قارداشی: آخرین دوره حضورم در تنیس روی‌میز است/ برنامه ۴ ساله برای المپیک داریم+ فیلم

قارداشی: آخرین دوره حضورم در تنیس روی‌میز است/ برنامه ۴ ساله برای المپیک داریم+ فیلم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مهرداد علی‌قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز گفت: برنامه چهار ساله را با دو ۲ هدف اصلی بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس در بخش بانوان و مردان به وزارت ورزش و جوانان دادیم. در بخش مردان به دنبال کسب سهمیه تیمی المپیک هستیم.

وی تصریح کرد: وزیر ورزش معتقد است که ما باید از ورزشکاران خود مخصوصا از بنیامین فرجی که می‌درخشند، مراقبت کنیم. یکی از آفت‌هایی که دنیامالی اعتقاد دارد و من هم با او کاملا موافقم، غرور و در حاشیه رفتن است.

علی‌قارداشی در خصوص رضایت مجمع از عملکردش گفت: این پرسش را باید از آنها بپرسید چون نتایجی که رقم خورده است و دو دوره اخیر که تک کاندیدا شدم، از نشانه‌های رضایت است.

وی همچنین در خصوص برخی انتقادها در مورد حمایت از برادران علمیان گفت: به نظر من این انتقاد وارد نیست و برادران عالمیان بسیار زحمتکش هستند. اولین‌ها را در تنیس روی میز ایران رقم زدند و هنوز هم این ۲ بازیکن را در المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس در کنار امیرحسین هدایی، بنیامین فرجی، محمد موسوی طاهر می‌بینم تا ۴ یا ۵ سال دیگر افتخارآفرینی کنند.

رئیس فدراسیون تنیس روی میز یادآور شد: یک مدیر باید کارها را به موازات هم پیش ببرد. نمی‌شود مدیر فقط به بعد قهرمانی و مدال‌آوری آن هم تنها در بخش مردان بپردازد. وانیا یاوری و باران ارجمند توانستند به فینال قهرمانی جهان برسند و تاکنون هیچ دختری از ایران نتوانسته به فینال قهرمانی جهان برود و اولین بار است که ۲ سهمیه گرفتیم و این یک رشد در بخش دختران است.

مهردادعلی قارداشی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (آباجان به نقل از ایرنا) پاسخگوی سئوالات خبرنگاران آباجان به نقل از ایرنا بود که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم.

برنامه‌ای که به وزارت ورزش و جوانان ارائه کردید، چیست و به چه موضوعاتی در این برنامه پرداختید؟

برنامه چهار ساله را با دو ۲ هدف اصلی بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس در بخش بانوان و مردان به وزارت ورزش و جوانان دادیم. در بخش مردان به دنبال کسب سهمیه تیمی المپیک هستیم، چون ۱۶ تیم برای المپیک انتخاب می‌شوند. بهترین نتیجه ما مربوط به المپیک پاریس است که هفدهم شدیم و با اختلاف ۹۵ امتیاز نسبت به هند نتوانستیم به پاریس برسیم. در بخش بانوان هم تلاش بر این است تا حتما یک سهمیه گذشته را داشته باشیم و اگر روال کسب سهمیه مانند ادوار گذشته باشد و تغییری نکند، بتوانیم دو سهمیه اضافه کنیم و نتایجی که در دوران گذشته گرفتیم را ارتقا دهیم. مانند بازی‌های کشورهای اسلامی که طلای تیمی و نقره انفرادی را دختران ما در دور گذشته گرفتند.

برای سهمیه المپیک اگر دو سهمیه در بخش بانوان بگیریم اتفاق خیلی خوب و نادری است که تاکنون در این بخش اتفاق نیفتاده است و تنها سه بار ندا شهسواری تک سهمیه داشته است. آن هم در مقایسه با ورزش‌های توپی و راکتی نتیجه خیلی خوبی است اما باید تلاش کنیم مانند بخش مردان که دو بار سهمیه دو نفره داشتیم، در بخش بانوان هم این اتفاق بیفتد. در المپیک پاریس اولین بار بود که با درخشش نوشاد عالمیان در رنکینگ جهانی به المپیک رسیدیم. این برنامه نیاز به حمایت‌های همه جانبه فدراسیون و تامین منابع مالی، وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک دارد. به دلیل نوسانات ارز و بودجه اجرای این برنامه سخت است اما همه تلاشمان را می‌کنیم تا این برنامه اجرا شود.

آیا با وزیر ورزش دیداری درخصوص اجرا و حمایت از این برنامه داشته‌اید؟

خیر، اما به زودی احمد دنیامالی را می‌بینم و در این زمینه با او صحبت می‌کنم. ما برنامه چهار ساله را به همراه نامه‌ای برای دنیامالی فرستادیم که در اولین فرصت ببینیم و صحبت کنیم. اجرای این برنامه از نیمه دوم دی ماه است.

نگاه دنیامالی به تنیس روی میز چطور بوده است و آیا تا به حال با او صحبت کرده بودید؟

بله با او حضوری و در تماس تلفنی هم صحبت کرده‌ام. او معتقد است که ما باید از ورزشکاران خود مخصوصا از بنیامین فرجی که می‌درخشند، مراقبت کنیم. یکی از آفت‌هایی که دنیامالی اعتقاد دارد و من هم با او کاملا موافقم، غرور و در حاشیه رفتن است که آفت هر موفقیتی است. باید حواس ما به نخبه‌های خودمان باشد تا مغرور نشوند و به حاشیه نروند.

شما گزینه معاونت وزارت ورزش بودید چرا قبول نکردید؟

والله اصلا من نه گزینه بودم و نه کسی با من صحبت کرد. هیچ‌وقت گزینه وزارت نبودم.

پس چرا بحث آن مطرح شده بود؟

شاید چون یکی از روسای قدیمی هستیم و شاید به این دلیل که معمولا معاونت از بین یکی از روسای فدراسیون‌ها انتخاب می‌شود؛ خودمم به این نکته فکر نکرده بودم و همچین انتظاری نداشتم. امسال به خاطر عملکرد خوب به عنوان بهترین فدراسیون کشور انتخاب شدیم. به نظر من منطقی نیست تا من را از فدراسیون تنیس روی میز بردارند و در جای دیگری بگذارند. هیچ صحبتی در این زمینه با من نشده بود.

قارداشی: آخرین دوره حضورم در تنیس روی‌میز است/ برنامه ۴ ساله برای المپیک داریم+ فیلم

برخی همیشه منتقد شما هستند. چرا؟

یک جمله از مقام معظم رهبری می‌گویم که ما می‌توانیم جذب حداکثری داشته باشیم و واقعا جذب صد درصدی نمی‌شود. موفق‌ترین فدراسیون کشور از نظر کارشناسان شدیم. حداقل منتقدینی هم هستند که آن هم طبیعی است. اگر پیشنهاد منصفانه‌ای باشد حتما من و همکارانم استقبال می‌کنیم. چون ممکن است با جذب یک منتقد یک تعدادی افراد توانمند را از دست بدهید بنابراین نباید به جذب افراد منتقد اصرار صدرصدی کنیم.

جامعه تنیس روی میز چقدر از شما راضی هستند؟

این پرسش را باید از آنها بپرسید چون نتایجی که رقم خورده است و دو دوره اخیر که تک کاندیدا شدم، از نشانه‌های رضایت است. ضمن اینکه باید ببینیم بیشتر مسئولان کمیته ملی المپیک و پارالمپیک و وزارت ورزش چه میزان از ما راضی هستند.

چقدر این موفقیت‌ها در جامعه ورزشی بازتاب داشت و اصلا این موفقیت‌ها دیده شد؟

بله. موفقیت تنیس روی میز در جامعه بازتاب زیادی داشت. باید از مسئولان ورزش تشکر کنیم که این موفقیت را دیدند و افزایش قابل توجهی به بودجه ما دادند. هرچند ما خودمان وظیفه داریم به همان میزان که دولت کمک می‌کند از طرف خیرین و حامیان مالی و حتی گاهی اوقات مشارکت والدین و ورزشکاران کمک بگیریم. در تمامی مسابقات رسمی چون انتخابی المپیک و قهرمانی جهان و آسیا در رده‌های سنی صد درصد بودجه را خودمان تامین می‌کنیم اما برخی مواقع پینگ‌پنگ‌بازان به مسابقات بین‌المللی رنکینگ‌دار می‌روند که نتیجه آن سهمیه نوجوانان و جوانان دنیا از طریق رنکینگ جهانی است. ما در مسابقات مختلف می‌رویم و امتیاز جمع می‌کنیم و در نهایت به فینال مسابقات جهانی می رسیم.

برخی منتقدان گفته‌اند بیش از حد به نوشاد و نیما عالمیان توجه می‌شود و اگر این توجه به دیگر پینگ‌پنگ‌بازان می‌شد می‌توانستند به موفقیت برسند. چرا در طول این سال‌ها فقط نوشاد و نیما به موفقیت رسیدند؟

به نظر من این انتقاد وارد نیست و برادران عالمیان بسیار زحمت کش هستند. اولین‌ها را در تنیس روی میز ایران رقم زدند و هنوز هم این ۲ بازیکن را در المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس در کنار امیرحسین هدایی، بنیامین فرجی، محمد موسوی طاهر می‌بینم تا ۴ یا ۵ سال دیگر افتخارآفرینی کنند. همیشه توجه ما به جانشین پروری بوده و در همه ابعاد به عنوان یک اصل آن را قبول دارم. جانشین پروری را برای قهرمانان ملی، رئیس و دبیر فدراسیون، داوران و سرداوران بین‌المللی می‌بینم. جانشین پروری دینی است که به گردن ماست و اگر انجام ندهیم پس از پایان دوره مدیریتی پاسخ منصفانه و خداپسندانه نمی‌توانیم به این جامعه بدهیم.

بحث جانشین پروری شد، چرا باشگاه گلادباخ آلمان برای بنیامین فرجی انتخاب شد؟

براساس پیگیری‌هایی که شده، آلمان در تنیس روی میز در بخش تیم ملی و لیگ و باشگاهی خیلی جلوتر از ماست. به همین دلیل اگر بنیامین با رضایت والدین بتوانند به طور موقت و کوتاه مدت در تردد باشد، تاثیرات مثبتی در ارتقا فنی و تفکرات حرفه‌ای و بین‌المللی او می‌شود.

چند وقتی است که از طرف مخالفان شما موضوعی مطرح شد که چرا درخصوص عضویت در هیات اجرایی فدراسیون جهانی سند رو نمی‌کنید و نام شما در هیات اجرایی نیست؟

در واقع از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ عضویت فدراسیون جهانی تنیس روی میز را دارم که این حکم با سه امضای رئیس فدراسیون جهانی، مدیرعامل و دبیرکل فدراسیون جهانی منتشر شد. معتقدم که طبق رای‌گیری و حکمی که هست ما عضو هیات اجرایی فدراسیون جهانی هستیم و اگر نظر منتقدان این است که نیستیم، حتما نیستیم. مهم‌ترین موضوع موفقیت فدراسیون است. ایراد می‌گیرند و می‌گویند که با این پست چرا یک ورزشکار ندارید و انگار تمام هم و غم خود را گذاشتید تا پست بگیرید.

اگر ما امسال برترین فدراسیون کشور از نظر رشد و پیشرفت شدیم، براساس نظر کارشناسی خبرنگاران و وزارت ورزش بود. علت آن موفقیت‌های سال گذشته ما در هانگژو بود و بخش عمده دیگر فقط هانگژو نبود بلکه در جاکارتا هم موفقیت تاریخی کسب کردیم. در هانگژو هم فکر نمی‌کردیم که این موفقیت را تکرار کنیم اما این اتفاق افتاد و علی رغم اینکه با حداقل نفرات رفته بودیم، یک مدال را دو مدال کردیم. در جاکارتا با هشت ورزشکار رفتیم و یک مدال برنز گرفتیم و در هانگژو با چهار ورزشکار رفتیم و دو مدال برنز کسب کردیم. مهم نتیجه است و ما که می‌گوییم عضو هیات اجرایی هستیم، منتقدان می‌گویند ما در هیات اجرایی نیستیم.

قارداشی: آخرین دوره حضورم در تنیس روی‌میز است/ برنامه ۴ ساله برای المپیک داریم+ فیلم

چرا فدراسیون جهانی نامی از شما در هیات اجرایی نبرده است؟

من در آن فهرست هستم. فردی به نام محمود نظری معتقد است که من در فهرست هیات اجرایی نیستم. یک نفر هم در کانادا هست و ما را نقد می‌کند و ایرادی ندارد. الان همه منتقد دارند و مهم این است که اعضای اصلی تنیس روی میز کشور که برای پینگ‌پنگ ایران زحمت می‌کشند، از عملکرد ما راضی هستند. تنیس روی میز نه ورزش ملی مثل کشتی است نه ورزش پرطرفدار مانند فوتبال است. امسال یک اتفاق تاریخی دیگر در نوجوانان رخ داد. ۶ مدال آسیایی در هشت سال گذشته گرفتیم و در دوره‌های قبل هم بچه‌ها زحمت کشیدند اما به مدال نرسیدند.

مدال‌ها در سه رده سنی است و به جز این مدال‌ها، در مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان سرداور کل مسابقات سیمین رضایی از ایران بود. یک مدیر باید اینها را به موازات هم پیش ببرد. نمی‌شود مدیر فقط به بعد قهرمانی و مدال‌آوری آن هم تنها در بخش مردان بپردازد. وانیا یاوری و باران ارجمند توانستند به فینال قهرمانی جهان برسند و تاکنون هیچ دختری از ایران نتوانسته به فینال قهرمانی جهان برود و اولین بار است که ۲ سهمیه گرفتیم و این یک رشد در بخش دختران است. هرچند رشد پسران هم برکسی پوشیده نیست. سطح قهرمانی آسیا در رده بزرگسالان مانند المپیک و جهانی است.

شاید بتوانیم شرایط را بهتر کنیم اما خیلی به این موضوع اعتقاد ندارم زیرا در چهار سال گذشته در هر دوره در رتبه سوم سفرهای برون مرزی بودیم و هستیم. ما توانستیم اعتماد حامیان مالی را جلب کنیم و در نتیجه با اعزام بچه‌ها، در رده نوجوانان و جوانان با رتبه ششم دنیا به سهمیه تیمی جهانی سوئد برسیم. اگر امسال جزو ۱۲ تیم اول دنیا نمی‌شدیم، کسی متوجه نمی‌شد و نمی گفت موفقیت یا شکستی بوده است. حتی سهمیه را نمی‌گرفتیم و تیم هم نمی‌رفت و فردی هم متوجه نمی‌شد. ممکن است من ۳۰ درصد هزینه سفر را داده باشم و دیگر هزینه‌ها را حامیان مالی و خانواده‌ها پرداخت کرده باشند. نوع مدیریت و جلب اعتماد اهمیت دارد.

حال که بحث هزینه‌ها را مطرح کردید، بودجه فدراسیون تنیس روی میز چقدر است؟

امسال افزایش چشمگیر و قابل توجهی در بودجه همه فدراسیون‌ها رخ داد و ما هم جزو آن بودیم و تا پایان سال باید صبر کنیم تا کامل پرداخت کنند. تامین هزینه‌ها وظیفه ما هم هست و صرفا نمی‌شود که رئیس فدراسیون باشیم و آورده‌ای نداشته باشیم.

چقدر از هزینه‌ها را حامیان مالی تامین می‌کنند؟

ما مانند باشگاه‌های فوتبال با حامیان مالی قرارداد نداریم. افرادی به ما می‌گویند ما متناسب با شرایط خودمان و درخواست و شرایط شما کمک می‌کنیم. پس از آن به نتایج نگاهی می‌کنند و اگر لازم باشد این کمک‌ها را کم و زیاد می‌کنند. همان میزانی که وزارت ورزش کمک می‌کند، همان میزان را از حامیان مالی می‌گیریم.

امکان آن هست بگویید بودجه‌ای که وزارت به تنیس روی میز داده، چقدر است؟

بله. مصوبی که کردیم حدود ۴۰ میلیارد تومان است. این رقم قبلا نبود و اخیرا هم بودجه برای فدراسیون‌ها افزایش دادند و نگاهی هم به نتایج و عملکردها کردند.

سال گذشته این بودجه چقدر بود؟

حدود ۱۱ میلیارد تومان بود و دو سال پیش هم ۶ میلیارد تومان به ما بودجه دادند.

قانونی در اساسنامه فدراسیون‌ها هست که هر فردی می‌تواند سه دور رئیس فدراسیون شود؟ اوایل دور سوم ریاست شماست آیا تصمیم دارید تا ادامه دهید؟

در حال حاضر تصمیمی ندارم. چون جزو پیشکسوتان هستم و جوانان خوب و شایسته‌ای داریم و واقعا خستگی دارد اما با تمام توان کار می‌کنیم و منتهی نیروهای خوب و جوانی تربیت شده‌اند که باید به آنها توجه کنیم. در حال حاضر تصمیم من این است که دیگر بعد از این دوره در انتخابات فدراسیون تنیس روی میز شرکت نکنم. اگر بخواهم سوابق فدراسیون را نگاه کنیم، تقریبا از سال ۱۳۷۷ من در فدراسیون شروع به کار کردم.

تصمیم شما قطعی است؟

بله. تصمیمم را گرفته‌ام.

یکی از مسائل که جامعه ورزشی را درگیر کرده، مهاجرت ورزشکاران است، آیا با موفقیت‌های بچه‌های نوظهور ترسی از این موضوع ندارید؟

خیر. ما شرایطی را فراهم کردیم و نوع رفتاری که با ورزشکاران خود داریم همراه با تکریم و احترام است و به نظرات و دیدگاه‌های آنها توجه می‌کنیم. رمز این همه موفقیت همین مواردی بود که مطرح کردم. در بخش‌های مختلف هر پیشنهاد منصفانه و آگاهانه را در نظر می‌گیریم. طی این ۹ سالی که رئیس فدراسیون بودم و هستم، ندیدم که آنها تمایل به رفتن داشته باشند و نخواهند دوباره به ایران برگردند.

در بخش دختران به اندازه پسران موفقیتی کسب نکردیم و همواره این موفقیت مربوط به ندا شهسواری بوده. چقدر دختران از پسران در تنیس روی میز فاصله دارند؟

چه سوال خوبی کردید. اگر کسی بخواهد این حرف من را نقد کند با عدد و رقم می‌گویم که ما تنها رشته‌ای در دنیا هستیم که در حال حاضر در بخش بانوان نفر اول تا سیزدهم دنیا از آسیاست. این شرایط با این شدت و قوت در بخش مردان نیست و بنابراین برای کسب مدال در قاره آسیا باید از سد قهرمانان المپیک و جهان بگذرید، نه قهرمانان قاره. در المپیک پاریس همان اتفاقی افتاد که در توکیو، لندن، ریو، پکن و آتن رخ داد. نفر اول تا سوم المپیک از آسیا بود و تیم اول تا سوم المپیک هم از آسیا قهرمان شد. یعنی در تیمی المپیک، چین قهرمان، ژاپن دوم و کره جنوبی سوم و در انفرادی اول و دوم چین و کره شمالی سوم شد.

حالا ببینید چقدر کسب مدال در بانوان سخت‌ است. ما جزو معدود فدراسیون ‌های راکتی هستیم که شهسواری سه بار سهمیه المپیک گرفته است. مهشید اشتری هم در نیمه نهایی به ندا باخت و اگر نمی‌باخت سهمیه را می‌گرفت اما بدشانس بود در نیمه نهایی به هم برخورد کردند. دختران ما در بازی‌های کشورهای اسلامی و آسیای میانه و غرب آسیا افتخارات خوبی دارند اما چه کنیم که نفرات برتر دنیا در آسیا هستند.

ندا شهسواری قصد خداحافظی دارد؟

خیر. الان مدال قهرمان ۴۲ ساله کوبایی را مثال بزنید که ۵ طلای المپیک را دارد. برخی می‌گویند سن یک عدد است و شهسواری هم با هفته‌ای ۱۴ جلسه تمرین از ۱۳۸۰ زمانی که ۱۵ سالش بود عضو تیم ملی بزرگسالان شد و ۲۳ سال گذشته است و هنوز با همه افتخارات و زحماتی که شیما صفایی، مهشید اشتری و پریناز حاجیلو دارند، جزو چهار نفر برتر تیم ملی بزرگسالان است. در مسابقات بین‌المللی سرمربی تیم ملی شهسواری را جزو سه نفر اصلی حاضر در ارنج حساب می‌کند. امیدوارم ما بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا نوجوانان و جوانان ما زودتر از گذشته رشد کنند.

قارداشی: آخرین دوره حضورم در تنیس روی‌میز است/ برنامه ۴ ساله برای المپیک داریم+ فیلم

می‌توانیم به مدال المپیک برسیم؟

در بخش مردان چرا که نه. این برنامه‌ای که به وزارت دادیم اگر خودمان شرایط را مهیا کنیم و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حمایت کنند، به مدال می‌رسیم. کسب مدال برای بازی‌های المپیک ۲۰۲۸ کار خیلی سختی است اما در بخش مردان برای المپیک ۲۰۳۲ استرالیا نوجوانان ما مانند بنیامین فرجی، مبین امیری، یونس رحیمی و فراز شکیبا می‌توانند به مدال برسند. نیما و نوشاد چون مقابل ابرقدرت‌های دنیا پیروز شدند، بنیامین هم می‌تواند در کنار آنها قهرمان جهان را شکست دهد. امیدوارم به مدال المپیک هم برسیم.

با مربی خارجی چقدر امکان دارد تا این روند پیشرفت سریع‌تر باشد و اصلا تصمیم به آوردن مربی خارجی دارید؟

در بخش مردان به آن فکر نمی‌کنیم چون مربیان خوبی داریم. لطف‌الله نسبی، احدی و مکیف در هر سه رده خیلی عالی هستند و درخواست‌های خوبی از دیگر کشورها دارند اما به خاطر عشق به وطن هیچکدام تصمیم به رفتن ندارند. در بخش بانوان، دنیامالی گفت که حمایت می‌کند و در آن بخش به مربی خارجی با رزومه خوب فکر می‌کنیم اما منابع مالی آن باید تامین شود. امیدوارم در این بخش شرایطی فراهم شود تا بانوان مانند مردان مدال‌آوری کنند.

یک سری انتقاد هست که چرا لطف‌الله نسبی مدت‌ها در تیم ملی است. چرا جانشینی برای او انتخاب نمی‌کنید؟

دلیلش عملکرد و موفقیت‌های لطف‌الله نسبی است و با همه احترام برای مربیان زحمتکشی که داریم و خیلی تلاش کردند، او مربی کاملی است و در تمام رده‌های سنی هم قهرمان اول و نیز عضو تیم ملی بود. او دانش زیادی در عرصه بین المللی تنیس روی میز دارد. به همین دلیل است که اگر او را کنار بگذاریم اشتباه بزرگی کردیم. او کسی است که سال‌ها روی او سرمایه گذاری کردیم و به این مرحله رسید که جزو مربیان برتر ایران شد و ستاره‌ها را پرورش داده است. وی جزو مربیان برتر دنیا به تایید مسئولان فدراسیون جهانی است. بهتر است تا او را حفظ کنیم و وی هم عرق زیادی به وطن دارد.

و در پایان سرمربی تیم ملی زنان تغییر می‌کند؟

حمیده ایرانمنش هم خوب کار می‌کند و او را تغییر نمی‌دهم. نایب رئیس زنان و مدیر تیم‌های ملی از او راضی هستند و فعلا قصد تغییری نداریم.

و در پایان…

از همه حمایت‌ها ممنونم.

حتما ببینید

اسبقیان: دولت و مجلس برای توسعه ورزش همدل هستند

اسبقیان: دولت و مجلس برای توسعه ورزش همدل هستند

به گزارش شامگاه چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، سیدمحمد شروین اسبقیان در حاشیه بازدید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *