در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری آباجان به نقل از ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
طرح مشترک مقابله با قاچاق سوخت و فرآوردههای نفتی اجرا میشود
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اعلام کرد: اجرای طرحهای مشترک مقابله با قاچاق سوخت با همکاری پلیس و شرکت فرآوردههای نفتی در دستور کار است.
سردار حسین رحیمی در جمع مسئولان شرکت ملی فرآوردههای نفت منطقه تهران بدون اشاره به زمان آغاز اجرای این طرح بیان داشت: موضوع قاچاق سوخت امروز از جمله مسایل بغرنجی هست که باید با سرعت و با دقت لازم اقدامات لازم و اساسی در راستای مقابله قاطع با آن انجام شود.
به گفته وی، شرکت ملی فرآوردههای نفتی مهمترین نقش را در مقابله با قاچاق سوخت دارد و در این رابطه پلیس امنیت اقتصادی هم همراهی و همکاری لازم را برای تحقق این مهم انجام خواهد داد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
انتشار سالانه ۴۸ میلیارد تن دیاکسیدکربن/تغییر اقلیم زمین را با گرمایش غیرعادی مواجه کرد
فعال محیط زیست گفت: تغییر اقلیم بر روی کره زمین موضوع ثابت شدهای است که به انتشار گازهای گلخانهای بر میگردد، بررسیها نشان میدهد سالانه ۴۸ میلیارد تن دی اکسیدکربن در جو منتشر میشود که این روند باعث شده زمین با یک گرمایش غیر عادی مواجه شود.
محمد درویش در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به اثبات تغییر اقلیم بر کره زمین افزود: ipcc در سازمان ملل (هیات بیندولتی تغییر اقلیم ) با اجماع ۹۵ درصدی اعلام کرد که عملکرد نابخردانه بشر در استفاده افراطی از سوخت های فسیلی و رفتارهایی که برای تولید محصولات مورد نیاز انجام می دهد، موجب شده که سالانه ۴۸ میلیارد تن دی اکسید کربن در جو منتشر شود و این باعث شده کره زمین با گرم شدن غیر عادی مواجه شود.
وی اظهارداشت: آخرین آماری که در کاپ ۲۹ در باکو ارائه شد اعلام کردند که در مدت یکصد سال گذشته ۱.۷۵ سیلیوس دمای زمین افزایش یافته که این دما ۲۵ صدم سلسیوس بیشتر از حداکثر دمایی است که طبق پیش بینی ها باید اتفاق می افتاد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
روز دانشجو نماد استقلال و آزادی کشور است/بررسی مجدد تصویب شغل دستیاری در مجلس
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه روز دانشجو (۱۶ آذر) نماد استقلال و آزادی کشور است، گفت: باید محیطی ایمن را برای دانشجویان ایجاد کنیم صحبت و گفت وگو از همه سلایق انجام شود و به دنبال حل مرحله به مرحله مشکلات برویم .
محمدرضا ظفرقندی در مراسم روز دانشجو که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: اساس روز دانشجو، دانشجویانی هستند که علاوه بر تحصیل علم یک مسوولیت اجتماعی نیز در هر رشته ای دارند.
وی افزود: دانشجویانی که دغدغه مند هستند در یک تشکل جمع می شوند و ما قدردان شما هستیم، و امید ما به شماست .ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آسیبهای تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور/ مصوبه تفاوت ماهوی با سند تحول دارد
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آسیبهای روانی و عاطفی مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور گفت: بنا بود در نظام تعلیم و تربیت بر رویکرد کاهش استرس دانشآموزان و خانوادههای آنها تمرکز کنیم نه آنکه دانشآموزان و اولیا را با مشکلات جدی و استرسزا مواجه کنیم.
علیرضا کاظمی در جلسه شورای عالی آموزش پرورش اظهار داشت: مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور، نظام آموزشی را تک ساحتی و آموزش زده کرده است.
وی با اشاره به آسیبهای مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی افزود: هدف غایی سند تحول، پرداختن به چندین ساحت بوده است و این مصوبه تنها به ساحت علمی معطوف است و باقی موارد را به حاشیه رانده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
حق قانونی حوزه سلامت در بودجه و اعتبارات پرداخت شود
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که حق قانونی حوزه سلامت در بودجه و اعتبارات پرداخت شود، گفت: در سیاست کلی سلامت بر افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی و بودجه عمومی دولت به نحوی که بالاتر از میانگین کشورهای منطقه باشد، تاکید شده است.
طاهر موهبتی در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و سازمان های تابعه به بیان نکاتی در خصوص بودجه و اعتبارات این وزارتخانه در سال جاری و همچنین بررسی بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور و وزیر بهداشت بر اجرای قوانین و اسناد بالادستی، اظهار داشت: بر اساس بند ۱۰ سیاست های کلی سلامت بر تامین منابع مالی پایدار در حوزه سلامت و افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی و بودجه عمومی دولت به نحوی که بالاتر از میانگین کشورهای منطقه باشد، تاکید دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دانشگاهیان بزرگترین سرمایههای اجتماعی کشور هستند
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: یکی از بزرگترین سرمایههای اجتماعی کشور ما، قشر فرهیخته دانشگاهیان و معلمان هستند که مجموعه آنها میتوانند نقش موتور پیشران را برای رفع مشکلات کشور ایفا کنند.
حمیدرضا ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه آباجان به نقل از ایرنا به مناسبت روز دانشجو اظهار کرد: این روز قله مطالبات بین المللی دانشجوی ایرانی است، روزی که آزادی خواهی و استکبار ستیزی خود را در تاریخ کشورمان به ثبت رساند.
وی با تاکید بر اینکه به طور طبیعی در محیط دانشگاه که یک محیط علمی است ضرورت دارد فضای علمی شادابی برای بیان سلایق گوناگون در عرصههای مختلف فراهم شود، افزود: پویایی در عرصههای مختلف حاصل پرسش است و از پرسش، گفت وگو و حتی اعتراض باید استقبال کنیم. به تعبیر دیگر از پرسش و نقد نترسیم بلکه باید توجه کنیم که سکوت به خصوص در محیط دانشگاهی ترسناک است و موجب نگرانی میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
رئیس پلیس راهور: خودروهای داخلی تهدیدی مرگبار در جادهها هستند
رئیس پلیس راهور فراجا از امنیت پایین خودرهای داخلی انتقاد کرد و گفت: این مشکل به تهدید جدی برای جان رانندگان و سرنشینان تبدیل شده است.
سردار سیدتیمور حسینی با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت ایمنی خودروهای تولید داخل، هشدار داد که بدنه، ستونها، شاسی و اتاق این خودروها از استحکام کافی برای مقابله با تصادفات برخوردار نیستند.
وی همچنین به تحقق نیافتن وعدهها برای راهاندازی «مرکز آزمون تصادف» اشاره کرد و اظهار داشت: این مرکز که قرار بود تا نیمه اول سال جاری افتتاح شود، همچنان از پیشرفت فیزیکی قابل توجهی برخوردار نبوده و هیچ تحولی در روند اجرای آن مشاهده نمیشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تشکیل کارگروه هدفمند دانشجویان علوم پزشکی/دانشجو چراغ راه جامعه است
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تشکیل کارگروه متشکل از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی بصورت ساختارمند در تصمیم گیریها خبر داد.
مسعود حبیبی در مراسم روز دانشجو (۱۶ آذر) که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: تاکید ما در دولت چهاردهم آن است که فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی با حضور دانشجویان برگزار شود و آنها در همه سطوح برنامهریزیها حضور داشته باشند و برنامههای خود را طراحی و اجرا کنند.
وی ادامه داد: پیگیر آن هستیم که علاوه بر ساختارهای موجود در معاونت فرهنگی و دانشجویی، کارگروهی تشکیل شود که حضور دانشجویان در تصمیمگیریها را ساختارمند کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۳۰ هزار شاکی در پروندههای رمزارز/مردم اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه پروندههای رمزارز معمولاً کثیرالشاکی محسوب میشوند، گفت: اکنون تعداد شکات این نوع پروندهها در مرحله تعقیب متهمان و اجرای حکم حدود ۳۰ هزار نفر است.
خلأ قانونی در حوزه رمز ارزها این حوزه را به بستری برای فعالیتهای مجرمانه تبدیل کرده است و جدید و ناشناخته بودن ارزهای دیجیتال از یک سو و سودجویانی که از ناآگاهی مردم سوءاستفاده میکنند از سوی دیگر موجب شده تا در سالهای اخیر پروندههای قضایی با انبوه شاکیان سردرگم در محاکم در رابطه با این موضوع تشکیل شود.
نبود قوانین مدون و مصوب در حوزه رمزارزها با توجه به گذشت بیش از ۱۵ سال از فعالیت آنها سبب جرایم مختلفی از جمله تامین مالی تروریسم، پولشویی و فرار مالیاتی شده و قانون در حوزه رمزارزها حقوق مصرفکننده را نیز تحت الشعاع قرار داده است و بسیاری از افراد به علت نبود قانونی مناسب برای مقابله با کلاهبرداریهای این حوزه سرمایههای خود را از دست دادهاند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آغاز واکسیناسیون روتاویروس در کشور
واکسن روتاویروس از۱۳ آذر ماه به برنامه سراسری ایمن سازی کشور اضافه شد تا کودکان را در برابر بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری ایمن سازد.
پس از ۱۰ سال از تصویب ورود این واکسنها به برنامه واکسیناسیون ملی، از اواخر سال گذشته با تامین و خریداری واکسنها، امکان انجام واکسیناسیون سراسری فراهم شد و در کنار آن شرکت های داخلی نیز در صدد هستند در تولید این دو واکسن سهیم باشند.
اجرای این طرح کشوری از اوایل امسال به صورت تدریجی کلید خود و ابتدا واکسن پنوموکوک در استانهای جنوب و جنوب شرقی در دستور کار قرار گرفت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تحویل ۱۹۲هزار مسکن به مددجویان بهزیستی/تامین ۲۰ هزار واحد تا پایان سال
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام خبر تحویل ۱۹۰۰ واحد مسکونی به معلولان با حضور رئیس جمهور، گفت: ما اکنون ۲۲۰ هزار مددجوی فاقد مسکن داریم اما تا امروز ۱۹۲ هزار واحد مسکونی ساخته و تحویل شده است همچنین در تعهد امسال ما تامین ۲۰ هزار مسکن است که امیدواریم این تعداد را نیز تحویل دهیم.
دکتر سید جواد حسینی با حضور در برنامه تلویزیونی در مورد اقدامات این سازمان در خدمت رسانی به افراد دارای معلولین توضیحاتی داد و با اشاره به برگزاری برنامه روز جهانی افراد دارای معلولیت که با حضور رئیس جمهور برگزار می شود، افزود: شیوع شناسی سازمان بهداشت جهانی شیوع معلولیت را ۱۵ درصد اعلام کرده است. ما در کشور شیوع شناسی نداشتیم که خوشبختانه این شیوع شناسی در ۱۹ استان با مطالعه ۲۷۳ هزار خانواده انجام شد که فردا رونمایی می شود. بر این اساس شیوع معلولیت در ایران حدود ۱۱ درصد است. از این ۱۱ درصد ۳میلیون نفر مستقیم یا غیر مستقیم تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
حمایت شغلی و ورود به بازار کار؛ مهمترین دغدغه دانشآموزان استثنایی
اکنون ۱۸ هزار دانشآموز استثنایی در هنرستانها تحصیل میکنند که بسیاری از آنها به صورت حرفهای مهارتی را آموختهاند اما این افراد برای بکارگیری مهارتها، آموزش بیشتر و کسب درآمد به حمایتهای مالی شغلی نیاز دارند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد سوم دسامبر مصادف با سیزدهم آذرماه را روز جهانی معلولان نامگذاری کرده تا با افزایش آگاهی جامعه، افراد معلول در تمامی جنبه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زندگی نقش داشته باشند و از همه امکانات زندگی از جمله آموزش از دوران کودکی بهرهمند شده و زمینه حضور آنها در بازار کار فراهم شود.
براساس آمار، افراد دارای معلولیت حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند که از این تعداد حدود ۱۱ میلیون نفر در ایران زندگی می کنند و از این میزان یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه آباجان به نقل از ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.