به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از «سای تک دیلی»، محققان دانشگاه «کارولینای شمالی» به یک کشف مهم نائل شدهاند: یک سیاره با نام TIDYE-۱b را کشف کردهاند که طبق برآوردها تنها ۳ میلیون سال قدمت دارد. برای مقایسه میتوان آن را به پیدا کردن یک کودک ۲ هفتهای در مقیاس عمر انسان تشبیه کرد.
این سیاره جالب نظریههای موجود فعلی درباره سرعت شکلگیری سیارات را به چالش میکشد. در حالی که تشکیل سیاره زمین ۱۰ تا ۲۰ میلیون سال طول کشیده است، سیاره TIDYE-۱b تنها در مدت ۳ میلیون سال تشکیل شده و هر هفته به دور ستاره خود میچرخد.
این کشف نگاه بیسابقهای به اولین مراحل تشکیل سیاره ارائه میدهد و یک استاندارد جدید برای شناسایی و مطالعه سیارات جوان برقرار میکند. این همچنین یک گام قابل ملاحظه در شناخت تشکیل سیستمها یا منظومههای سیارهای فراتر از منظومه ما (منظومه خورشیدی) به شمار میرود.
«مادیسون باربر» مولف اصلی این مطالعه و از محققان دانشکده فیزیک و ستارهشناسی دانشگاه کارولینای شمالی گفت: ستارهشناسی به ما کمک میکند که درباره جایگاهمان در کیهان کاوش کنیم اینکه از کجا آمدیم و به کجا میرویم. کشف سیاراتی مانند این به ما امکان میدهد که در زمان به عقب برویم و گذشتهها را بررسی کنیم.
این گروه قصد داشتند در این خصوص تحقیق کنند که سیارات چگونه شکل میگیرند و تمرکز آنها بر مراحل مختلف شکلگیری بود تا از این طریق این فرایندها را بهتر بشناسند. سیاره TIDYE-۱b که جوانترین سیاره شناختهشده است یک پنجره منحصر به فرد برای نگاه به درون محیط یک منظومه سیارهای نوظهور فراهم میکند.
این کشف، تفاوتهای بالقوه بین منظومه خورشیدی ما و منظومههای میزبان سیارات بزرگ مانند TIDYE-۱b را روشن میکند و جوانب بیشتری از محیط همسایگی کیهانی ما را مشخص خواهد کرد.