به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سید اکبر دانیالی روز شنبه در جمع خبرنگاران در آستانه برگزاری این جشنواره در شهرکرد با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری برای دومین بار میزبان برگزاری این جشنواره است افزود: در استان با زیرساختهای فرسوده و معیوب برای تئاتر روبرو هستیم و سالنهایی موجود قدیمی و فرسوده هستند.
به گفته وی، تعدادی از سالنهای تازه تاسیس و یا موجود در استان نیز برای استفاده توانخواهان مناسبسازی نشده است و این مساله باعث شده که جامعه هدف بهزیستی نتوانند از تمام امکامات فرهنگی و هنری به خصوص سینما و تئاتر بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون سه مکان از جمله سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سالن امیرکبیر و سالن مهر شهرکرد برای اجرای تئاترهای معلولان انتخاب شده است گفت: مناسبتسازی سالن امیرکبیر و مهر در سالهای گذشته در زمان برگزاری جشنواره قبلی تئاتر معلولان در استان توسط بهزیستی استان مناسبسازی شده است.
دانیالی اظهار داشت: با توجه به کمبود امکانات اما استقبال توانخواهان و هنرمندان از فعالیت در رشته تئاتر بسیار بالاست و هنرمندان با کمک سایر دستگاههای مرتبط به اجرای تئاتر میپردازند و توانستند در جشنوارههای ملی و بینالمللی راه پیدا کنند.
به گفته وی، در هفتمین جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت ۱۶ نمایش برگزیده برای بازدید عموم به صورت رایگان اجرا میشود که یک نمایش از این تعداد کودک است.
وی اظهار داشت: این جشنواره در سه بخش بزرگسال، کودک و نوجوان و تئاتر خیابانی اجرا میشود که برگزیدگان آن در بخشهای مختلف انتخاب و از هر بخش گروههای برتر به جشنواره فجر و جشنواره بینالمللی راه پیدا میکنند.
دانیالی افزود: این جشنواره با هدف تغییر دید و نگرش مردم نسبت به فرد توانخواه و آشنایی با توانمندی آنها برگزار میشود.
به گفته وی، نمایش آثار برگزیده این جشنواره از ساعت ۹ صبح روز ۱۹ آذرماه در سالن نگارخانه مهر با حضور داوران کشوری آغاز میشود.
این هنرمند تئاتر استان از برگزاری کارگاههای خلق ایده تا رسیدن به اجرا متاثر از واژه، اشیا، فضا ،صدا ویژه افراد دارای معلولیت، توجه به توسعه توانمندی هنری افراد دارای معلولیت و تکنیکهای سایکوردرام نیز برای افراد شرکتکننده خبر داد.
۱۹ تا ۲۲ آذرماه استان چهارمحال و بختیاری میزبان هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه این استان از ۱۹ تا ۲۲ آذرماه میزبان هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت آفتاب است گفت: این جشنواره منطقهای با شرکت بیش از ۱۷۰ نفر از هنرمندان توانخواه استانهای تهران، اصفهان، مرکزی، البرز ،چهارمحال و بختیاری و قم در شهرکرد برگزار میشود.
مهشید سلیمانی افزود: ۱۶ گروه نمایشی در این جشنواره حضور دارند که ۱۵ نمایش در سه بخش بزرگسال صحنهای، کودک و نوجوان صحنهای و خیابانی رقابت میکنند یک گروه نیز در بخش جنبی در این جشنواره به اجرای نمایش خواهند پرداخت.
وی گفت: ورود به این جشنواره و تماشای نمایشها برای عموم مردم آزاد و به صورت رایگان است.
سلیمانی با اشاره به اینکه همه زیرساختها و مجموعههای تئاتری استان در این جشنواره پای کار هستند گفت: تئاتر خیابانی نیز هر روز در محوطه نگارخانه مهر برگزار میشود که بیشتر نمایشهای خیابانی در بخش کودک هستند.
وی اظهار داشت: موضوع بیشتر نمایشها به خصوص نمایشهای خیابانی مربوط به مسائل اجتماعی است که یک فرد توانخواه با آن روبروست که با جنبه دراماتیک و برخی کمدی هستند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بنابه نظر و رای هیات داوران، نمایش “قلادهای برای یک سگ مرده” به کارگردانی غلامرضا عربی، “یکروز در موزه” به کارگردانی زهرا همائی، “ساعت پنج شد بابا” به کارگردانی مرضیه آغاسی و نمایش خیابانی “ننه دلاور” به کارگردانی مرضیه علیزاده از استان تهران به جشنواره راه یافتند.
نمایشهای “برای دوست داشتن، زمین کوچک است” به کارگردانی مژگان جوهری، “حسن و دیو راه باریک پشت کوه” به کارگردانی نوید بانی و نمایش خیابانی”شیرین و فرهاد به روایت یک مجهول الهویه” به کارگردانی ابراهیم حاجی حیدری هر سه از اصفهان برای حضور در جشنواره انتخاب شدند.
نمایش”مترجنگ” به کارگردانی حمزه اقبالی از استان قم، نمایش صحنهای “مرد مقابل” به کارگردانی حمید رضا صالحی از استان مرکزی و نمایشهای “چشم زمین روشن” به کارگردانی یاسمین پی داودی و نمایش خیابانی “سیمرغ” به کارگردانی احمد مطوری از استان البرز مجوز حضور در جشنواره را کسب کردند.
از استان چهارمحال و بختیاری نیز چهار اثر “پ مثل بابا” به کارگردانی رضا ولیپور، “قصه مردی که لب نداشت” به کارگردانی افسون امیرخانی، “دیو و طلا” به کارگردانی عاطفه امیرخانی و “لال بهیگ” به کارگردانی مصطفی محمدی دوست در بخش رقابتی و نمایش “شهر مورچهها” به کارگردانی مرضیه اسماعیلی در بخش جنبی به جشنواره تئاتر منطقه ای راه یافتند.