محیط‌بانان مانع صید عروسان دشت‌های ایران در جازموریان شدند

محیط‌بانان مانع صید عروسان دشت‌های ایران در جازموریان شدند

احمد داورپناه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان موفق به کشف و جمع آوری بیش از ۱۰۰ عدد تله زنده‌گیری پرندگانی از جمله هوبره در تالاب جازموریان شدند.

وی تاکید کرد: هر سال از آبان ماه با حضور پرنده مهاجر هوبره که از گونه های حائز اهمیت و در حال انقراض محسوب می شود برای زمستان گذرانی در جنوب استان کرمان خصوصا تالاب جازموریان و دشت های قلعه گنج عده‌ای از افراد سودجو با استفاده از روش‌های مختلف از جمله تله‌های زنده‌گیری اقدام به صید، زنده‌گیری و قاچاق این گونه‌ با ارزش می‌کنند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست قلعه گنج ادامه داد: برای جلوگیری از صید این گونه‌ با ارزش برنامه‌های مدون حفاظتی با ایجاد گشت‌های مشترک با همراهی نیروی انتظامی و افزایش ماموریت‌های پایشی از مناطق تحت مدیریت در دستور کار واحد یگان حفاظت این شهرستان‌ قرار گرفته و به افراد محلی اطلاع رسانی شده است.

قدردانی و درخواست

داورپناه افزود: نکته قابل توجه همکاری مردم محلی در پیشگیری از تخلف زنده گیری پرنده و جمع آوری تله ها بوده است که ضمن تشکر از همکاری آنها امید است سایر مردم فهیم شهرستان نیز در این امر مهم همکاری لازم را با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان داشته باشند.

وی اضافه کرد: زیان هر قطعه پرنده هوبره نر یک میلیارد و ۱۸۴ هزار و ۳۸۳ ریال است و در صورتی که گونه شکار شده ماده باشد مبلغ ضرر و زیان به سه برابر افزایش پیدا می کند.

هوبره در فهرست قرمز

داور پناه یادآور شد: هوبره به عروس دشت‌های ایران معروف است و در فهرست قرمز سازمان جهانی حفاظت محیط زیست از جمله پرندگان در معرض خطر انقراض کشور به شمار می‌رود.

محیط‌بانان مانع صید عروسان دشت‌های ایران در جازموریان شدند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا وسعت تالاب جازموریان که در محدوده ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد بر اثر خسکسالی های اخیر و اثرگذاری انسانی بر رودخانه‌هایی که به این تالاب می‌ریزد به شدت کاهش یافته است و این موضوع بر زیست حیوانات آن نیز اثر منفی گذاشته که عواملی همچون شکار می‌تواند مخاطرات را برای جانداران این زیست بوم بیشتر کند.

هوبره بخش مهمی از زنجیره غذایی است. ایجاد اختلال در هر یک از زنجیره‌های غذایی، تعامل کلی زیست محیطی زندگی حیوانات و انسان‌ها را مختل می‌کند. اثرات پیش بینی شده از کاهش شدید در تعداد هوبره‌ها موجب افزایش تعداد حیوانات از جمله برخی از گونه‌های مزاحم جوندگان، ملخ‌ها و حشرات می‌شود که به عنوان آفات محصولات زراعی و کشاورزی عمل می‌کنند. از طرف دیگر انتظار می‌رود که کاهش جمعیت هوبره‌ها باعث کاهش تعداد حیوانات در سطوح تغذیه‌ای بالاتر نظیر عقاب‌ها شود.

پرنده هوبره در زنجیره غذایی بیابان از نقشی چشمگیر برخوردار است و در رژیم غذایی جاندارانی چون انواع عقاب‌ها و برخی از پستانداران شکاری همچون شغال و روباه قرار دارد.

این پرنده همچنین با خوردن بذر گیاهان و دفع آن در جایی دیگر به پراکنش گیاهان کمک می‌کند.

مرکز شهرستان قلعه گنج در ۴۲۰ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار دارد.

حتما ببینید

بارش‌ها به کرمان باز می‌گردد

بارش‌ها به کرمان باز می‌گردد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، براساس اطلاعیه روز یکشنبه اداره کل هواشناسی کرمان، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *