هشدار درباره کیفیت آب روستایی عباس آباد/ در لوله‌ها «مار و مارمولک» رخنه کردند +فیلم

هشدار درباره کیفیت آب روستایی عباس آباد/ در لوله‌ها «مار و مارمولک» رخنه کردند +فیلم

با این حال برای درست یا نادرستی ادعای مطرح شده، خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا غرب مازندران از یکی از اهالی روستای ولیکستان خواسته تا فیلمی از چالش موجود بفرستد و آن روستایی در این فیلم پیامدهای چالش موجود را توضیح می دهد.

ولیکستان یکی از روستاهای بخش مرکزی عباس آباد که دست کم ۲۰۰ خانوار جمعیت دارد و به گفته روستاییان سال ها است مدیریت آبرسانی این روستا به شیوه شورایی مدیریت شده و شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان در این زمینه مسوولیتی ندارد.

چه کسی پاسخگو است؟

در این پیوند، صدیقه شجاع شفیعی خانم روستایی و روایتگر این فیلم امروز سه شنبه به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت : ورود خزندگانی مانند سوسمار و مار به داخل شبکه های آبرسانی موضوع جدیدی نیست بلکه سال ها چنین اتفاقی افتاده و افزون بر آن در زمان بارندگی هم آب آشامیدنی این روستا گل آلوده شده و قابل نوشیدن نیست و به علت بدبو و چندش آور بودن اغلب اهالی ناگزیرند با هزینه های هنگفت آب معدنی بخرند.

وی افزود: در بالادست آبی که وارد منبع آب می شود متاسفانه بنا به گفته اهالی پیرامون مبنع محصور نبوده و به ظاهر آب آن از طریق رودخانه جاری همجوار تامین می شود که هرازگاهی حیوانات وحشی نظیر خرس و گراز از رودخانه گذر می کنند.

این خانم روستایی اظهارکرد: اغلب اهالی روستا با هم فامیل هستند و حرفشان این است اگر این موضوع به مسوولان نهادهای ذیصلاح اطلاع داده شود و رسانه ها در جریان این وضعیت قرار گیرند ممکن است پیوند فامیلی و دهیاری و شورا ها از بین برود و کینه و کدورت ایجاد شود در حالی که غیر بهداشتی بودن آب، یک موضوع بسیار جدی بوده و با سلامت مردم ارتباط دارد.

شجاع شفیعی تصریح کرد: مسوولان و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان هم در جریان هستند و انتظار داشتیم اعضای شوراها و دهیاری روستا هم این صحنه بیرون آوردن سوسمار از لوله آب آشامیدنی را می دیدند که نیامدند.

این خانم روستایی بیان کرد: نکته قابل توجه آنکه اهالی روستاهای اطراف این روستا مانند سرتاکرات، امام دشت و … آب آشامیدنی شان را از روستای ولیکستان تامین می کنند و تصورشان این است که آب این روستا سالم بوده و مشکلی ندارد در حالی که اینطور نیست.

از چالش آب روستا خبر دارم

دهیار روستای ولیکستان هم در تماس تلفنی خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت : به ظاهر این فیلم در شبکه های مجازی منتشر شده و کارشناسان و مسوولان شبکه بهداشت شهرستان به من اطلاع دادند و البته خودم هم این فیلم را دیدم.

مظاهر ابوالحسنی افزود : مدت ۱۸ سال به عنوان دهیار در این روستا فعالیت دارم تاکنون چنین مواردی دیده یا گزارش نشده و هرسال هم از آنجایی که آب این روستا و روستای سی بن از آب چشمه بالادست با ۲ منبع مجزا تامین و هرسال کلرزنی، بهسازی و بازسای می شود و حتی سالی دوبار این منبع شست و شو می شود.

وی تصریح کرد: پشت این موضوع داستانی وجود دارد که در شرایط کنونی نمی توان این حرف ها را زد و متاسفانه آن روستاهایی که زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارند مشکلات آن ها نسبت به روستای ما مضاعف تر است و به همین خاطر برخی از دهیاران و شوراها قادر نیستند مدیریت آبرسانی در اختیار آب و فاضلاب قرار گیرد.

روز گذشته هم فیلمی از خارج شدن حجم زیادی آب گل آلود از شبکه آبرسانی روستای “سرتاکرات ” عباس آباد از سوی یکی از کاربران فضای مجازی برای آباجان به نقل از ایرنا ارسال شد که نشان داد مسوولان آب و فاضلاب به خاطر وجود زیاد آهن در آب در چند نقطه این روستا انتهای شبکه شیرفلکه ای گذاشتند و بابت شست شوی شبکه و شفاف شدن آب هراز گاهی آن را باز می کنند.

هشدار درباره کیفیت آب روستایی عباس آباد/ در لوله‌ها «مار و مارمولک» رخنه کردند +فیلم

۲۷ روستا زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب نیستند

مدیر امور آب و فاضلاب عباس آباد گفت: آهن آب آشامیدنی اغلب نقاط و روستایی و شهری عباس آباد این خطه غربی استان بسیار بالا بوده؛ منتهی این چالش در روستاهای سرتاکرات و امام دشت با دست کم ۳۰۰ خانوار حادتر است و برای حذف حجم زیاد آهن نزدیک به ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتیم و پیمانکار هم مشغول فعالیت است.

ابوالقاسم رودگر نژاد در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: آب اهالی این روستاها در بیشتر مواقع کلر زنی و و نمونه برداری می شود چرا که شبکه بهداشت به عنوان دستگاه ناظر سلامت مردم پای کار بوده و هیچ مشکلی از لحاظ کیفیت آب ندارد و شیرفلکه هایی که در برخی از نقاط این روستاهای تعبیه شده بابت شست‌وشو و خروج املاح آهن است که هر ازگاهی پیمانکاران شرکت باز کنند تا حجم زیاد آهن خارج شود.

وی اظهار کرد: این روستای بخش مرکزی عباس آباد مدت پنج سالی است که زیرپوشش این شرکت قرار گرفته و هم اکنون در صدد هستیم با تامین اعتبار سامانه “فیلتراسیون یا پگیچ های حذف آهن” در این ۲ روستا راه اندازی شود.

این مسوول گفت: به محض مشاهده فیلم در فضای مجازی گروهی از همکاران به همان نقطه اعزام شدند تا از نزدیک پی ببرند که آیا خروج آب با این کدورت در طولانی مدت ادامه دارد که خوشبختانه پس از باز کردن شیرفلکه مدت کوتاه رنگ آب شفاف و زلال شد با این حال باید این معضل به طور اساسی حل شود و با به کارگیری پیمانکار سعی می کنیم در ماه جاری یا در ماه آینده حل کنیم.

مدیر امور آب و فاضلاب عباس آباد گفت: هم اکنون از مجموع ۴۵ روستای این شهرستان، حدود ۲۷ روستا زیرپوشش این شرکت نیستند که در صورت همراهی کردن شوراها و دهیاری ها برنامه ریزی شده مدت زمان یکی ۲ سال آینده همه روستاها زیر پوشش این شرکت قرار گیرند تا مشکلات آب آشامیدنی اهالی این روستا ها به مرور زمان برطرف شود.

امور توزیع آب و فاضلاب عباس آباد به بیش از ۳۶ هزار مشترک در این خطه غربی مازندران خدمات ارایه می دهد.

حتما ببینید

فیلم | بازنگری طرح هادی و جامع شهری در مازندران به کجا رسید

فیلم | بازنگری طرح هادی و جامع شهری در مازندران به کجا رسید

دریافت ۲۰ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *