به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وزارت علوم نسیم نهاوندی در جمع دبیران هیات نظارت استانی امروز (چهارشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه، اظهار داشت: برنامه ما این است که همه زیر نظامها (پیامنور، علمیکاربردی، ملی مهارت، غیرانتفاعیها و دانشگاه آزاد) به قانون تمکین کنند و به نظارت و ارزیابی وزارت علوم تن دهند و تا رسیدن به این نقطه، می توانیم بر اساس دادهها و خروجیهای علمی، نظارت و ارزیابی را انجام دهیم.
وی افزود: نظارت در آموزش عالی یک بحث فرهنگی است و اگر به امری درونی و فرهنگی تبدیل نشود، موقتی و بینتیجه خواهد بود و اگر هنوز بحث نظارت نزد برخی مدیران به عنوان یک فرهنگ و ارزش نهادینه نشده است، باید فرآیندهای موجود را بازبینی و اصلاح کنیم.
نهاوندی تاکید کرد: هدف ما از بازدیدها و تهیه گزارشهای نظارتی، ارتقای بهره وری و کیفیت آموزش عالی است. تلاش این است که دانشگاهها و موسسات آموزش عالی فاصله خود را با اهداف از پیش تعیین شده کم و در راستای رسیدن به اهداف تلاش کنند و سپس اهداف جدیدتری را جایگزین اهداف قبلی کنند و از این طریق زنجیره ارتقا شکل بگیرد.
وی بررسی نسبت دستاوردهای آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی را که خروجی دانشگاه و موسسات آموزش عالی هستند با امکانات و هزینههای مادی و غیرمادی صرف شده از سویی و میزان اثربخشی و کارآمدی فعالیتها را دو اصل مهم ارزیابی و نظارت در آموزش عالی اعلام کرد.
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی گفت: در ارزیابیها و نظارت کاملا جدی هستیم و نتایج ارزیابیها از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مبنای رتبهبندی و سطحبندی آنها خواهد بود.
در این نشست دوروزه، دبیران هیات نظارت به بحث و تبادل نظر درخصوص نحوه نظارت و مسائل مربوط به این حوزه پرداخته شد.