چهارشنبه , آبان ۳۰ ۱۴۰۳
رانندگان جاده بهشت +فیلم

رانندگان جاده بهشت +فیلم


دریافت
۱۸ MB

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هفته گذشته بود که انتشار تصاویری از رهاکردن حجمِ زیادِی زباله در محور جنگلی جواهرده رامسر به صفحه‌های مجازی مرتبط به این شهرستان راه یافت و موجی از نارضایتی جامعه محلی را برانگیخت.

کاربران فضای مجازی در واکنش به این وضعیت و صحنه‌های ناخوشانید از آسیب به محیط زیست و جنگل، خواهان آن شدند که مسوولان به هر طریق این جاده جنگلی و گردشگرپذیر را از وضعیت پیش‌آمده نجات دهند. البته عده‌ای هم معتقد بودند فرهنگ‌سازی مقدم بر هر اقدامی است و می‌بایست عاملان بروز این وضعیت مجازات و قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از رهاسازی زباله در محیط زیست وضع شود.

پس از انتشار این تصاویر راننده‌های این محور جنگلی تصمیم گرفتند به صورت خودجوش زباله‌های این منطقه را جمع‌آوری کنند و خودشان به گامِ اول برای فرهنگ سازی و مسوولیت اجتماعی در قبال محیط زیست تبدیل شوند.

در فیلم ۱۱ دقیقه‌ای که از سوی “هلر شمسی” مستند ساز رامسری تهیه شده، رانندگان در یک روز پاییزی با کیسه‌های زباله قدم به قدم فضاهای جنگلی آلوده به زباله را پاکسازی می‌کنند. در گفت وگوهایشان از توجه بیشتر مردم و مسوولان به حفظ طبیعت می‌گویند.

این‌که رامسر برای تمام مردم ایران است با زباله زیبایی‌هایش خدشه‌دار می‌شود. از دکه‌دارانی که پس از پایان فصل تابستان دکه را با زباله و باقی‌مانده‌های اجناس رها کردند نیز گلایه دارند. تعدادیشان هم معتقد هستند حفظِ طبیعت ستایش پرودگار است و برکت و رحمت خداوند را به زندگی باز می‌گرداند، کسی که طبیعت راحفظ کند، خدواند نگهدار اوست، و در آخر تاکید کردند تمامی متولیان این بخش باید با هماهنگی بین بخشی این چالش محیط زیستی پرآسیب را برطرف کنند.

رانندگان جاده بهشت +فیلم

پیش از این نیز مجتبی سلیمان‌نژاد بخشدار بخشِ مرکزی رامسر پیرامون این موضوع به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت که بخش‌داری به لحاظ قانونی نمی‌تواند در محلی که درآمدی ندارد، هزینه کند. او در توضیح بیشتر می‌گوید: جاده جواهرده نه در بافت روستاها بلکه در محورِ جنگلی واقع شده است. به این معنی که بخشداری به لحاظ قانونی نمی‌تواند در محدوده‌هایی که خارج از بافت روستایی است و از محل درآمدی ندارد، اعتباری اختصاص دهد. حتی به لحاظ قانونی مجاز نیستیم اعتباری را از سایر نقاط زیر پوشش خود دریافت و در چنین محدوده‌هایی هزینه کنیم.

او در تشریحِ بیشتر پیرامون ضوابط و قوانین حاکم بر مدیریت پسماند می‌افزاید: با این وجود برای رفعِ چالش‌هایی از این دست، علاوه بر دریافت عوارض از دکه‌داران، طرح ایجادِ عوارضی در محور جواهرده منطقه «بامسی» در شورای تامین شهرستان مطرح و به تصویب رسید تا از این طریق هزینه‌های فعالیت‌های فرهنگی این محدوده و دیگر اقدامات که مهم‌ترین آن جمع‌آوری زباله است، تامین کنیم. متاسفانه در اجرای این مصوبه با مخالفت و سنگ‌اندازی عده‌ای مواجه شدیم و این طرح مسکوت ماند. ضمن اینکه با وجود اعلام این وضعیت به مراجع ذیربط برخورد قانونی هم با افراد متخلف در این زمینه صورت نگرفت.

وی در ادامه با اشاره به نامه‌نگاری‌های شبکه بهداشت و اداره حفاظت محیط زیست مبنی بر جمع‌آوی و مدیریت پسماندِ این محور خاطرنشان می‌کند: بر اساس نامه‌نگاری نهادهای گفته شده، به ما اعلام شد که طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند و جمع آوری زباله محورهای روستایی بر عهده بخش‌داری و دهیاری است. بله صحیح است، اما این درحالی است که بر اساس ماده ۸ مدیریت پسماند بخشداری می‌بایست هزینه مدیریت پسماند را بر اساس دستورالعمل وزارت کشور که از سوی شورای اسلامی تعیین شود، از تولیدکننده دریافت کند. یعنی همان کاری که قصد داشتیم طبق مصوبه شورای تامین در منطقه بامسی اجرایی کنیم که اتفاق نیافتاد و همکاری‌های لازم صورت نگرفت. وضعیتی که سبب شد با چنین صحنه‌های از دپو و رها شدن زباله های سرگردان از سوی تولیدکننده در محورهای جنگلی مواجه شویم.

رانندگان جاده بهشت +فیلم

سلیمان‌نژاد همچنین افزایش بی ضابطه و افسارگسیخته دکه‌ها را عامل دیگر تولید و رها کردن زباله می‌داند و می‌گوید: دکه‌داران محور جنگلی جواهرده درحالی هرفصل به تعدادشان اضافه می‌شود که به عنوان بستر مهم تولید زباله نه تنها عوارضی پرداخت نمی‌کنند بلکه همکاری لازم برای مدیریت پسماند را هم ندارند. مهمتر اینکه بخش قابل توجهی از این کسب و کارها طی سال‌های اخیر بدون دریافت مجوزهای لازم در حال فعالیت هستند.

این مقام مسوول خاطرنشان می‌کند: در حریم محور جواهرده بیش از ۱۱ رستوران و کافه جنگلی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ با قرارداد ۱۰ ساله و زیرنظر منابع طبیعی مشغول فعالیت بودند، فعالیت این کسب و کارها در حالی ادامه دارد که قرارداد سال ۱۳۹۷ منقضی شده و از آن زمان هیچ قردادی با هیچ نهادی ندارند.

روستای جواهرده در ‌۲۷ کیلومتری شهر رامسر و در ارتفاع یکهزار و ۸۰۰ متری از سطح دریا واقع است. مسیر دسترسی به جواهرده از منتهی الیه غربی شهر رامسر است که گردشگران برای رسیدن به آن از میان کوههای مشجر و در امتداد رودخانه صفارود حرکت می کنند.

روستای جواهرده همواره در فصول مختلف سال به لحاظ برخورداری از آب و هوای دلپذیر مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی است و به همین خاطر هم امکانات اقامتی در این منطقه برای گردشگران وجود دارد.

این روستا علاوه بر زیبایی های فراوان طبیعی و داشتن چشمه سارها، از قدمت تاریخی نیز برخوردار بوده که وجود گورستان هایی با قبرهای موسوم به ‘ گبری ‘ گویای آن است.

شهرستان ۸۰ هزار نفری رامسر با ۲ بخش دالخانی و مرکزی در غرب مازندران قرار دارد.

Check Also

مازندران آماده اجابت یک دستور مهم رئیس جمهور

مازندران آماده اجابت یک دستور مهم رئیس جمهور

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سومین جلسه بررسی و تحلیل طرح‌های توسعه دریامحور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *