به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، توسعه روستایی و رفع دغدغههای روستاییان از محوریترین رویکردها در استان فارس به شمار میرود؛ بدون شک روستاها نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی استان دارند و باید تدابیر اساسی جهت توسعه اقتصاد روستایی و مناطق محروم اتخاذ شود.
برای تحقق این مهم طرحها و پروژههای قابلتوجهی با هدف احیای روستاها و کاهش مهاجرت روستانشینان به شهر با بهسازی و محرومیتزدایی از این مناطق در اولویت متولیان امر قرار گرفته و هر هفته هم آمار و گزارشی از روند اجرایی این طرحها ارائه میشود.
اجرای طرحهای محرومیتزدایی در روستاهای استهبان
استهبان یکی از شهرستانهای فارس است که در فاصله ۱۷۴ کیلومتری شرق شیراز قرار دارد؛ شهرستانی که در روزهای اخیر اجرای طرحهای محرومیتزدایی و توسعه روستایی در آن در حال انجام است.
با وجود ظرفیتهای خوبی که در این شهرستان وجود دارد اما هنوز هم مناطقی در آن هستند که نیاز مبرمی به انجام اقدامات بهسازی و محرومیتزدایی دارند.
بر همین اساس مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان محرومیتزدایی را یکی از کارکردهای اصلی بنیاد مسکن در این شهرستان میداند و معتقد است فعالیتهای عمران روستایی یکی از مهمترین و اصلیترین اقدامات دولت با هدف آبادی روستاها بشمار میرود که این فعالیتها به منظور ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها، تأمین عادلانه امکانات و بهبود چشمانداز آتی نقاط روستایی در مناطق مختلف دنبال میشود.
کرامت ابراهیمی در خصوص پروژههای مشارکتی که با دهیاریها انجام شده، گفت: این طرحها در روستاهای محمدآباد با چهار هزار و ۶۰۰مترمربع، مبارک آباد با ۲هزار و ۹۰۰ مترمربع، بنوان با هفت هزار و ۱۰۰ مترمربع، سهلآباد با هفت هزار و ۲۰۰ متر مربع، ماهفرخان با هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع، دربندان با یک هزار و ۵۰۰ متر مربع و شمس آباد با ۲هزار و ۷۰۰ متر مربع اجرا شده است.
او همچنین از اجرای طرحهای بنیاد مسکن در این شهرستان خبر داد و افزود: این طرحها در روستای دستجرد پارک با ۷۶۰ میلیون تومان، ماهفرخان شامل زیرسازی، آسفالت و تک لبه با ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، رونیز سفلی شامل کانال سنگی با ۵۳۶ میلیون تومان و شهرک شهید باهنر شامل جدارهسازی با یک میلیارد تومان انجام شده است.
ابراهیمی درباره آبرسانی به شهرک بنیادی رونیز سفلی شهرستان استهبان گفت: یک و نیم کیلومتر انواع لوله پلی اتیلن و اتصالات جهت اجرای شبکه آب در شهرک بنیادی روستای رونیز سفلی توسط بنیاد مسکن و از محل اعتبارات واگذاری زمین خریداری شده و ظرف یک ماه آینده با نظارت اداره آبفا عملیات اجرایی آبرسانی آغاز میشود.
صدور اسناد مالکیت روستایی در شهرستان استهبان
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در خصوص صدور اسناد مالکیت روستایی در این شهرستان گفت: پیرامون تحویل و تحول زمینهای بنیاد در روستاهای انجیرک و درب قلعه نیز با مسوولان منابع طبیعی تبادل نظر صورت گرفت و انتقال این اسناد به بنیاد مسکن زمینه واگذاریهای قانونی اراضی به زوجهای جوان و متقاضیان زمین را در چارچوب قانونی فراهم میکند.
ابراهیمی ادامه داد : واگذاری اراضی به زوجهای جوان و روستاییان ساکن در مناطق روستایی از انگیزههای مهاجرت میکاهد و به افزایش ماندگاری روستاییان در این مناطق میانجامد.
افزایش ایمنی روستای زین آباد سنگی داراب
داراب هم که در ۲۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده در طول هفتههای اخیر شاهد اتفاقات خوبی در عرصه توسعه و محرومیتزدایی بوده؛ اتفاقاتی که منجر به تحولات قابل توجهی در این شهرستان شده است.
در این هفته هم سرپرست بنیاد مسکن شهرستان داراب به همراه معاونانسیاسی و عمرانی فرمانداری و رییس اداره منابع طبیعی و امور آب این شهرستان از منطقه سیلخیز روستای زینآباد سنگی بخش جنت بازدید کردند و به بررسی روند اجرای طرح کنترل سیلاب و کاهش خطر سیل در این روستا پرداختند.
سرپرست بنیاد مسکن شهرستان داراب در این بازدید گفت: بنیاد مسکن در سالهای مختلف با احداث سیل بند در این روستاها به کاهش خطر سکونت هنگام بارندگی های شدید کمک کرده است.
هادی نجفی ادامه داد: با مجموعه اقداماتی که برای احداث،ترمیم ، بازسازی و مقاومسازی بازههای سیلبندهای روستاهای این شهرستان صورت گرفت میتوان گفت خطر جدی از بابت سیلاب، روستاهای ما را تهدید نمیکند.
وی افزود: روستای زین آباد سنگی نیز از جمله مناطقی است که با ایجاد سیل بند ایمن خواهد شد و عملیات عمرانی در این روستا شتاب خواهد گرفت.
معاونان سیاسی و عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان داراب معتقد بودند به دلیل خشکسالی و دستکاریهایی که طی سالهای متمادی در سیل بندها صورت گرفته، بخش عمدهای از آنها نیاز به بازسازی دارد.
الحاق و تفکیک اراضی روستای کنار مالک فراشبند
از دیگر مناطقی که در سالهای اخیر مورد توجه مسئولان در عرصه محرومیتزدایی و توسعه روستایی قرار گرفته روستاهای شهرستان فراشبند است؛ شهرستانی که در فاصله ۱۸۰ کیلومتری جنوب غرب شیراز واقع شدهاست.
اخیرا هم مدیر بنیاد مسکن شهرستان فراشبند به اتفاق کارشناس بنیاد در نشستی با دهیاری و شورای روستای کنار مالک شهرستان فراشبند در خصوص الحاق و تفکیک اراضی روستای کنار مالک به منظور تأمین مسکن اهالی روستا رایزنی کردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان فراشبند که معتقد است الحاق اراضی به حریم روستاها زمینهساز شتاببخشی به توسعه روستایی است در این نشست گفت: روستای کنار مالکی در این شهرستان استعدادهای بالقوه در توسعه روستایی دارد و الحاق اراضی به حریم روستا جلوی تجاوزهای غیر قانونی به حریم روستا را میگیرد.
سید عبدالرسول مودبی افزود: باید از همه ظرفیتهای توسعه روستایی برای واگذاری اراضی به زوجهای جوان و ایجاد انگیزه ماندگاری در این مناطق بهره جست و بنیاد مسکن در این زمینه در سالهای مختلف عملکرد درخشانی داشته است.
مودبی اضافه کرد: پرداخت تسهیلات طرح ویژه در سطح روستاهای این شهرستان به تعداد ۲ هزار و ۲۰ فقره، پرداخت تسهیلات حوادث در سنوات قبل در سطح شهر و روستا به تعداد ۶۳ فقره شهری و ۱۷۰ فقره تسهیلات روستایی از مهمترین اقدامات محرومیتزدایی در این شهرستان به شمار میرود.
عملیات برقرسانی طرح نهضت ملی مسکن به فازهای ۲و۳ شهرهای آباده
در شمالیترین نقطه استان فارس و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شمال شیراز نیز شهرستانی قرار دارد که با نام آباده شناخته میشود؛ شهرستانی که در این هفته شاهد بازدید میدانی متولیان عرصه محرومیتزدایی از طرحها و پروژههای در دست اجرا بوده است.
در این هفته فرماندار ویژه شهرستان آباده بهمراه اعضای شورای مسکن شهرستان آباده از اجرای عملیات برقرسانی طرح نهضت ملی مسکن به فازهای ۲و۳ شهرهای آباده و صغاد، شهر بهمن و ایزدخواست بازدید کردند.
فرماندار ویژه شهرستان آباده در این بازدید گفت: ظرفیتهای نهضت ملی مسکن بیبدیل و کمنظیر است و باید از همه فرصتهای موجود برای خانهدار شدن متقاضیان نهضت ملی مسکن با تأمین زیر ساختهای آب و برق بهره گیری کرد.
فرهاد سعدی مسکن را یکی از موارد ضروری زندگی دانست و ادامه داد: در سالهای اخیر گامهای مهمی برای توسعه مسکن در شهرهای آباده، صغاد، بهمن، ایزدخواست و سایر مناطق شهری و روستایی این شهرستان برداشته شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان آباده نیز گزارشی از بهسازی مسکن روستایی در این شهرستان ارائه داد و یادآور شد: بنیاد مسکن برای بازنگری طرح هادی روستاهای یعقوب آباد، دهدق، بیدک اقدام کرده است.
حمیدرضا عابدی افزود: اجرای عملیات آسفالت در روستاهای حشمتیه، خسروشیرین، محمد آباد، علی آباد، امیرآباد، ده بالا و دهدق از محل قیر رایگان با مشارکت دهیاریها به میزان ۴۵ هزار مترمربع از مهمترین اقدامات با هدف محرومیتزدایی است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان آباده جمع اعتبارات هزینه شده در بخش بهسازی مسکن روستایی را ۱۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت : این عملیات در روستاهای علیآباد، خسرو شیرین، فتح آباد و برخی دیگر از روستاها با موفقیت انجام شده است.
به گفته این بنیاد با پیگیریهای انجام شده نسبت به تحویل تعداد۲۶۹قطعه زمین از اداره راه و شهرسازی شهرستان جهت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در قالب ۶۱۴واحد اقدام کرده است.
آن طور که عابدی میگوید در این مدت برای تحویل زمین به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان نیز اقدامات مؤثری انجام شده و در شهر آباده یک هزار و ۱۵۲واحد، در شهر صغاد ۳۱۹قطعه ویلایی، در شهر بهمن ۷۸قطعه زمین ویلایی و در شهر ایزدخواست نیز تعداد ۸۷واحد ویلایی به متقاضیان واگذار شده است.
بدین ترتیب این طرحها و پروژهها به صورت هفتگی در استان فارس مورد بحث و بررسی قرار میگیرند اما هنوز هم هستند روستاهایی در جای جای استان که نیازمند پیشرفت در عرصههای مختلف و فعالسازی امکانات بیشتر دارند؛ روستاهایی که از نداشتن ابتداییترین امکانات و زیرساختها در حوزههای مختلف در رنج به سر میبرند و نیاز مبرمی به اتخاذ تدابیر اساسی برای حل این معضلات دارند.