به گزارش بامداد جمعه آباجان به نقل از ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از وحشتی که بعد از جنگ جهانی دوم بر دنیا مستولی شده بود و برای ایجاد استانداردهایی به منظور حفاظت از جان غیرنظامیان در جریان جنگ و جلوگیری از ارتکاب اعمال وحشیانه علیه غیرنظامیان کشورهای دیگر به امضا رسید.
این بیانیه میافزاید: دیوان بینالمللی کیفری حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی از جمله استفاده از گرسنگی به عنوان روشی برای جنگ و نیز هدایت حملات مسلحانه علیه مردم غیرنظامی صادر کرد، بنابراین اتهامات دیوان بین المللی کیفری و حکم آن بر علیه این دو مقام (رژیم) اسرائیل موجه است.
در بیانیه سندرز با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۴۴ هزار نفر جان خود را در غزه از دست دادهاند و بیش از ۱۴۰ هزار نفر نیز مجروح شدهاند، آمده است: (رژیم) اسرائیل حق داشت در برابر حماس از خود دفاع کند اما این حق را نداشت که جنگی همه جانبه علیه مردم فلسطین به راه بیندازد. اگر جهان قوانین بینالمللی را رعایت نکند، ما به سمت وحشیگری بیشتر سوق پیدا خواهیم کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه آمریکا نباید به مشارکت خود در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین ادامه دهد، تصریح کرد: (رژیم) اسرائیل بدون شک همه قوانین شامل قوانین ملی آمریکا و قوانین بینالمللی را در جنگ وحشیانه خود در غزه نقض کرده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سندرز پیشتر نیز در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از قصد خود برای بردن طرحی به صحن مجلس سنای آمریکا به منظور مسدود کردن فروش تسلیحات از سوی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی خبر داده بود.
گروهی از نماینده دموکرات کنگره آمریکا پیش از این ادعای جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی ناقض قوانین بینالمللی نیست را رد و تاکید کردند که (رژیم) اسرائیل با سلاحهای آمریکایی قوانین را نقض میکند.
در نامهای که از سوی ۲۶ قانونگذار آمریکایی خطاب به لوید آستین وزیر دفاع، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و آوریل هاینس مدیر اطلاعات ملی آمریکا نوشته شده بود، این نمایندگان کنگره آمریکا به مقامهای دولت بایدن یادآور شدهاند که برخلاف ادعای رئیس جمهور آمریکا، نحوه استفاده نظامیان رژیم صهیونیستی از سلاحهای آمریکایی با قوانین این کشور و قوانین بینالمللی مطابقت ندارد.
بر اساس این نامه نمایندگان کنگره، نهادهای بین دولتی، دادگاههای بینالمللی و ناظران حقوق بشر (رژیم) اسرائیل در کنار مقامهای دولت آمریکا از چند ماه پیش تاکنون به ابراز نگرانیهای شدید در خصوص اقدامات بنیامین نتانیاهو پرداخته بودند.
دیوان بینالمللی کیفری «لاهه» روز پنجشنبه دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت یک مقام صهیونیست را صادر میکند.