به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، محمدصادق خیاطیان امروز (شنبه) در نشست با مدیران شتابدهندههای دانشبنیان با حضور معاون توسعه، سرمایهگذاری و تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی و نمایندگان ۲۵ شتابدهنده دانشبنیان با اشاره به سابقه همکاری مشترک میان این صندوق با شتابدهندههای دانشبنیان اظهار کرد: بعد از حدود ۷ سال همکاری، زمان آن فرارسیده است که بازنگری جدی در فرآیندها و برنامههای کاری مشترک داشته باشیم و اکنون ارزیابی دقیقی از وضعیت شتابدهندههای دانشبنیان داریم.
وی بیان کرد: تعداد قابلقبولی از شتابدهندهها به کارآیی مطلوب رسیده و صندوق نوآوری می تواندسطح همکاریهای مشترک را با آنها ارتقا دهد. در صندوق نوآوری و شکوفایی، علاقهمند به توسعه همکارهای با شتابدهندههای سطح یک هستیم.
خیاطیان از مدیران شتابدهندههای دانشبنیان درخواست کرد: پیشنهادهای خود را برای ارتقای سطح همکاری به صورت مکتوب به صندوق ارائه کنند. همچنین با ایجاد یک تشکل، مطالبات صنفی خود به ویژه در حوزه بهبود فرآیندها، تسهیلات و همسرمایهگذاری را جمعبندی کرده و به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه دهید تا با همفکری مشترک، مدل توسعه همکاریها طراحی و تدوین شود.
وی افزود: از شتابدهندههای دانشبنیان انتظار داریم در بُعد همسرمایهگذاری، حضور جدیتری داشته باشند و پیشنهادهای خود را در این حوزه مطرح کنند تا با همفکری یکدیگر و شناسایی آسیبها، رویکردهای کاری جدیدی را در پیش بگیریم. براساس پیشنهادهای شما، بسته حمایتی جدید را در صندوق، طراحی و تدوین خواهیم کرد.
خیاطیان گفت: در صندوق نوآوری به دنبال انجام کارهای با برنامه و اولویتدار هستیم. در راستای هدفمند کردن برنامههای صندوق، ۶ اولویت کاری در نظر گرفتهایم که شامل ۳ مسئله انرژی (بهینهسازی مصرف انرژی)، آب و محیط زیست، امنیت غذایی و ۳ فناوری بایوتکنولوژی، هوش مصنوعی، میکروالکترونیک هستند. شتابدهندههای مختلفی در حوزههایی مانند امنیت غذایی، آب و سلامت مشغول فعالیت هستند که جزو اولویتهای کاری صندوق محسوب میشوند و به آنها (شتابدهندهها) نگاه ویژهای خواهیم داشت.
ارائه خدمات از سوی صندوق نوآوری به شتابدهندها متناسب با کارکرد آنها
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این نشست تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶۵ شتابدهندهدانشبنیان در کشور مشغول فعالیت هستند که شامل ۱۴۰ شتابدهنده و ۲۵ شرکت- شتابدهنده هستند. تعداد شتابدهندههای سطح یک در کشور نیز ۴۸ شتابدهنده است و ۲۴ شتابدهنده عامل همسرمایهگذاری نیز مشغول فعالیت هستند.
سیاوش ملکی فر با اشاره به کارکردهای شتابدهندهها شامل تأمین فضای استقرار، تأمین سرمایه بذری، شبکهسازی، خدمات فنی، آموزش، مشاوره و منتورینگ گفت: برای هرکدام از این کارکردها، خدماتی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شتابدهندها ارائه میشود.
وی افزود: بسته صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شتابدهندههای دانشبنیان شامل سرمایهگذاری (مشارکت و سرمایهگذاری در استارتآپها و هستههای فناور)، تسهیلات (تسهیلات قرضالحسنه سرمایه بذری، ودیعه رهن) و توانمندسازی است.
ملکی فر درخصوص عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص شتابدهندههای دانشبنیان نیز تأکید کرد: از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ در حوزه تسهیلات ۱۴۱.۴ میلیارد تومان، در حوزه همسرمایهگذاری ۲۳ میلیارد تومان و در حوزه توانمندسازی نیز ۵.۵ میلیارد تومان انواع خدمات به شتابدهندههای دانشبنیان ارائه شده است.
طراحی مدل جدید همکاری میان صندوق نوآوری و شتابدهندهها
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز خاطرنشان کرد: تعدادی از شتابدهندههای دانشبنیان، عملکردهای درخشانی را ثبت کردهاند که با آنها وارد دوره جدیدی از همکاری مشترک خواهیم شد.
مجتبی زارع مهرجردی ادامه داد:در فضای تعامل و همکاری مشترک میان صندوق نوآوری و شکوفایی و شتابدهندههای دانشبنیان، به زودی مدل جدید همکاری، طراحی و تدوین خواهد شد.
بازنگری در بسته حمایتی صندوق نوآوری از شتابدهندههای دانشبنیان
به نقل از صندوق نوآوری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این نشست بر بازنگری در بسته حمایتی این صندوق از شتابدهندههای دانشبنیان تاکید کرد:
روحالله ذوالفقاری تصریح کرد: از مواردی که در این جلسه توسط مدیران شتابدهندههای دانشبنیان مطرح شد، برای کاهش دغدغهها، توسعه همکاریهای مشترک، ارتقاء سیاستها و برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده خواهیم کرد.