روح الله لایق روز دوشنبه به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: زیستگاه این گونه پرنده معمولا استان های آذربایجان و نوار جنوبی دریای خزر است و به نظر می رسد تغییر اقلیم سبب شده تا این پرنده در آبگیرهای این استان فرود آید.
وی افزود: غاز پیشانی سفید با جثه متوسط است به دلیل جثه بزرگتر، حلقه سفید قاعده منقار که به ندرت تا جلوی پیشانی ادامه پیدا میکند و نبود حلقه چشمی زرد از گونه های دیگر متمایز میشود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مرغزارها و چمنزارهای نواحی پست، مزارع غلات، زمین های آیشی، استپ های باز و علفزارها زیستگاه مناسبی برای زمستانگذرانی این پرنده است.
به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، رژیم غذایی غاز پیشانی سفید بزرگ را مواد گیاهی به ویژه برگها، ساقههای هوایی، رونده و زیرزمینی، غدهها و دانههای گیاهان تشکیل می دهد.
خراسان شمالی مامن ۵۶ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور، ۱۵۰ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه، چهار گونه دوزیست از ۲۰ گونه و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور است که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان، و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و ۲ پارک ملی «سالوک و ساریگل»، مناطق حفاظت شده «قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم» را مدیریت می کند.