به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، زهرا مقدسی روز یکشنبه در همایش «تدابیر طب ایرانی در کمک به باروری» در بجنورد اظهار کرد: مادران ۲۱ تا ۳۰ سال بیشترین افرادی بودند که تمایل به سقط جنین داشتند.
وی افزود: ترس از ناهنجاری های جنینی، مشکلات با همسر و بارداری ناخواسته از دلایل اصلی تمایل این افراد به سقط جنین بوده است.
مقدسی گفت: مراکز مردمی نفس با هدف نجات فرزندان سالم از سقط عمدی جنین راه اندازی شده است و در این راستا از همه ظرفیتهای تخصصی و فوق تخصصی برای حفظ جان انسانها استفاده میشود.
مسوول اجرای طرح نفس در دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی خاطرنشان کرد: مادران دارای مشکلات اقتصادی شناسایی شدند و خدمات پزشکی به شکل رایگان به آنها ارایه میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز با اشاره به موضوع جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: جدای از اقداماتی که در بخش درمان برای جوانی جمعیت انجام می شود باید اقدامات فرهنگی هدفمند نیز برای جوانی جمعیت انجام شود.
دکتر سیداحمد هاشمی افزود: از تمام ظرفیتهای دانشگاه برای جوانی جمعیت استفاده خواهد شد، بسیج در طرح نفس و پرداخت هزینههای ناباروری اقدامات خوبی انجام داده که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان تداوم خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: باید طرح جوانی جمعیت در کشور با جدیت دنبال شود تا در آینده با مشکلات ناشی از پیری جمعیت مواجه نشویم.
خراسان شمالی در میزان ناباروری، جزو استان های با خطر متوسط قرار دارد، به گونه ای که نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد است.