به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا، این روزنامه انگلیسی افزود: احمد ابوطاهر مدیر برنامه ها و روابط بین المللی در سازمان کیفیت محیط زیست فلسطین که از رام الله در این اجلاس تغییرات اقلیمی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان شرکت کرده است، گفت: نشست های COP با هدف حفاظت ازمحیط زیست برگزار می شوند اما برای چه کسی؟ اگر مردم را می کشید برای چه کسی می خواهید محیط زیست را حفظ کنید و تاثیرات تغییرات اقلیمی را کاهش دهید؟
وی تاکید کرد به رغم درد و رنج مردم فلسطین، فلسطینی ها به وظایف خود در زمینه توافقات آب و هوایی سازمان ملل عمل می کنند.
فلسطین توافقات و هوایی پاریس را امضا و طرح های کربن زدایی را به نهاد اقلیمی سازمان ملل ارسال کرده است.
ابوطاهر گفت: دما در فلسطین سریعتر از میانگین جهانی در حال افزایش است و این منطقه در برابر سیل، موج گرما، خشکسالی و طوفان بسیار آسیب پذیر است. اما اقدامات محیط زیستی به دلیل جنگ جاری پیچیده و دشوار است.
برخی از مدافعان فلسطین، بحران در غزه را «اکوساید» یا «زیست بوم کُشی» توصیف کرده و می گویند جنگ در این منطقه، اکوسیستم را غیرقابل زیست کرده است.
عبیر بوتمه هماهنگ کننده سازمان مردم نهاد فلسطینی در کرانه باختری گفت: آنچه که در غزه رخ می دهد، نابودی کامل همه عناصر حیات است.
ارتش رژیم صهیونیستی ده ها نفر را در غزه به شهادت رسانده و به زیرساخت ها و اکوسیستم منطقه آسیب وارد کرده است.
بوتمه گفت بیش از ۸۰ هزار ماده منفجره در غزه فرود آمده است و سه چهارم زمین های کشاورزی آسیب دیده اند و سیستم های آبرسانی که از قبل فرسوده شده بودند، آلوده شده اند.
این هماهنگ کننده فلسطینی، این وضعیت را فاجعه بار توصیف کرد و گفت قطع کردن انرژی، برق و آب به معنای کشتن همه مردم غزه است.
گاردین نوشت: تحقیقات نشان داده که دسترسی مردم غزه به منابع از سوی رژیم صهیونستی قطع شده است و جمعیت تقریبا ۲ میلیون و ۲۰۰ نفری در آنجا را با بحران بی ثباتی غذا مواجه کرده است. انرژی نیز با کمبود مواجه است.
ابوطاهر فعال فلسطینی در این زمینه گفت: «(رژیم) اسرائیل بیش از ۹۰ درصد انرژی ما» را تحت کنترل دارد.
یک سازمان دهنده فلسطینی و دانشجوی دکترا نیز که خواست نامش فاش نشود به گاردین گفت: ما سه خواسته اصلی داریم: کشورها فروش انرژی به (رژیم) اسرائیل را متوقف کنند، کشورها خرید گاز از این رژیم را متوقف کنند و شرکت ها از مشارکت در استخراج گاز از آب های اشغالی غیرقانونی فلسطین صرف نظر کنند.
مارس گذشته، یک کارشناس حقوق بشر سازمان ملل گفت که رژیم اسرائیل اقدام به نسل کشی در غزه کرده است و باید تحت تحریم تسلیحاتی قرار گیرد. کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهد تا حد ممکن از همه ابزارهای منطقی موجود برای جلوگیری از نسلکشی جلوگیری کنند.
گاردین نوشت: هدف اصلی مذاکره کنندگان در اجلاس اقلیمی COP۲۹ تعیین هدفی برای تامین مالی تغییرات آب و هوایی است اما فعالان مسائل تغییرات اقلیمی نگران آن هستند که فلسطین امکان دسترسی به این منابع را نداشته باشد.