به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حجتالاسلام سید ابوالحسن فاطمی روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی این استان افزود: جلسه شورای فرهنگ عمومی یک پارلمان محلی است و اعضای آن مدیران و مسوولان استان هستند که با تصمیمات خود امور استان را راهبری میکنند.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی محلی برای تصمیمگیریهای مهم استان است و مصوبات آن لازم الاجراست از این رو این نهاد تصمیمساز باید به شورایی تأثیرگذار و پویاتر تبدیل شود و انتظار میرود اعضا در جلسات بعدی حضور فعال و اثرگذاری داشته باشند.
تدوین سند مهندسی فرهنگی استان
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان اظهار داشت: تدوین این طرح با محوریت استانداری انجام گرفت و تکمیل آن به مدت یک سال زیر نظر پنج کمیته تخصصی «تعلیم و تربیت»، «زنان و خانواده»، «اقتصاد فرهنگ»، «فرهنگ، هنر و رسانه» و کمیته «امور دینی» انجام گرفت.
شهرام خواجوی افزود: در گام نخست برای تدوین این سند لازم بود تا مسائل و چالشهای استان شناسایی شود که با تلاش کمیتههای پنجگانه ۲۸ مسأله اصلی احصا شد و در نهایت رفع پنج چالش اصلی استان مورد تصویب قرار گرفت.
وی تصریح کرد: کاهش نشاط اجتماعی، آسیبهای اجتماعی، موازیکاری در فعالیتهای فرهنگی، آسیبهای فضای مجازی و تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی پنج چالش اصلی استان است که در سند مهندسی فرهنگی استان مورد تصویب قرار گرفت و برای رفع آن اهداف، برنامهها و ریزفعالیتهایی تدوین شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه اجرای این سند منوط به تامین اعتبار است افزود: امید است با تامین اعتبار لازم این سند هر چه سریعتر وارد مرحله اجرا شود و شاهد اثرات مثبت و مفید آن باشیم.
خواجوی یادآور شد: این سند روز شنبه در شورای فرهنگ عمومی کشور به صورت ملی رونمایی میشود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در پنجمین نشست شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری از نخستین شماره پیک فرهنگ شهروندی که از سوی شهرداری شهرکرد تهیه شده است و همچنین از پوستر طرح ملی مسجد سینما از سوی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان رونمایی شد.
سند ارتقای فرهنگ سلامت و سبک زندگی سالم بر اساس سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی و شورای فرهنگ عمومی کشور نیز از سوی رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ارائه شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری در تشریح این سند افزود: مقرر شد تا کارگروه تخصصی زیرمجموعه شورای فرهنگی تشکیل و در قالب سند ارتقای فرهنگ سلامت و سبک زندگی سالم به شناسایی و استخراج نیازمندیهای سلامت استان بپردازد.
علیضامن صالحیفرد افزود: قرار است این کمیته تخصصی هر سه ماه یک بار گزارشی از یافتهها و برنامههای خود به شورای فرهنگ عمومی استان ارائه دهد.
وی تصریح کرد: بر اساس این سند مشخص میشود از نظر شاخصهای حوزه سلامت در مقایسه با دیگر استانها در چه سطحی قرار داریم و برای دورافتادهترین تا نزدیکترین نقاط شهری استان برنامه تدوین و اجرا میشود.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: این سند در نهایت باید موجب ارتقای سطح سواد سلامت استان خودمراقبتی مردم شود.
ضرورت پیوست فرهنگی برای تمامی برنامههای اجرایی در کشور
یک استاد حوزه و دانشگاه نیز در این نشست با تسلیت سالگرد شهادت حضرت زهرا(س) به تشریح اهمیت فرهنگ پرداخت و گفت: اهمیت فرهنگ به حدی است که نیاز است برای هر طرح و برنامهای در کشور پیوست فرهنگی تهیه شود.
حجتالاسلام محمدرضا همتیان افزود: در فرهنگ با سه رکن اندیشه و فکر، ارزش و رفتارها مواجه هستیم و در حوزه تولیدات فرهنگی باید با دقت و حساسیت بیشتری عمل کرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ فراتر از سواد است تصریح کرد: باید نسبت به تهاجم فرهنگی دشمن هوشمندی خود را حفظ و تقویت کرد و مردم را در برنامههای فرهنگی مشارکت داده و از تصدی دولت کم کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: وابستگی فکری منشأ سایر وابستگیهاست و تا استقلال فکری حاصل نشود استقلال در دیگر امور حاصل نمیشود.
به گفته همتیان، مسائل فرهنگی ربطی به جناحهای سیاسی ندارد و فرهنگ باید خط قرمز هر دولتی با هر گرایش سیاسی باید باشد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد.