبری جهانی آمریکا را بر اساس دلار حفظ کند.
وی اظهار داشت:‌ اقدامات گذشته آمریکا و اقدامات یکجانبه این کشور علیه کشورها همچون مسدود کردن دارایی‌های روسیه به کاهش اعتماد جهانیان به دلار منجر شده است که این وضعیت، تضعیف اقتصاد آمریکا را در پی خواهد داشت.
این استاد روس خاطرنشان کرد:‌ رویه اخیر آمریکا در جنگ تجاری با چین نشان می‌دهد،‌ به کارگیری زبان تهدید و تحریم، به روش ناکارآمدی برای مبارزه با رقبا تبدیل شده است.
پریکلادوا تصریح کرد: در مجموع به نظر می‌رسد، سخنان اخیر ترامپ با هدف بررسی وضعیت موجود، ارزیابی واکنش کشورهای بریکس و شناسایی نقاط ضعف این گروه با هدف ایجاد انشعاب احتمالی در میان اعضا مطرح شده است؛‌ به دیگر عبارت، ترامپ در حال رصد وضعیت برای تدوین استراتژی است.

پیش از این، رئیس‌جمهور روسیه ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ در واکنش به تهدید دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا مبنی بر اعمال ۱۰۰ درصد تعرفه گمرکی بر واردات کالا از کشورهای بریکس خاطرنشان کرد که به دلیل اقدامات دموکرات ها، دلار، آن قدرتی که چهار سال پیش در دوران ریاست جمهوری ترامپ داشت را دیگر ندارد.
ولادیمیر پوتین افزود: چهار سال از حضور رئیس جمهور منتخب [آمریکا] در کاخ سفید می گذرد. در طول این مدت، اقتصاد دستخوش تغییرات زیادی چه در سطح جهانی و چه در آمریکا شده است. جانشینان و مخالفان سیاسی ترامپ، اقدامات زیادی برای تضعیف نقش اساسی دلار به عنوان یک ارز ذخیره جهانی انجام داده اند. دلار اکنون به عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده می شود.
پوتین ادامه داد: نفوذ دلار در سطح جهانی در حال کاهش است. با توجه به اینکه سهم آمریکا در اقتصاد جهانی رو به کاهش است، طبیعتاً تأثیر دلار بر فرآیندهای اقتصاد جهانی نیز در حال کاهش است. با وقوع این اتفاق، ابزارهای جدید به میدان می آیند و هیچکس نمی تواند جلوی استفاده از فناوری ها و ابزارهای جدید را بگیرد.
رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به بی‌اعتمادی روزافزون کشورهای جهان به دلار گفت: حتی متحدان ایالات متحده آمریکا نیز ذخایر طلا و ارز خارجی خود به دلار را کاهش می دهند به گونه‌ای که طی ۱۰ سال اخیر سهم دلار از این ذخایر ۱۳ درصد کاهش یافته است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، کشورهای عضو بریکس را تهدید کرد که چنانچه اقدامی برای ایجاد ارز معاملاتی جدید انجام دهند یا بخواهند در معاملات بین‌المللیشان ارزی را جایگزین دلار کنند، برای صادرات به آمریکا با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد.
ترامپ نوشت: « ما از این کشورها می‌خواهیم تعهد دهند که نه ارز جدیدی برای گروه بریکس ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارزی که جایگزین دلار قدرتمند ایالات متحده شود حمایت می‌کنند. در غیر این صورت، با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی روبرو خواهند شد و باید با امکان فروش کالا به اقتصاد فوق‌العاده آمریکا خداحافظی کنند.»
ترامپ مدعی شد: «جایگزینی دلار توسط بریکس در تجارت جهانی غیرممکن است و هر کشوری که به‌دنبال جایگزینی دلار است، باید با آمریکا خداحافظی کند.»

سخنگوی کرملین نیز پیش از این در پاسخ به این اظهارات گفت: اگر ایالات متحده آمریکا برای وادار کردن کشورها به استفاده از دلار از ابزار زور استفاده کند، این وضعیت می تواند روند روی آوردن دولت ها به استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری خارجی را تقویت کند.
دیمیتری پسکوف اظهار داشت: ما فقط در مورد کشورهای عضو گروه بریکس صحبت نمی کنیم، به طور کلی، کشورهای بیشتری شروع به استفاده از ارزهای ملی هنگام انجام مبادلات تجاری، اقتصادی خارجی کرده‌اند.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز ۱۲ آذرماه جاری در نشستی خبری در خصوص تهدید ترامپ نسبت به کنار گذاشتن دلار زدایی در بریکس خاطرنشان کرد: قاعدتا کشورهای عضو ترتیبات بین المللی بر اساس منافع خودشان تصمیم می‌گیرند.

بریکس یک انجمن بین کشورها است که سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس اول تا سوم آبان‌ماه ۱۴۰۳ با حضور سران کشورهای عضو این گروه از جمله جمهوری اسلامی ایران در کازان روسیه برگزار شد.
رهبران بریکس در بیانیه پایانی این نشست بر لزوم اصلاح ساختار مالی بین‌المللی کنونی برای رویارویی با چالش‌های مالی جهانی از جمله حکمرانی اقتصادی جهانی به منظور جامع‌تر و عادلانه‌ترکردن ساختار مالی بین‌المللی تأکید کردند.
اعضای این اتحاد همچنین بر اهمیت گسترش بیشتر همکاری‌ بر مبنای منافع مشترک و تقویت بیشتر شراکت راهبردی خود تأکید کردند.

حتما ببینید

سفیر ایران در روسیه: پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند

به گزارش دریافتی شامگاه پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا از سفارت ایران در مسکو، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *