پوتین از احتمال هدف قرار دادن مراکز تصمیم‌گیری در کی‌یف سخن گفت

پوتین از احتمال هدف قرار دادن مراکز تصمیم‌گیری در کی‌یف سخن گفت

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از ریانووستی، ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در آستانه پایتخت قزاقستان افزود: روسیه به حملات جاری با سلاح‌های دوربرد غربی، از جمله ادامه آزمایش‌های موشک اورشنیک در شرایط جنگی، پاسخ خواهد داد.
رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد: مسکو بارها توجهات به این واقعیت جلب کرده است که مجوز به کی یف برای حمله با استفاده از موشک های دوربرد به معنای دخالت مستقیم غرب در درگیری است.
وی تصریح کرد: وزارت دفاع و ستاد کل ارتش روسیه، اهداف حمله در خاک اوکراین را تعیین می کنند، این اهداف می توانند مراکز تصمیم گیری در کی یف باشند.
پوتین ادامه داد: روسیه مجبور به آزمایش “اورشنیک” در پاسخ به حملات موشکی دوربرد به مناطق بریانسک و کورسک شد.

ویژگی‌های موشک اورشنیک
رئیس‌جمهور روسیه درباره ویژگی‌های موشک جدید اورشنیک نیز گفت:‌ دمای عناصر ضربه زننده این موشک به چهار هزار درجه می‌رسد و قادر است که به اجسام بسیار محافظت شده که در اعماق زیاد زمین قرار دارند نیز برخورد کند.
وی ادامه داد: هر چیزی که در مرکز انفجار است به ذرات بنیادی تقسیم شده و به گرد و غبار تبدیل می شود.
پوتین اظهار داشت: اورشنیک یک سلاح کشتار جمعی نیست، بلکه یک سلاح با دقت بالا است و دارای قابلیت کاربرد هسته‌ای نیست.
رئیس جمهور روسیه افزود: در صورت استفاده گسترده از موشک های اورشنیک در یک حمله، قدرت آن قابل قیاس با سلاح های هسته ای خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز تولید مستمر موشک اورشنیک گفت: روسیه چندین سامانه موشکی آماده برای شلیک این موشک در اختیار دارد، با این حال در نهایت بسته به ماهیت اهداف منتخب برای انهدام و تهدیدات ایجاد شده برای فدراسیون روسیه، ابزار انهدام را انتخاب خواهیم کرد.
پوتین با بیان اینکه موشک “خا-۱۰۱” نسخه روسی و مشابه موشک های (غربی) “سایه طوفان”، اسکالپ و تاروس است، اظهار داشت: این موشک روسی از نظر برد به طور قابل توجهی از سامانه های ساخت اروپا جلوتر است.
وی افزود: روسیه در آینده نزدیک تسلیحات دیگری نیز خواهد داشت.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به درخواست اوکراین از کشورهای غربی برای ارسال تجهیزات نظامی دیگر علاوه بر موشک گفت: روسیه می داند که چه تعداد تسلیحات غربی به اوکراین تحویل داده شده و چه تعداد قرار است تحویل داده شود.
پوتین در ادامه گفت: برای پیروزی روسیه در درگیری اوکراین، تجهیزات و مهمات مورد نیاز است، اما مهمترین جنبه وجود انگیزه و آمادگی درونی هر فرد برای مبارزه است.
رئیس ‌جمهور روسیه اظهار داشت:‌ حتی با مدرن‌ترین سلاح‌ها، سرنوشت هر درگیری نظامی، از جمله یک عملیات نظامی ویژه، در زمین، در میدان جنگ تعیین می‌شود؛ در نهایت، همه چیز به سرباز و آمادگی درونی وی برای جنگیدن و در صورت لزوم فداکاری به نام میهن بستگی دارد.

رئیس‌جمهور روسیه به دعوت رئیس جمهور قزاقستان روز چهارشنبه برای یک سفر رسمی دو روزه وارد آستانه شد. وی روز پنجشنبه در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی شرکت کرد.

روسیه نخستین بار اول آذرماه ۱۴۰۳از شلیک موشک اورشنیک خبر داد.
رئیس جمهور روسیه در آن زمان با اشاره به استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد غربی، گفت: در واکنش به این اقدام کی‌یف، ارتش روسیه در حمله‌ای ترکیبی با استفاده از یکی از جدیدترین سامانه‌های موشکی میان‌برد خود یکی از تاسیسات دفاعی – صنعتی اوکراین را هدف قرار داد.
پوتین افزود: در جریان این حمله یک موشک بالستیک مافوق صوت غیرهسته‌ای به نام اورشنیک با موفقیت در شرایط جنگی آزمایش شد.
پیش از اعلام رسمی مسکو، نیروی هوایی اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که روسیه برای نخستین بار در جنگ، یک موشک بالستیک قاره‌پیما به سمت شهر دنیپرو در شرق مرکزی اوکراین شلیک کرده است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اوراسیا است که در سال ۱۹۹۲ در تاشکند ازبکستان به امضا رسید. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.
این پیمان ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۳ (شهریور ۱۳۸۲) در راستای اجرایی شدن تصمیم سران دولت‌های عضو به یک سازمان منطقه ای بین المللی تبدیل شد که مقر آن در مسکو قرار دارد.
هدف اصلی این سازمان، تعدیل و تعمیق همکاری های نظامی ـ سیاسی، توسعه ساختارهای چند جانبه، فرایندهای همکاری برای تضمین امنیت ملی کشورهای عضو بر پایه مبانی مشترک و کمک رسانی شامل کمک های نظامی به کشورهای عضو است که قربانی خشونت شده‌اند، عنوان شده است.

ارمنستان در نشست هشتم آذرماه ۱۴۰۳ این سازمان غایب است. پیشتر نیز در میانه انتقادها و تهدید به خروج ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی، این کشور در نشست وزیران دفاع این سازمان در آلماتی قزاقستان حضور پیدا نکرده بود.
حضور نیافتن ارمنستان در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در حالی است که این کشور پیشتر تهدید به خروج از این سازمان کرده بود. ارمنستان از سال ۲۰۲۰ و جنگ دوم قره‌باغ، انتقادهایی به عملکرد این سازمان دارد.
ایروان دلایل انتقاد از عملکرد سازمان پیمان امنیت جمعی را در نوع واکنش آن به «نقض تمامیت ارضی» ارمنستان طی حملات جمهوری آذربایجان عنوان کرده است.

حتما ببینید

کرملین: آمریکا، ذینفع توقف عرضه گاز روسیه به اروپا؛ واکنش به سخنان کارشناس روس علیه علی‌اف

کرملین: آمریکا، ذینفع توقف عرضه گاز روسیه به اروپا؛ واکنش به سخنان کارشناس روس علیه علی‌اف

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز پنجشنبه به خبرنگاران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *