به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از لوموند، «راگورام راجان» اقتصاددان ارشد سابق صندوق بین المللی پول و رئیس سابق بانک مرکزی هند، یکی از معدود اقتصاددانانی است که بحران مالی ۲۰۰۸ را پیش بینی کرد. او که استاد دانشکده بازرگانی دانشگاه شیکاگو است، معتقد است که کشورهای غربی که به دنبال محافظت از صنایع خود هستند، این رکود را در حوزه اشتغال و حوزههای آموزش و بهداشت تجربه میکنند.
وی در این گفت وگو درباره پیروزی ترامپ گفت که علت بازگشت او به کاخ سفید را در حوزه اشتغال و ناامیدی قشر متوسط از سیستمهای قبلی حکومت آمریکا ارزیابی میکند. ناامنی شغلی در سالهای گذشته ممکن است یکی از علل پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، آیا باید برای جنگهای تجاری جدید آماده شویم، گفت که به طور حتم برای کشورهایی مثل مکزیک تعرفههای آمریکا یک اهرم فشار محسوب میشود ولی در مورد چین این قضیه کمی متفاوت خواهد بود.
در میان مشاوران آقای ترامپ، کسانی هستند که معتقدند افزایش تعرفه ها باعث ایجاد شغل در آمریکا میشود اما کسانی نیز هستند که میخواهند با این تعرفهها چین را مهار کنند.
راجان اعتقاد دارد که واشنگتن علیه پکن اقدام خواهد کرد ولی اگر صادرات چین به میزان قابل توجهی کاهش یابد، این امر همچنین منجر به کاهش تقاضای آن می شود که برای بقیه جهان مشکل ایجاد میکند.
ترامپ تهدید کرده است که تعرفه ۱۰۰ درصدی بر خودروهای الکتریکی مونتاژ شده توسط شرکت چینی BYD در مکزیک اعمال خواهد کرد. جنگهای تجاری بعدی ترامپ به طور فزایندهای متفاوتاند و دیگر تفاوتی بین چین و سایر کشورها قائل نمیشوند، بنابراین بسیار جدیتر خواهند بود.