۲ پژوهشگر همدانی داروی "سم زدایی تدریجی از معتادان" را اختراع کردند

۲ پژوهشگر همدانی داروی “سم زدایی تدریجی از معتادان” را اختراع کردند

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، “سلمان سعیدی” دانشجوی سال چهارم داروسازی و “رضا محجوب” متخصص فارماسیوتیکس و استادیار دانشگاه علوم پزشکی همدان این دارو را اختراع کرده اند.

سعیدی یکی از تولید کنندگان این دارو در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: اعتیاد به مواد مخدر یکی از چالش‌های عمده سلامت عمومی در سراسر جهان است که پیامدهای جسمی، روانی و اجتماعی عمیقی به همراه دارد.

وی اضافه کرد: روش‌های متداول درمان اعتیاد، مانند استفاده از بوپرونورفین هرچند اثربخش هستند اما بیشتر مواقع به دلیل مشکلاتی مانند سختی کاهش تدریجی دُز و اثرات جانبی روانی، با محدودیت‌هایی روبه‌رو می‌شوند.

این مخترع درباره این محصول بیان کرد: این دستاورد شامل طراحی و تولید فرم جویدنی دارویی حاوی بوپرونورفین است که با هدف سم‌زدایی تدریجی معتادان به مواد مخدر و تسهیل فرآیند ترک ارائه شده است همچنین این محصول به‌گونه‌ای طراحی شده که دُز بوپرونورفین به تدریج و بدون ایجاد تغییرات ناگهانی کاهش یابد.

دانشجوی سال چهارم داروسازی، “کاهش تدریجی دُز دارو” یعنی تنظیم دقیق دُز برای کاهش علائم شدید ترک و تطبیق بهتر بیمار و “سهولت استفاده” یعنی فرم جویدنی محصول باعث سهولت در مصرف و افزایش مقبولیت بیمار می‌شود را از مزایا و ویژگی های این محصول برشمرد.

سعیدی افزود: از دیگر ویژگی های این محصول بهبود شرایط روانی و کاربرد خانگی آن را می توان نام برد یعنی عمل جویدن به کاهش استرس و اضطراب کمک کرده و به بیمار احساس آرامش می‌دهد در عین حال امکان استفاده آسان در منزل بدون نیاز به نظارت مداوم پزشکی فراهم شده است.

وی همچنین گفت: محصول یاد شده با شماره ۱۱۱۸۲ در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسیده و در حال حاضر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی همدان به‌عنوان هسته فناور در حال توسعه است.

این مخترع اضافه کرد: مالکان طرح با هدف خدمت به جامعه و بهبود وضعیت درمان اعتیاد، تصمیم گرفته‌اند ۵۰ درصد از امتیاز تولید این محصول را به صورت رایگان وقف بیماران مبتلا به اعتیاد کنند.

پژوهشگر همدانی داروی "سم زدایی تدریجی از معتادان" را اختراع کردند

سعیدی با تاکید بر اینکه این سهم به نهادها و موسسات حمایتی اختصاص می یابد که در راستای بهبود زندگی این طیف از بیماران فعالیت می‌کنند،افزود: مابقی امتیاز تولید نیز به تحقیقات و توسعه درمان‌های نوین اختصاص داده شده است.

وی بیان کرد: این تصمیم، گامی در راستای افزایش دسترسی به راهکارهای درمانی پیشرفته‌تر برای بیماران و توسعه دانش داروسازی است.

دانشجوی سال چهارم داروسازی افزود: این اقدام نمادی از تعهد اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای مخترعان این طرح است که نشان‌دهنده دغدغه آنها برای حمایت از بیماران و پیشرفت علم در این حوزه است.

سعیدی اضافه کرد: وقف بخشی از امتیازات تولید، بازتابی از باور عمیق به این موضوع است که درمان اعتیاد نه تنها یک وظیفه پزشکی، بلکه یک مسئولیت اجتماعی است.

وی هدف این طرح را ارائه یک روش نوین، مؤثر و مقرون‌ به‌ صرفه برای درمان اعتیاد و تسهیل فرآیند سم‌زدایی دانست که بتواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش هزینه‌های درمانی کمک کند.

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: اختراع این ۲ نخبه همدانی مورد تایید معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان قرار گرفت و ثبت اختراع نیز صورت گرفته است.

دکتر داوود احمدی مقدم افزود: این افراد کار آزمایشگاهی اختراع خود را نیز انجام داده و طرح و تولید این دارو را به سرانجام رساندند اما این محصول تجاری سازی نشده است.

وی ابراز امیدواری کرد: شرکت فاران شیمی از این طرح حمایت کرده یا با دریافت فروملاسیون تولید این دارو، ان را تجاری سازی و به تولید انبوه برای سم زدایی از معتادان استفاده کند.

حتما ببینید

تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان چهار درصد افزایش یافت

تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان چهار درصد افزایش یافت

پژمان اختری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *