به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از فایننشال تایمز، کولهبا که تا ماه سپتامبر (شهریور) وزیر امورخارجه اوکراین بود، در گفتوگو با این روزنامه خاطرنشان کرد که چنانچه وضعیت در میدان جنگ به همین منوال پیش رود، اوکراین مقابل روسیه شکست میخورد.
این مقام سابق که به گفته برخی منابع آگاه در نتیجه افزایش تنشها میان حلقه داخلی ولودمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین از سمت خود کنارهگیری کرده است، در خصوص وضعیت جاری درگیری در کشورش با صراحت تاکید کرد که وضعیت در میدان نبرد خوب نیست.
کولهبا که برای یک سخنرانی در لندن حضور پیدا کرده اضافه کرد: چیزی که من در گفتوگوهایم با کارشناسان اروپایی و آمریکایی از آن متنفرم این است که همه میپرسند اوکراین آماده انجام چه کاری است؟ اوکراین آماده پذیرش چه چیزی است؟ و من می گویم، ابتدا باید پاسخ این سوال را پیدا کنید که ولادیمیر پوتین آماده پذیرش چه چیزی است؟ زیرا پاسخ این سوال است که دلایل آغاز جنگ را نشان میدهد. هدف او مشخص است. پوتین می خواهد به هر طریقی اوکراین را از بین ببرد. منطق او این است که چرا باید بخشی از آن را بپذیرم وقتی در نهایت می توانم همه آن را داشته باشم؟
احتیاط غرب بر سر حمایت نظامی از اوکراین؛ همواره سبب نومیدی دولت زلنسکی شده است.
خبرنگار فایننشال تایمز در بخشی دیگر به گفته های کولهبا اشاره کرده که معتقد است متحدان غربی اوکراین تاکنون تمایلی به تامین برخی تسلیحات پیشرفته مورد نیاز کییف نداشتهاند.
وزیر امورخارجه سابق اوکراین در تشریح این موضوع گفت: ما اوکراینی ها خوش شانس هستیم که همزمان با حمله روسیه، جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا بود، زیرا اگر شخص دیگری بود، اوضاع برای ما بسیار بدتر می شد. جو بایدن در قلب خود جایی برای اوکراین دارد. اما ذهنیت وی بر اساس جنگ سرد شکل گرفته است. شما نباید در مورد عضویت اوکراین در ناتو و یا استفاده از تسلیحات هستهای با او صحبت کنید. زیرا اینها موضوعاتی هستد که وی را برانگیخته می کند.
از همین رو کوله با تاکید کرد که اساسا بایدن به دلیل نگرانی از خطرات جنگ هستهای، در ارائه سلاحهای تهاجمی به اوکراین به کندی پیش رفته است.
این مقام سابق سپس در پاسخ به سوال خبرنگار فایننشال تایمز مبنی بر اینکه نظرش در مورد دولت دونالد ترامپ چیست؟ استدلال کرد که نباید به اظهارات افرادی مانند ایلان ماسک و یا پسر ترامپ توجه کرد. به عقیده کولهبا، آنها می توانند هر چه می خواهند بگویند. مهم اظهارات ترامپ است که بر دو نکته پافشاری دارد؛ نخست اینکه درستش می کنم و دوم اینکه زلنسکی بزرگترین فروشنده در جهان است.
ترامپ بارها در کارزارهای انتخاباتی خود تاکید کرده بود که چنانچه رئیس جمهوری شود ظرف ۲۴ ساعت این درگیری را پایان می دهد. وی که از مخالفان سرسخت حمایت نظامی از اوکراین است، در یک گردهمایی انتخاباتی زلنسکی را بزرگترین فروشنده تاریخ لقب داده بود.
کولهبا در پایان تاکید کرد که زلنسکی و پوتین هر دو به ترامپ به عنوان یک فرصت نگاه می کنند و برای مذاکرات صلح اعلام امادگی کردند؛ زیرا نمیخواهند کسی باشند که ترامپ را رد میکند. وی توضیح داد: بنابراین نخستین کسی که دست رد به سینه ترامپ بزند، بازنده بازی است. اگر ترامپ، مثلا از پوتین عصبانی شود، شاید وی در تلافی این اقدام دست به تقویت اوکراین بزند.