دولت برای ایجاد وفاق ملت و حاکمیت تلاش می‌کند/بازگشت به مسیر گفت و شنود

دولت برای ایجاد وفاق ملت و حاکمیت تلاش می‌کند/بازگشت به مسیر گفت و شنود

الهام فخاری در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به گذشت حدود ۱۰۰ روز از تشکیل دولت چهاردهم، در تبیین رویکرد دولت مسعود پزشکیان رئیس جمهور اظهار داشت: در مسیر وفاق ملی حرکت هایی صورت گرفته اما به معنای این نیست که خواسته‌های مردم و هدف‌های اصلی لزوما برآورده شده باشد.

وی ادامه داد: بررسی کارنامه صد روزه، ارزیابی جهت‌گیری دولت نومستقر است نه کارنامه عملکرد، چون دولت‌ها طی صد روز هنوز در حال استقرار هستند چه برسد به این دولت که اصلا انتخاب و استقرارش از یک بحران و حادثه آغاز شده و هر روز نه یک بحران بلکه با چند بحران جهانی، منطقه‌ای، ملی و محلی دست و پنجه نرم کرده است.

وی با بیان اینکه تلاش رئیس جمهور و عالی‌ترین سطح همراهان وی بازگشت به مسیر گفتن و شنیدن برای کاهش التهاب، حل مسئله و بازسازی یا نوسازی اعتماد است، خاطرنشان کرد: وقتی فردی در یک مسیر نسبتا هموار و در فضایی روشن یک مجموعه را راهبری می‌کند شتاب و روندی در پیشبرد کار دارد؛ اما وقتی یک فضای بسیار ناهمساز، پرتنش، مبهم و مسیری ناهموار و پر از سنگلاخ را راهبری می کند، کار متفاوت است و این تفاوت حتی در چگونگی، امکان و اعتماد به‌کارگیری افراد شایسته هم به‌چشم می‌خورد.

ترمیم شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی زمان‌بر است

به گفته این استاد دانشگاه، ترمیم شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی، برطرف کردن ابهام و تنش یا به تعبیری شکاف یا ناخشنودی میان بخشی از مردم و حاکمیت کاری زمان‌بر و دشوار است، اما نشدنی نیست؛ باور داریم رئیس جمهور به سوگند خود وفادار است و با تمام وجود برای ایران تلاش می کند.

فخاری با تاکید بر تلاش های دولت برای ایجاد وفاق بین ملت و حاکمیت، به برخی رفتارها، آزمون و خطاهای مدیریتی اشاره کرد و افزود: تاوان آزمون و خطاهای مدیریتی، اظهار نظرهای گاه جنجالی بدون توجه به پیامدها را هم ملت و هم نظام حاکمیتی کشور داده است و با ادامه این روند بیش از همه اعتماد میان مردم و حاکمیت دچار مشکل می‌شود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نسل امروز در خاورمیانه و در زمانه‌ جنگ‌های چندجانبه قدرت‌ها زندگی می‌کنند، گفت: رسیدگی و یافتن راه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی نیازمند توجه به پیوست‌های سلامت و امنیت روان جامعه و همچنین پیوست‌های امنیتی حاکمیتی است و بی‌توجهی به هر کدام، کشور را دچار مشکل می‌کند و دولت به این امر آگاه است.

فخاری با اشاره به آسیب‌های اجتماعی موجود در کشور تاکید کرد: بخشی از آسیب ها محصول عدم توجه به آموزش، توان‌افزایی و بهره‌وری نهاد خانواده و در سطح بالاتر تحلیل رفتن نظام‌های خویشاوندی، کاهش نظارت اجتماعی اثربخش، تضعیف بازخوردهای معنوی و دینی با افراط در کارهای پرهزینه‌ شکلی، شعاری و غفلت از جامعه‌پذیری دینی و اخلاقی، تردید و سردرگمی والدین در پرورش فرزندان، سوگیری افراطی و نارسایی رسانه‌های رسمی و عمومی، ناهماهنگی‌های نهادهای آموزش رسمی کشور و تضعیف هویت ملی است.

کشور با جریان جهانی پرقدرت با روش‌ها و ابزارهای چندرسانه‌ای مواجه است

وی افزود: کشور با جریان جهانی پرقدرت و سرمایه‌دار پرنفوذ با روش‌ها و ابزارهای چندرسانه‌ای مواجه است که در کنار دسترسی‌ها و نوآوری‌های سازنده، تنوع فرهنگی، مناسبات ملی، و سازگاری و تاب‌آوری اجتماعی مردم کشورهای مختلف را دستخوش ناپایداری‌ کرده است.

این استاد دانشگاه افزود: دولت چهاردهم در این تلاطم و فشارها می‌خواهد ملت را برای در کنار هم ماندن و حل مسئله همراه کند؛ که این مضمون و هدف در جمله‌های روشن و ساده رئیس جمهور و در نشست‌های هم‌اندیشی با نهادهای تخصصی، حزبی و اجتماعی با زبان تخصصی، بارها تکرار شده است.

فخاری با تاکید بر تاثیر انتخاب افراد متخصص از اقوام، مذاهب و زنان در مناصب مدیریتی در ایجاد وفاق ملی، افزود: برای توافق‌سازی نیاز به اعتماد و احترام متقابل داریم، ملت اعضای یک خانواده بزرگ هستند و شرط تداوم زندگی سالم این خانواده بزرگ، آگاهی از این گوناگونی، پذیرش و البته احترام و رعایت چهارچوب‌ها است.

به گفته وی، قانون اساسی به مثابه بالاترین سند ملی و فصل الخطاب است و به روشنی در قانون اساسی بر برابری و دسترسی برابر به فرصت‌ها، آموزش عمومی و آموزش دانشگاهی و رشد افراد پافشاری شده است و تلاش پزشکیان جلب همکاری آحاد جامعه از راه بازگشت به قانون اساسی است.

فعال حوزه زنان تاکید کرد: توجه به تخصص و به‌ویژه‌ کارآمدی در شرایط بحران و توانایی‌های توافق‌سازی در کنار عامل تنوع قومی و مذهبی، و متغیر جنسیت مهم است ولی اکنون باید ملاک کارآمدی در بحران و توافق‌سازی مهم‌تر از هر ملاک دیگری باشد؛ درعین حال استفاده از این فرصت برای پرورش و کارآمدی نیروهای متخصص جوان و زنان برای واگذاری تدریجی و قابل اطمینان مسئولیت‌ها مهم است.

فخاری یادآور شد: دولت چهاردهم پیش از تشکیل و از روز نخست در شرایط بحران قرار گرفت که این شرایط نیازمند حفظ خونسردی، بازگشت و پایبندی به اصول برنامه و به‌کار گماردن افراد به‌دور از فساد و توانا در مدیریت بحرانی است.

دولت برای ایجاد وفاق ملت و حاکمیت تلاش می‌کند/بازگشت به مسیر گفت و شنود

فعالان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مفهوم پایداری ایران را محور قرار دهند

وی ادامه داد: به هنگام بحران در یک جامعه‌، با همبستگی اجتماعی مثبت، حمایت گروه‌ها و افراد قدرتمند اجتماعی و رسیدگی‌های شبکه‌ای، کاهش خطر رفتارهای هیجانی و پرآسیب، پرهیز از افزایش جدل و تنش، کاستن از سهم‌خواهی، همراه کردن شبکه‌های اجتماعی اثربخش و فرهنگی برای بالا بردن مقاومت جامعه در بحران و افزایش تاب‌آوری در گذر از شرایط، ضرورت دارد.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: در زمان حاضر پس از تنش‌های چند سال اخیر، این بازیابی و سازمان‌دهی دشوارتر شده، اما اگر فعالان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با محور قرار دادن مفهوم کلیدی پایداری ایران به یاری بیایند و اقدام منسجم، روشن و وفادارانه هم از سوی دولت و هم نهادهای حاکمیتی داشته باشند می‌توان گام به گام به سمت کاهش آسیب‌پذیری اجتماعی حرکت کرد.

فخاری با ذکر این ضرب المثل که بازساختن از ویران کردن دشوارتر است، افزود: کشور در جاده‌ هموار توسعه نیست، تزاحم و تعارض منافع جهانی و مسائل منطقه‌ای و بحران‌های مدیریتی داخل کشور را به وضعیتی کشانده که باید همه نگران، آگاه و فعال باشیم.

حتما ببینید

مهر مادری مانند ندارد

مهر مادری مانند ندارد

گروه جامعه آباجان به نقل از ایرنا – مادری مقامی وصف نشدنی است، مقامی والا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *