به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ریابکوف در مصاحبهای با تاس که بامداد شنبه منتشر شد، در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است که روسیه در پاسخ به سیاستهای تنشزای آمریکا آزمایشهای هستهای را از سر بگیرد، گفت: این مساله مطرح است.
وی افزود: وضعیت بسیار پیچیده است. این مساله به طور کلی و از تمامی جهات مورد بازنگری و بررسی مداوم قرار دارد.
«ولادیمیر یرماکوف» مدیرکل دپارتمان عدم اشاعه هستهای و کنترل تسلیحات در وزارت خارجه روسیه در ماه فوریه به تاس گفته بود، نشانههای غیرمستقیم حاکی از آن است که امکان دارد واشنگتن آزمایشهای هستهای خود را دوباره آغاز کند.
روسیه هشدار داده است که چنانچه آمریکا در این مسیر گام بگذارد مسکو به همان شیوه به این اقدام واشنگتن پاسخ خواهد داد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه سال گذشته قانون لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (CTBT) را امضا کرد. این تصمیم در واکنش به عدم تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای از سوی آمریکا اتخاذ شد.
معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای ۲۴ سپتامبر ۱۹۹۶ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد. بنابر این معاهده، انفجارهای هستهای برای اهداف نظامی و غیرنظامی و در هر فضایی ممنوع است.
روسیه در سال ۲۰۰۰ میلادی این پیمان را تصویب کرده بود. برخی کشورها از جمله آمریکا، این معاهده را امضا اما تصویب نکردهاند.
این سند قرار بود به ابزار حقوقی بین المللی برای توقف هر نوع آزمایش هستهای تبدیل شود. با این حال، تا به امروز، این معاهده لازمالاجرا نشده است.