به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پس از پایان فرآیند اخذ رأی، با حضور کاظم جلالی سفیر ایران و رئیس حوزه مسکو و سنپتربورگ ، بهرام صفری مدیر صندوق اخذ رای و اعضای هیاتهای اجرایی و نظارت ، پلمپ صندوق اخذ رای مسکو شکسته شد.
پس از شمارش اولیه تعداد آراء و مقایسه آن با تعداد تعرفههای استفاده شده ، اعضای هیأتهای نظارت و اجرایی در حضور رئیس حوزه و مدیر صندوق ، آرای هر کدام از نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریلست جمهوری را شمارش و نتیجه نهایی را پس از تکمیل صورتجلسه ، به هیاتعالی اجرایی وزارت کشور و هیات عالی نظارت شورای نگهبان ارسال خواهند کرد.
فرایند اخذ رأی از ایرانیان مقیم روسیه در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ساعت هشت صبح جمعه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ به وقت محلی (۸:۳۰ به وقت تهران) آغاز شده بود.
اقامتگاه (رزیدانس) سفارت ایران در روسیه در بلوار نواتروف مسکو در این روز میزبان هموطنان ایرانی بود.
علاوه بر مسکو، پنج صندوق ثابت و سیار برای ایرانیان در روسیه پیشبینی شده بود که همزمان با مسکو، فعالیت خود را آغاز کردند.
در سن پترزبورگ، شعبه اخذ رأی انتخابات ریاست جمهوری در انجمن همکاری های بین المللی سنت پترزبورگ: به نشانی لیتی نی پراسپکت دایر شده بود.
کنسولگری ایران در آستراخان در محل سرکنسولگری (صندوق ثابت ) و بنادر دریایی آستراخان(صندوق سیار ) میزبان هموطنان بود.
شعب واقع در حوزه سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در تاتارستان روسیه نیز در شهر کازان در محل سرکنسول گری(صندوق ثابت) و شهر چباکساری جمهوری چواش(صندوق سیار) دایر بود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دلیل شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط بالگرد حامل رئیسجمهور و همراهانش یک سال زودتر از موعد برگزار شد. پس از شهادت رئیسجمهور در ۳۰ اردیبهشت امسال، وزیر کشور روز یکشنبه ششم خرداد ۱۴۰۳ فرمان آغاز فرایند برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را صادر کرد.
دور نخست چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری راس ساعت ۸ صبح روز جمعه هشتم تیرماه در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رأی در سراسر ایران برگزار شد که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۲۲ شعبه شهری، ۲۴ هزار و ۱۱۸ شعبه روستایی، ۴۳ هزار و ۴۲۵ شعبه ثابت و ۱۵ هزار و ۲۱۵ شعبه سیار بود همچنین ۳۴۴ شعبه اخذ رای در نقاط مختلف جهان برای انتخاب نهمین رئیسجمهور در سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها در نظر گرفته شده بود.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، «مسعود پزشکیان» ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رأی و «سعید جلیلی» با ۹ میلیون ۴۷۳ هزار ۲۹۸ رأی داشتند که با توجه به اینکه هیچ یک از نامزدها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آراء نشدند، انتخابات به دور دوم رفت.
این مساله در قانون اساسی پیش بینی شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رأی گرفته میشود.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه ۱۵ تیر برگزار شد.