به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، این پژوهش که روی بیش از ۶ هزار و ششصد شرکتکننده انجام شد، نشان داد افرادی که زمان بیشتری را در روشنایی روز سپری میکنند، خواب منظمتری دارند و خواب منظمتر با کاهش علائم افسردگی و کاهش احتمال ابتلا به افسردگی خفیف یا شدید مرتبط است.
سوزان رِدلاین (Susan Redline)، پزشک ارشد بخش خواب و اختلالات خواب و بیداری ریتم شبانهروزی بیمارستان بریگهام و زنان در آمریکا میگوید: خواب منظم، تأثیرات گستردهای بر سلامت ما دارد. مطالعات آتی که به بررسی درمان با روشنایی روز میپردازند نباید تأثیر خواب منظم روی علائم خلقوخو و افسردگی را نادیده بگیرند.
گروه پژوهشی بیمارستان بریگهام و زنان در آمریکا، دادههای جمعآوریشده نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (مربوط به سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴) را بررسی کردند تا دریابند قرار گرفتن در معرض روشنایی (در سطحی که معمولاً معادل قرار گرفتن در معرض نور روز است) با علائم افسردگی مرتبط است. در این مطالعه، نور روز و نظم خواب با استفاده از یک دستگاه مچبند اندازهگیری شد.
دَنیِل اِی والاس، سرپرست پژوهشگران گفت: دریافتیم صرف زمان بیشتر در نور روز، با کاهش علائم افسردگی مرتبط است و منظم بودن خواب تا حدی این ارتباط را توضیح میدهد. سطح بالاتر ویتامین دی (D) در بدن افرادی که بیشتر در معرض نور روز بودند و نظم خوابشان بیشتر بود، مشاهده شد، اما این موضوع با علائم افسردگی ارتباطی نداشت.
گزارش این پژوهش در مجله انجمن پزشکی آمریکا (جاما) منتشر شده است.