استاندار مازندران‌: دیپلماسی پزشکی ایران در جهان با حمایت از نخبگان ملی تقویت می‌شود

استاندار مازندران‌: دیپلماسی پزشکی ایران در جهان با حمایت از نخبگان ملی تقویت می‌شود

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، یوسف نوری روز جمعه در آیین بزرگداشت استاد دکتر محمدعلی برزگر بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت که در سالن همایش‌های دانشگاه شمال آمل برگزارشد، افزود: دکتر برزگر الگویی آفرید که از نظر دیپلماسی پزشکی، ایران را به قله رساند.

وی با تاکید براینکه همه ما درهر جایگاهی باید قدردان افرادی همچون دکتر برزگر به واسطه الگوی کاملی که از خودش ایجاد کرد، باشیم، افزود: اقدام دست اندرکاران نکوداشت دکتر برزگر، بسیار شایسته و به جا بود.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه مازندران مهد علما، فضلا، دانشمندان و مشاهیر و نام آوران زیادی در بخش‌های مختلف است، گفت: در حوزه پزشکی «ابوعبدالله ناتلی طبری» از دانشمندان بزرگ و استاد «ابوعلی سینا» از مازندران بودند و حتی یکی از شاگردان به نام محمد زکریا رازی که بعدها در زمره مفاخر مازندران قرار گرفت که کتاب‌های معروف زیادی نیز از آنها برجای مانده است.

نوری ادامه داد: مازندرانی‌ها به واسطه الگوهای موفقی که داشتند، به اختیار خودشان حکومت علویان را پذیرفتند و نخستین حکومت شیعه را نیز در این دیار بنا نهادند.

وی با بیان اینکه وجود علامه حسن زاده آملی و علامه جوادی آملی هر کدام از آنها ذخایری از علم، فقه و عرفا و حکمت بودند و هستند، تصریح کرد: اینها بخشی از نام آوران و بزرگان مازندرانی هستند که باید قدردان این افراد باشیم.

استاندار مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به ارزشمندی و بزرگی اقدام دکتر برزگر در جهانی شدن الگوی ایجاد خانه‌های بهداشت اشاره کرد و گفت: اقدامی که دکتر برزگر بنیانگذار آن در جهان شده، باعث فخر مازندرانی‌ها و در حد یک دیپلماسی از نوع سلامت بوده برای جایگاه کشورمان در تعاملات سیاسی اجتماعی و اقتصادی هم به مراتب مهم بود.

استاندار مازندران‌: دیپلماسی پزشکی ایران در جهان با حمایت از نخبگان ملی تقویت می‌شود

نوری ادامه داد: این افراد باعث اعتبار هر کشوری هستند و مردم کشور به داشتن این قله‌ها در جهان افتخار می‌کنند.

وی با بیان اینکه برای دیپلماسی پزشکی و سلامت جهانی نباید به پذیرش چند دانشجو خارجی و یا چاپ مقاله‌های بین‌المللی راضی شد، تصریح کرد: کشور ما به الگوهای موفقی همچون دکتر برزگر نیاز دارد و در بین کشورهای دنیا قدرت پیدا می‌کند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، دکتر محمدعلی برزگر، که از او به عنوان بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت یاد می‌شود، در آیینی امروز جمعه در زادگاهش شهرستان آمل تجلیل شد.

در این آیین که با حضور پزشکان نسل‌های قدیمی و جدید و مدیران کشوری در دانشگاه شمال آمل برگزار شد، از دکتر «محمدعلی برزگر» تجلیل شد.

نخستین خانه بهداشت و پایلوت این ایده توسط دکتر برزگر نخستین بار در منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر شهرستان ارومیه، در سال ۱۳۵۲ تجهیز و راه اندازی شد.

دکتر محمدعلی برزگر متولد سال ۱۳۲۱ در آمل است.

او مدرک پزشکی و کارشناس ارشد بهداشت عمومی را از دانشگاه تهران دریافت کرده و پس از آن مدتی را در دانشگاه «نورث کارولینای آمریکا» به تحصیل و تحقیق پرداخت و دوباره به دانشکده بهداشت دانشگاه تهران بازگشت.

وی نخستین خانه بهداشت را در ارومیه (منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر) در آبان‌ماه سال ۱۳۵۲ بنا و توسط معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد و نخستین گروه بهورزهای ایران را آموزش داد و برای فعالیت در خانه‌های بهداشت، استخدام کرد.

دکتر برزگر سال‌ها به‌عنوان رئیس بهداشت جهانی در کشورهای یمن، مصر، پاکستان و سومالی خدمت کرد.

دکتر برزگر در حوزه مسئولیتی نیز مدیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی بود.

از دستاوردهای دکتر برزگر می‌توان به بررسی وضعیت موجود طرح ارائه خدمات بهداشتی در سال ۱۳۴۹ دریافت که شکایات مردم از بیماری‌ها معمولا به پنج مورد خلاصه می‌شد.

در تابستان اسهال و استفراغ، در زمستان ذات‌الریه، دردهای عضلانی و استخوانی و در تمام سال، زخم‌های جلدی بیماران را آزار می‌داد و علت ۸۰ درصد مراجعه آن‌ها به درمانگاه‌ها بود.

در آن مقطع زمانی ۷۰ هزار روستا در کشور وجود داشت و حدود ۷۰ درصد جمعیت در روستاها زندگی می‌کردند اما خدمات بهداشتی تنها در شهرها خلاصه شده بود. اگر آنان دچار مشکل می‌شدند ناچار بودند کیلومترها مسیر را طی کنند تا بتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند.

در شهر ارومیه، منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر را به‌عنوان پایلوت انتخاب تا نخستین مرحله از طرح خانه‌های بهداشت را در این منطقه آغاز شود.

این طرح با مشارکت وزارت بهداشت، دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و سازمان جهانی بهداشت شروع شد و خانم بهاره اکبری که ساکن همان منطقه بود به‌عنوان نخستین بهورز آموزش داده شد و خانه بهداشت تجهیز و اعلام شد که نخستین خانه بهداشت ایران در ارومیه تأسیس شده است.

بعد از ۶ ماه دوره آزمایشی که از خانه بهداشت استقبال خوبی صورت گرفت، تصمیم گرفته شد دومین خانه بهداشت در روستای «کانیان» منطقه چنقرالوی پل تأسیس شود.

این اقدام پس از آن در سطح استان آذربایجان غربی و در ارومیه اجرا شد و بعد از آن به خوی، سلماس و چند نقطه دیگر گسترش یافت.

بعد از بررسی فعالیت سه‌ساله خانه‌های بهداشت از سازمان بهداشت جهانی درخواست شد تا یک تیم بین‌المللی برای ارزیابی پروژه ارسال کنند.

با آموزش کل مدیران بهداری‌های استان آذربایجان غربی، سپس آموزش پرستارها به عنوان مربیان بهورزها، طرح خانه بهداشت با ۱۰ خانه در منطقه شروع شد و در حال حاضر این طرح بیش از ۵۰ سال است که به صورت پیوسته و مداوم در حال خدمات‌رسانی است.

دکتر برزگر در زمینه کم‌خونی‌ مردم شمال ایران فعالیت کرده و توانست موفقیت‌های چشمگیری در مبارزه با کم‌خونی زنان گیلانی و مازندرانی داشته باشد. همچنن در مناطق مختلف شمال با «کرم قلاب‌دار» مبارزه کرد و ما با دادن پودر «او. آر. اس» توانست مرگ‌ومیر ناشی از اسهال که عامل مرگ و میر بیش از ۵۰ درصد کودکان بود را به طور چشمگیری کاهش دهد.

در سیره زندگی استاد محمدعلی برزگر، ایمان، اخلاص، مسئولیت پذیری، تلاش، امید، توکّل به خداوند متعال، عشق به خدمت به مردم و داشتن هدف، متبلور است.

حتما ببینید

وزیر راه: رئیس‌جمهور بر همراهی و پشتیبانی از استاندار مازندران تاکید دارد

وزیر راه: رئیس‌جمهور بر همراهی و پشتیبانی از استاندار مازندران تاکید دارد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، فرزانه صادق مالواجرد روز پنجشنبه در جلسه شورای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *