تداوم مناقشات دهلی‌نو-واشنگتن؛ حزب حاکم هند، آمریکا را عامل بی‌ثباتی دانست

تداوم مناقشات دهلی‌نو-واشنگتن؛ حزب حاکم هند، آمریکا را عامل بی‌ثباتی دانست

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز، بهارتیا جنتا (BJP) حزب حاکم هند که حزب نارندرا مودی نخست وزیر این کشور است، با انتشار بیانیه‌ای وزارت امور خارجه و عناصر «دولت پنهان» در آمریکا (دولت‌ در سایه که جنبه‌های کلیدی سیاست دولتی را در کنترل دارند) را به تلاش برای بی ثبات کردن هند متهم کرد.

دهلی نو و واشنگتن در دو دهه گذشته روابط خود را گسترش داده و متعهد شده‌اند به رغم برخی اختلافات و عوامل تنش‌زا، این روابط را بیشتر تقویت کنند.

حزب حاکم هند در بیانیه‌ خود نوشت: راهول گاندی و حزب کنگره از مقاله‌های پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد (OCCRP) که توسط آمریکا منتشر شد و «به‌طور منحصربه‌فردی» بر گروه تجاری آدانی و روابط نزدیک ادعایی آن با دولت هند متمرکز بود، استفاده کردند تا مودی را تضعیف کند.

گوتام آدانی، رئیس گروه تجاری و هفت نفر دیگر در ماه نوامبر (آبان) در آمریکا به دلیل مشارکت در یک طرح ۲۶۵ میلیارد دلاری برای رشوه دادن به مقامات متهم شدند؛ اتهاماتی که این گروه آن را «بی اساس» خوانده است.

به گزارش رویترز، گزارش منتشر شده، هکرهای تحت حمایت دولت در هند را به استفاده از جاسوس افزار پگاسوس ساخت رژیم اسرائیل برای هدف قرار دادن منتقدان دولتی متهم کرده است. دولت هند پیش از این هر دو اتهام را رد کرده است.

حزب حاکم هند پیشتر نیز با انتشار بیانیه‌ای، گاندی، جورج سوروس میلیاردر ۹۲ ساله آمریکایی و پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد را به حمله به مودی متهم کرده بود و در بیانیه جدید خود به گزارش یک رسانه فرانسوی استناد کرد که می‌گفت پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد توسط آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (US AID) و «دیگر شخصیت‌های دولت پنهان» مانند سوروس تأمین مالی شده است.

حزب بهارتیا جنتا در بیانیه‌ای که به صورت مجموعه ای از پیام ها در ایکس منتشر شد گفت: دولت پنهان آمریکا هدف روشنی برای بی ثبات کردن هند با هدف قرار دادن مودی داشت و همیشه وزارت امور خارجه ایالات متحده پشت این دستور کار بوده است، پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد به عنوان یک ابزار رسانه ای برای اجرای برنامه دولت پنهان عمل کرده است.

سامبیت پاترا، سخنگوی ملی و نماینده حزب حزب حاکم هند (BJP)، این اتهامات را در نشست رسمی رسانه ای حزب در تاریخ پنج دسامبر (۱۵ آذر) تکرار کرد.

وی گفت: یک گروه رسانه‌ای تحقیقاتی فرانسوی، فاش کرده است که ۵۰ درصد بودجه پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد، به طور مستقیم از وزارت امور خارجه آمریکا تامین می شود.

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا گفت: دولت ایالات متحده از توسعه حرفه ای و ظرفیت سازی برای خبرنگاران حمایت می کند اما این موضوع «تصمیمات سردبیران یا هدایت این سازمان ها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. این ناامیدکننده است که حزب حاکم هند این اتهامات را مطرح می کند.»

پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد در بیانیه ای اعلام کرد یک رسانه مستقل است و با هیچ حزب سیاسی مرتبط نیست.

در این بیانیه آمده است: دولت آمریکا، در حالی که مقداری بودجه برای پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد فراهم می‌کند، هیچ تاثیری در فرآیندهای تحریریه و هیچ کنترلی بر گزارش‌های ما ندارد.

دولت هند به دلیل کیفرخواست آمریکا درباره گوتام آدانی با مشکل مواجه شده است، رهبران احزاب مخالف دولت حاکم هند می گویند مودی همیشه از او محافظت کرده است و هفته گذشته پارلمان این کشور چندین بار به حالت تعلیق درآمد زیرا نمایندگان مخالف دولت بحث در مورد این موضوع و شنیدن توضیحات دولتی را خواستار شدند. حزب بهارتیا جنتا، گوتام آدانی و نارندرا مودی این اتهامات را رد کرده اند.

حتما ببینید

میانمار همچنان بزرگ‌ترین منبع تولید خشخاش و هروئین در جهان است

میانمار همچنان بزرگ‌ترین منبع تولید خشخاش و هروئین در جهان است

به گزارش عصر یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری ایندیا تودی، بر اساس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *