به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، پس از آغاز به کار دولت چهاردهم جذب پر تعداد گردشگر خارجی یکی از سیاست های راهبردی مسوولان ارشد اجرایی کشور در نظر گرفته شد که با فعال سازی دیپلماسی گردشگری در مسیر تحقق قرار دارد؛ چراکه این دولت در ۱۰۰ روز نخست کاری خود تلاش کرد با رفت و آمدهای دیپلماتیک به کشورهای مختلف جهان و منطقه ظرفیت های مهم گردشگری ایران را به همسایگان بشناساند.
از سوی دیگر این روزها وزیر میراث فرهنگی هم برای تحقق برنامه های دولت در جهت حضور پر تعداد گردشگران به ایران سفرهای مختلفی را به سراسر استانهای مختلف کشور آغاز کرده و نشست های مشترکی را با سرمایه گذاران و فعالان صنعت گردشگری برای ارتقا زیرساخت های این صنعت برگزار میکند.
با این حال دیدار و تبادل نظر با وزرای گردشگری کشورهای مختلف جهان و منطقه یکی از برنامه های جدی وزارت میراث فرهنگی پر دولت چهاردهم معرفی شد و متولیان این حوزه بر این باورند نباید منتظر ماند تا گردشگر خارجی در کشور ما حضور یابد بلکه با معرفی جاذبه های بی نظیر ایران اسلامی زمینه سازی برای افزایش اشتیاق گردشگران خارجی برای سفر به کشورمان بیشتر از گذشته باشد.
برای تحقق این مهم دولت برنامه های را در دست اجرا دارد که در گام نخست همزمان با حمایت از سرمایه گذاران این صنعت افزایش دیپلماسی گردشگری در دستور کار قرار گرفت. کشورهای شمال دریای خزر از جمله ظرفیت های ممتازی برای جذب گردشگر محسوب می شود و این امر شروع مبارکی بر افزایش تعداد گردشگران خارجی در دولت چهاردهم است.
به باور صاحبنظران فعال سازی دیپلماسی گردشگری در این دولت مختص کشورهای حوزه قفقاز نخواهد شد و جذب گردشگر از کشورهای جنوبی آب های گرم خلیج فارس به همراه بسیاری از کشورهای دیگر دنیا در دستور کار قرار دارد.
شهروندان برخی از کشورهای جهان همانند چین علاقه زیادی به سفر دارند تا جایی که فقط در این کشور سالانه حدود ۱۶۰ میلیون گردشگر از کشورهای مختلف جهان بازدید می کنند. متولیان صنعت گردشگری بر این باورند در شرایط فعلی تعداد گردشگران چینی در ایران باید به مراتب بیشتر از آمارهای فعلی باشد و در جهت تحقق این مهم تلاش های انجام می شود.
استان مازندران به عنوان نگین گردشگری کشور از جمله استانهای پیش رو در کشور است که جاذبه های حیرت انگیز آن می تواند دلیلی بر حضور پرتعداد گردشگران خارجی به این خطه از شمال محسوب شود.
وجود جنگل های انبوه و سرسبز هیرکانی، بیش از ۴۰۰ کیومتر ساحل و آب و هوای دلنشین به همراه وجود سه هزار اثر میراثی و تاریخی در مازندران، این استان را به کانون و مقصد سفر بسیاری از هموطنان کند.
۸۰ اثر میراث فرهنگی کشور در این استان وجود دارد که این آثار شامل بناهای تاریخی، آداب و رسوم و فرهنگ های مناطق مختلف مازندران است. که حجم بیشتر آثار فرهنگی ثبت شده مربوط به بناهای تاریخی است که ۴۰درصد این آثار را تشکیل می دهند.
۱۵ هزار موقوفه، ۲۱۴ هزار رقبه، یک هزار و ۳۶۱ امامزاده، بیش از هشت هزار اماکن متبرکه شامل مسجد، تکیه، حسینیه و سقانفار از جمله موقوفات و اماکن مذهبی مازندران هستند.
همه این ظرفیت ها به همراه گسترش اقامتگاه های بوم گردی در این خطه از شمال سبب شد که مازندران به عنوان دروازه ورود گردشگران خارجی به کشور محسوب شود.
همواره سازی جذب گردشگر خارجی
وزیر میراث فرهنگی برای بررسی آخرین وضعیت زیرساخت های گردشگری مازندران و گره گشایی مشکلات پیش روی سرمایه گذاران روزهای پایانی هفته گذشته به غرب مازندران سفر کرد.
سید رضا صالحی امیری در سفر سه روزه خود به این خطه از شمال کشور بر سیاست راهبردی دولت چهاردهم در افزایش جذب گردشگر خارجی تاکید کرد.
وی در سلسه نشست های که با سرمایه گذاران چند شهر گردشگر پذیر غرب مازندران برگزار کرده بود از آنها خواست با استفاده از همه ظرفیت های قابلیت های گردشگری شهر خود را بدرستی به جهانیان معرفی کنید.
یکی از دغدغه های جدی وزیر میراث فرهنگی در این سفر همواره سازی مسیر گردشگری برای حضور پرتعداد گردشگران از سراسر جهان به کشور ایران بود.
صالحی امیری در جمع سرمایه گذاران شهرستان نور اظهار کرد: برای حل مشکلات پیش روی مردم، توسعه ایران اسلامی و عبور از حاشیه ها کشور به وفاق ملی نیازمند است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: شاید برخی از وفاق تعابیر مختلفی داشته باشند اما از منظر دولت وفاق یعنی فضیلت گرایی، کارآمدی و در کنار مردم بودن است.
وی گفت: بدون تردید هر کسی که درد مردم را ندارد ضد وفاق است و همه باید برای گره گشایی از مشکلات پیش روی مردم تلاش کنیم.
صالی امیری با بیان این مطلب که برای حل مشکلات پیش روی فعالان صنعت گردشگری مصمم هستیم، اظهار کرد: در همین راستا کمیته های در تهران تشکیل و برای حل مشکلات پیش رو تصمیم گیری خواهد شد.
وی افزود: در گام نخست همه باید تلاش کنیم که مسیر گردشگری را برای حضور پرتعداد گردشگران از سراسر جهان به ایران باز کنیم.
وزیر میراث فرهنگی با بیان این نکته که تحت هیچ شرایطی نباید منتظر حضور گردشگر در داخل کشور باشیم، ادامه داد: همه تلاش ها آن است تا با فعال سازی دیپلماسی گردشگری زمینه حضور پرتعداد آنها را فراهم کنیم.
صالحی امیری ادامه داد: در مرحله نخست کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله گروه های هدف ما برای جذب گردشگر است و برای تحقق این مهم دیدارهای موثری با وزرای این کشورها برگزار کردیم.
وی با بیان این مطلب که همه کشورهای منطقه ظرفیت های ارزشمندی برای جذب گردشگر محسوب می شوند، ادامه داد: بیش از ۱۶۰ میلیون چینی به عنوان گردشگر در سراسر جهان حضور می یابند که سهم ایران باید بیشتر از آمارهای فعلی باشد.
این مقام مسوول تصریح کرد: یکی از سیاست های راهبردی ما در جذب گردشگر آن است که جاذبه های هر منطقه به درستی برای گردشگران معرفی شود.
امروزه بسیاری از کشورها، ابعاد گسترده صنعت گردشگری را از نظر تولید، اشتغال و ایجاد درآمد درک کرده اند و از چند دهه پیش بشدت به توسعه این صنعت پرداخته اند؛ مازندران ازجمله کشورهایی است که به علت داشتن ظرفیت های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، همواره مورد توجه گردشگران نقاط مختلف مردم قرار داشته است که این عامل شرایط مساعدی را برای بهره برداری و توسعه زیرساخت های گردشگری فراهم می سازد.
با توجه به اهداف و سیاست های دولت در سند چشم انداز کشور که در آن رونق گردشگری مورد تاکید قرار گرفته است، ایجاد زیر ساخت های گردشگری برای دستیابی به این مهم از واقعیت های اجتناب ناپذیر است.
بر اساس ماده هشت قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای جلب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ایجاد تاسیسات زیربنایی و ایرانگردی و جهانگردی و ارایه خدمات مناسب به جهانگردان، دولت می تواند در مناطق مستعد کشور و قطب های گردشگری با تاکید بر مناطق کمتر توسعه یافته به متقاضی بخش غیردولتی اجازه تاسیس مناطق نمونه گردشگری بدهد.
منطقه نمونه گردشگری، مناطقی را در بر می گیرد که در جوار جاذبه های تاریخی، فرهنگی، مذهبی، طبیعی و گردشگری کشور به منظور ارایه خدمات به گردشگران توسط بخش غیر دولتی براساس ماده هشت و آیین نامه مناطق نمونه گردشگری، تاسیس و اداره می شوند.
با توجه به نقش و اهمیت مناطق نمونه گردشگری در رونق گردشگری کشور و بویژه جذب مشارکت های خصوصی و غیر دولتی در این فرایند، حرکت گسترده ای توسط دولت برای مصوب کردن مناطق دارای قابلیت به عمل آمد و تا کنون هزاران منطقه نمونه در استانهای کشور به تصویب رسید.
منطقه نمونه گردشگری محدوده ای است که به دلیل وجود جاذبه های مهم گردشگری و ظرفیت های توسعه، قابلیت احداث مجموعه ای از تاسیسات گردشگری به منظور ارائه همه خدمات وکالاهای مورد نیاز گردشگران در یک مکان را دارد، محل ایجاد منطقه نمونه گردشگری می تواند در همسایگی جاذبه ها و یا درتعامل متناسب با آن باشد.
ویژگیهای مناطق نمونه گردشگری شامل داشتن زمینه و پسکرانه های یک یا ترکیبی از گونه های گردشگری باشد، از زیر ساخت های مناسب خدمات رسانی، ارتباطی وگردشگری برخوردار باشد و نظام مدیریت جامع گردشگری در منطقه به مرحله اجرا در آمده باشد.
از مجموع مناطق گردشگری مصوب ۱۲۲ منطقه در مازندران قرار دارد که برنامه ریزی برای توسعه و رونق بخشیدن این بخش از گردشگری استان در محدوده برنامه ریزی مسوولان امر قرار دارد که از آن جمله منطقه نمونه گردشگری شورمست واقع در سوادکوه است.