کاظمیان: پیست اسب‌دوانی در تهران ساخته می‌شود/ دولت نگاه درستی را در ورزش حاکم کرد +فیلم

کاظمیان: پیست اسب‌دوانی در تهران ساخته می‌شود/ دولت نگاه درستی را در ورزش حاکم کرد +فیلم


دریافت
۸ MB

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، فدراسیون سوارکاری با وجود مخاطبان بسیاری که دارد، با مشکلات عدیده‌ای روبروست؛ علاوه بر ماجراهای انتخابات این فدراسیون بدهی‌ و پرونده‌های مختلفی نیز داشت. محمد کاظمیان، سال گذشته ریاست فدراسیون سوارکاری را بر عهده گرفت.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا پاسخگوی سئوالات. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

اولین مشکلاتی که در فدراسیون سوارکاری با آن مواجه شدید چه بود؟

از روزی که به فدراسیون آمدم مشکلاتی همچون دوپینگ، عدم تخصص و درگیری با وزارت جهاد وجود داشت ولی از همه مهم‌تر حساسیت فدراسیون جهانی بود که به خاطر بدهکاری‌ و برخی گزارشات ارسال نشده، ما را تعلیق کرده بود. در مدت یک هفته همه گزارشات را کامل کردیم ولی همچنان بدهی‌ها حل نشده و ۶۰ هزار فرانک سوئیس را به صورت قسطی در حال پرداخت هستیم.

برخی هزینه‌ها همچون هزینه‌های دوپینگ را کم کردیم و به بخش‌های دیگر همچون هیات‌های استانی سپردیم. آزمایشگاهی در دوبی را نیز انتخاب کردیم که هم معتبر باشد، هم مجهز. هر آزمایش نزدیک به ۲۰ میلیون هزینه دارد که فعلا شرایط بومی‌سازی آن وجود ندارد ولی در آینده باید بررسی‌هایی داشته باشیم که این امر هم به وقوع بپیوندد.

چطور می‌خواهید آمار و اطلاعات اسب‌ها را یکپارچه و ثبت کنید؟

مشکل دیگر ما عدم وجود اطلاعات از ورزشکاران و اسب‌ها بود که به همین منظور با کمک یک تیم ماهر، شروع به راه‌اندازی سامانه یکپارچه کردیم. این سامانه برگرفته از هوش مصنوعی است و بدافزارهای موجود در سرورهای فدراسیون را پاک کردیم. طراحی‌هایی انجام دادیم که در آینده همه اطلاعات با میکروچیپ‌ (که در گردن اسب قرار خواهد داشت) انجام شود و فقط با یک اسکن ساده، همه اطلاعات اسب و سوارکار در اختیار قرار می‌گیرد. استفاده از تکنولوژی و هوش مصنوعی برای آینده بسیار ضروری است و حتی برنامه‌های آینده فدراسیون را نیز با هوش مصنوعی تبیین کردیم.

از روز اول بر این عقیده بودم که جای چنین شفافیتی در رشته سوارکاری خالی است و حال تمام تلاشمان را می‌کنیم که همه اطلاعات برای ما، فدراسیون جهانی و دیگر نهادهای همکار، مبرهن باشد. تمام اطلاعات در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیز وجود دارد و قابل دستکاری نیست. سازمان اصلاح‌ نژاد هم بابت ثبت شناسنامه می‌تواند از این سامانه استفاده کند و رصد همه اسب‌ها قابل انجام است. کارشناسان خبره فدراسیون را هم در اختیار وزارت جهاد قرار دادیم و این همکاری‌ها به چشم مسئولان آمد تا در میکروچیپ‌گذاری هم همکاری انجام پذیرد.

برنامه‌ای برای احداث پیست اسب‌دوانی استاندارد هم دارید؟

با همکاری وزارت جهاد درخواست صد هکتار زمین از اراضی ملی را دادیم که بتوانیم اولین پیست اسب‌دوانی استاندارد را بین تهران و آبیک بسازیم. با این پیست می‌توانیم مسابقات بین‌المللی را هم در کشور برگزار کنیم. در حال حاضر به دنبال هماهنگی با سرمایه‌گذاران هستیم و پس از نهایی شدن جلسات، به سراغ نقشه‌کشی خواهیم بود.

در مجموعه سوارکاری نوروزآباد یک پیست اسب‌دوانی داریم اما به خاطر پیچ‌های زیاد و کوتاهی مسیر مستقیم، دارای استاندارد جهانی نیست. با این حال مسابقاتی در این پیست برگزار می‌شود که متاسفانه آسیب‌های زیاد هم برای سوارکاران و اسب‌ها دارد.

فدراسیون هیچ مکانی برای استقرار و برگزاری مسابقات، کلاس‌ها و دوره‌های خودش ندارد. برنامه‌ای برای حل این مشکل دارید؟

در واقع نباید به دنبال مدیریت و کارهای روتین باشیم بلکه باید به دنبال انجام کارهایی باشیم که تا امروز عملی نشده است. دنیامالی، ورزش را می‌شناسد و حضور بی‌نظیری دارد. با دستور وزیر باشگاه سوارکاری آزمون در اختیار فدراسیون قرار خواهد گرفت و نبود مکان تخصصی برای مجموعه فدراسیون یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی بود که تا امروز با آن روبرو بودیم؛ تا پیش از این تمام باشگاه‌های سوارکاری به دست شرکت توسعه در مزایده قرار می‌گرفت و در اختیار نهاد تخصصی آن ورزش نبود.

فدراسیون سوارکاری تا امروز یک اتاق هم برای خودش نداشت با اینکه همه دوره‌ها و کلاس‌های ما نیاز به ساختمان، باشگاه سوارکاری و بعضا حضور اسب‌ها دارد. تجربه دنیامالی نشان می‌دهد که با تجربه سال‌ها ریاست فدراسیون، مشکلات ورزش را می‌داند و به آن‌ها رسیدگی می‌کند. او می‌دانست که باید ساختمان فعلی فدراسیون را تخلیه کنیم و جلوی مزایده‌ها گرفت تا در قدم اول ساختمان اداری به مجموعه سوارکاری آزمون منتقل شود. او گفت که ورزش کشور نیاز به این باشگاه دارد و با این وضعیت، نمی‌توان به باشگاه آزمون، عنوان بخش مازاد ورزش را داد. با تمام این احوال باز هم مشکلاتی در شرکت توسعه داریم که همچنان به خاطر درگیری‌های قانونی، مجوز انتقال بخش اداری همچنان صادر نشده است.

چالش‌های فدراسیون سوارکاری با شرکت توسعه به کجا رسیده است؟

خیلی از باشگاه‌ها سوارکاری در گذشته در اختیار فدراسیون سوارکاری بود که به مرور زمان منحل شد و وظایف آن نیز به بخش‌های دیگر سپرده شد. اسب‌های زیادی نیز زیر نظر ما بود. کم‌کم این اسب‌ها حراج و باشگاه‌ها نیز به بخش خصوصی واگذار شد. طی سال‌هایی که گذشت، باشگاه‌ها فرسوده و سخت‌افزارها نیز نابود شدند.

طبق پیگیری‌هایی که با کمک وزیر انجام دادیم، فهمیدیم سازمان بازرسی برای واگذاری این باشگاه‌ها ایراد گرفته، ولی اگر دفاع از این موضوع را به خودمان بسپارند، قطعا می‌توانیم پیروز میدان باشیم. مگر می‌شود به فدراسیونی که برای خودش هم جا ندارد، بگویند از بخش خصوصی جا اجاره کند؟ البته ما حاضریم که اجاره باشگاه آزمون را هم بدهیم. درصورتی که با ترک تشریفات و قیمت کارشناسی، بدون برگزاری مزایده، آن باشگاه را در اختیار ما بگذارند. هر لحظه ممکن است که ما را از ساختمان فعلی بیرون کنند و همه چیز به تصمیم نهایی شرکت توسعه گره خورده است. مشکل اول اجاره بالایی است که برای ملک فعلی می‌پردایم؛ مشکل دوم کاربری مسکونی ملک است که در حال استفاده اداری هستیم.

برنامه‌های آینده فدراسیون برای حضور در مسابقات بین المللی چیست؟

از روزی که به فدراسیون آمدیم به دنبال پشتوانه‌سازی برای تیم ملی بودیم. کار دیگری که در گذشته از آن غافل شده بودیم، حضور در مسابقات بین‌المللی است که در حال پیگیری آن هستیم. میزبانی از مسابقات بین‌المللی نیز دیگر برنامه‌ای است که در نظر داریم. البته افتخاراتی هم در مدت اخیر کسب کردیم؛ همچون قهرمانی در مسابقات کاپ کنفدراسیون آسیا در رده سنی جوانان که ملاافضل برای اولین بار باعث شد اسم یک ایرانی روی این کاپ حک بشود.

نگاه ویژه‌ای به بخش بانوان داریم که برای اولین بار دبیر فدراسیون را از بانوان که از قهرمانان خوب سوارکاری بانوان است انتخاب کردیم. در تلاشیم در بدنه فدراسیون بانوان متخصص را اضافه کنیم و در مسابقات نیز به طور جدی به دنبال حمایت بانوان هستیم تا همچنان شاهد قهرمانی بانوان ایرانی باشیم.

دنیامالی حمایت ویژه‌ایی از سوارکاری داشته و انصافا می‌توانم او را شجاع ترین وزیر ورزش بدانم. در این مدت حمایت‌های لازم از سوی او شده که بزرگترین آن دستور واگذاری باشگاه آزمون به فدراسیون است.

نگاه او به فدراسیون‌ها تنها راه نجات از وضعیت فعلی است و دولت چهاردهم نگاه درستی را در ورزش حاکم کرده است. دنیامالی درد فدراسیون‌ها را خیلی خوب شناسایی کرد و دستور واگذاری مجموع شهدا به چوگان و آزمون را به ما داد و این نور امیدی را در قلب ما ایجاد کرد.

قرار شد ساختمان اداری را به مجموعه آزمون فعلا انتقال دهیم تا کل مجموعه به ما واگذار شود و جلوی مزایده را گرفتند و گفتند این مجموعه وقتی خود فدراسیون به آن نیاز دارد مازاد به حساب نمی‌آید. متاسفانه مسئولان شرکت توسعه کمی مقاومت می کنند که امیدوارم به زودی مشکلات حل شود.

حتما ببینید

آغاز لیگ برتر ووشو بانوان با حضور ۶ تیم

آغاز لیگ برتر ووشو بانوان با حضور ۶ تیم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هفته نخست مسابقات لیگ برتر بانوان(بزرگسالان) روزهای پنجشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *