به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، دریادار دوم فرهاد فتاحی روز جمعه به مناسبت گرامیداشت هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه شهرکرد در جمع نمازگزاران افزود: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی با این اقدام خود، دانش و توان جوانان ایرانی را به نمایش گذاشت.
وی اظهار داشت: حضور ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی با یک ناوشکن تمام ایرانی در اقیانوس اطلس و آرام اقدامی بسیار قدرتمندانه بود.
فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به نظر تئوریسینها و کارشناسان آمریکایی در خصوص اینکه نیروی دریایی ایران توان گذر را از اقیانوس اطلس ندارد گفت: ناوگره ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با این ماموریت ثابت کرد که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نه تنها از اقیانوس اطلس بلکه از اقیانوس آرام ، آن هم از طولانیترین مسیر ممکن عبور کرد.
بیشتر بخوانید:
دریادار ایرانی: ناوگروه ۸۶ جایگاه ایران را به عنوان یکی از قدرتهای دریایی جهان تثبیت کرد
وی تاکید کرد: حضور یک ناوشکن تمام ایرانی در حیات خلوت آمریکا موجب خشم و عصبانیت استکبار جهانی شد و همین امر موجب شد تا آنان این ناوگروه را تا میانههای اقیانوس آرام تعقیب کردند.
دریادار فتاحی افزود: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی براساس پیشبینیها، آمادگیها و آموزشهای اصولی دریانوردی کرد.
وی اظهار داشت: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در طول ۲۳۲ روز دریانوردی با طی ۶۵ هزار کیلومتر دور ۳۶۰ درجهای به دور دنیا، بدون وابستگی به هیچ کشوری دریانوردی کرد و از یک توفان سهمگین در اقیانوس آرام عبور کرد.
فتاحی عمل به دستورات و فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در خصوص حضور این نیرو در آبهای دوردست و اقیانوسی، تامین امنیت و خطوط مواصلاتی کشتیرانی در مسیرهایی که کشتیهای ایرانی در تردد هستند، اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی درآبهای اقیانوسی با عزت و اقتدار، انتقال پیام صلح و دوستی ملت ایران و فرهنگ ایرانی – اسلامی را از مهمترین دستاوردهای ناوگروه ۸۶ عنوان کرد.
وی یادآور شد: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی جمهوری اسلامی دستاوردهای زیادی در بخش فنی، ناوبری، نیروی انسانی و حتی پزشکی برای نیروی دریایی ارتش راهبردی به دنبال داشت.
فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: تلاش و هدف ما ساختن نیروی دریایی در شان ملت بزرگ ایران اسلامی برای انجام ماموریتهای بزرگ است.
وی اظهار داشت: اگر عملیات مروارید نقطه عطف نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس بود ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی نیز نقطه عطفی در تاریخ نیروی دریایی در دوران بعد از دفاع مقدس است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ناو گروه ۸۶ متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناو بندر مکران دارای نمایندگانی از ۲۹ استان کشور که ماموریت خود را از ۲۹ شهریور پارسال آغاز کرد، ۳۰ اردیبهشت امسال به کشور بازگشت.
این ناو گروه در طول انجام ماموریت خود چهار مرتبه از خط استوا عبور کرد و در مدت ماموریت در بندرهای بمبئی هندوستان، بندر جاکارتا، بندر ریودوژانیرو، بندر کیپتاون و صلاله پهلوگیری و از تنگه مالاکا، دریای سلبس، اقیانوس آرام، تنگه ماژلان، اقیانوس اطلس، اقیانوس هند و دریای عمان گذر کرد.
این نخستین ناو گروه جمهوری اسلامی ایران بوده که با عبور از اقیانوس آرام اقدام به دور زدن کره زمین کرد و وارد قاره آمریکا شده که نشاندهنده توانمندی متخصصان داخلی و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
ناو گروه ۸۶، سه طوفان سهمگین را در سفر خود با موفقیت پشت سر گذاشت و توانست بیشترین عرض اقیانوس اطلس را در این سفر بپیماید.
هفتم آذر ماه یادآور عملیات حماسه و غرورانگیز نیروی دریایی ارتش برای درهم کوبیدن ماشین جنگی دشمن بعثی در عرصه دریا و مسدود کردن خطوط مواصلاتی دریایی جمهوری اسلامی است که توانست اقتدار و سیادت دریایی جمهوری اسلامی در پهنه آبهای نیلگون خلیج فارس را به رخ استکبار جهانی و دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران بکشاند.
عملیات ظفرمند مروارید(شمشیر سه) توسط قرارگاه مقدم نیروی دریایی با عنوان نیروی رزمی ۴۲۱ مستقر در بندر بوشهر از ۶ آذر سال ۱۳۵۹ آغاز شد و بعد از انجام موفقت آمیز عملیات در هفتم آذر همان سال (۲ روز) ادامه داشت.
هفتم آذر ماه در تقویم رسمی کشور به مناسبت اجرای موفق عملیات مروارید، به روز نیروی دریایی نام گرفته است.