به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه چهارشنبه شب در همایش ملی فلسفه فرهنگ از دیدگاه رهبر معظم انقلاب در سالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم همچنین اظهار داشت: رهبری روشی که برای این مباحث مطرح میکنند قرارگاهی است و میفرمایند شورای عالی انقلاب فرهنگی باید شان قرارگاهی پیدا کند تا بتواند، ذهنیت عموم مردم را بازسازی انقلابی و تحول بنیادین کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کارهای فرهنگی که در این شورا انجام شده به صورت تفصیلی مبتنی بر سیاستهای کلان رهبری در حوزه فرهنگ نبوده است تاکید کرد: اعضای شورای انقلاب فرهنگی، مطابق منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی اقدام میکنند، و با یک علم اجمالی به فرمایشهای رهبری، نقشه فرهنگی کشور را ترسیم کردهاند.
وی همچنین با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلان علم و فنآوری، خانواده و اقتصاد مقاومتی افزود: ما همچنان چیزی به عنوان سیاستهای کلان فرهنگی کشور نداریم و از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام این سیاستها نوشته نشدهاست.
خسروپناه در ادامه بیان داشت: بهتازگی متنی از سیاستهای کلان فرهنگی را در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه، و در اختیار مجمع تشخیص مصلحت قرار دادهایم، اگر مورد تایید رهبری قرار بگیرد، ابلاغ میشود.
وی همچنین یادآور شد: اعضای شورای انقلاب فرهنگی وقتی میخواهند نقشه جامع علمی کشور را بازنگری کنند، بیش از هر اقدامی، اصول حاکم بر آن مقوله را از دیدگاه رهبری استخراج میکنند.
دبیر شورای انقلاب فرهنگی ادامه داد: پیش از تدوین سند موسیقی، نظریه و نظام فکری رهبر انقلاب پیرامون موسیقی مدون شد، سپس این سند تصویب و ابلاغ شد، در حوزه صنایع دستی و حوزههای دیگر نیز به همین شیوه عمل شده است.
خسروپناه در بخش دیگری از سخنان با ذکر اینکه شورای انقلاب فرهنگی چون از رهبری الگو میگیرد، هیچگاه نگفته وظیفهاش سیاستگذاری فرهنگی است گفت: رهبر انقلاب در چگونگی فرهنگی به ساختارسازی اشاره دارند، از اینرو شورای انقلاب فرهنگی ساختارسازی کردهاست.
وی افزود: شورای انقلاب فرهنگی هر وقت، ساختارسازی فرهنگی کرده، اثربخشتر بودهاست.
وی در ادامه یادآور شد: ۶۰ درصد اسناد علمی کشور اثر بخش بودهاند چرا که متناسب با ساختارها ساخته شدهاند.
وی گفت: توفیق اسناد فرهنگی خیلی کمتر از اسناد علمی بوده، چون در ساختارسازی فرهنگی موفقیتی نداشتهایم.
خسروپناه همچنین یادآور شد: علت اثر بخش نبودن سیاستهای نوشته شده راجع به حجاب نیز این است که ساختار متناسبی با این سیاستها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مطابق دیدگاه رهبر انقلاب همه دستگاههای حاکمیتی، دولتی و تشکلهای مردمی باید ذیل یک قرارگاه فرهنگی دستور بپذیرند تصریح کرد: هنوز چنین ساختار و قرارگاهی شکل نگرفته، بودجه دستگاهها و نهادهای فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین می شود، و شورای عالی انقلاب فرهنگی حتی یک درصد نیز در بودجهنگاری فرهنگی دخالتی ندارد.
خسروپناه در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه در جهان اسلام هیچ متفکری مانند رهبر معظم انقلاب در خصوص فرهنگ سخن نگفته است گفت: رهبری به معنای دقیق کلمه نظریه فرهنگی دارند، ولی به جامعهشناسی و چگونگی فرهنگی نیز پرداختهاند.
وی با بیان این نکته که شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیوند دادن عملکرد خود با نظریه فرهنگی رهبر انقلاب وظیفه سنگینی بر عهده دارد گفت: اگر بخواهیم در این خصوص نمرهای به شورای انقلاب فرهنگی بدهیم، شورا در بخش علم و فنآوری نمره ۷۰ میگیرد.
وی اضافه کرد: کشور در حوزه فنآوری نانو، چهارمین رتبه جهان را دارد، اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود، قطعا الان رتبه ۱۰۰ هم نبودیم.
وی همچنین جایگاه ممتاز ایران در هوا فضا را نیز ناشی از عملکرد شورای انقلاب فرهنگی دانست و گفت: طب سنتی در ایران به طور کلی از بین رفته بود، ولی به خاطر تلاشهای شورای انقلاب فرهنگی رتبه چهارم جهان را داریم، و در تولید مقالههای علمی نیز شانزدهمین کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در گذشته، ۷۰ درصد مصوبههای شورای انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری، ۲۰ درصد فرهنگی و ۱۰ درصد نیز مشترک بود خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر ۵۰ درصد مصوبههای شورا، علمی و ۵۰ درصد دیگر نیز فرهنگی است، البته این به معنای کم شدن علم نیست.
خسروپناه همچنین با ذکر اینکه ما در پیوند دادن نظام فکری رهبری با عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی نمره خوبی نداریم ابراز امیدواری کرد: با فکر و تامل بتوانیم این نمره را افزایش دهیم و کار قرارگاهی که مورد نظر رهبری است را جدیتر بگیریم.
وی گفت: ساختار شورای انقلاب فرهنگی نیازمند تحول است تا جایگاه قرارگاهی پیدا کند و نظام بودجهریزی باید تغییر یابد.
دبیر شورای انقلاب فرهنگی با بیان اینکه به تعبیر رهبری مقوله فرهنگ مقوله پیچیدهای است یادآور شد: ادبیاتی که برای نقد عملکرد شورای انقلاب فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرد، باید بیادبانه نباشد و تلاشهای این شورا نیز نادیده گرفته نشود.
خسروپناه در بخش پایانی سخنان، شورای انقلاب فرهنگی را یک شورای جدی توصیف کرد و گفت: اعضای شورای انقلاب فرهنگی برای فرهنگ، اشک میریزند، هم دغدغه و هم غیرت دارند و شبانه روز فکر میکنند و میاندیشند.