به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از تارنمای خبری هفته نامه ایندیا تودی، سوبرامانیام جایشنکار وزیر امور خارجه هند، امروز (سهشنبه) در حاشیه نشست گروه ۲۰ در ریو دو ژانیرو برزیل، با وانگ یی وزیر امور خارجه چین، دیدار کرد. این دیدار، نخستین ملاقات رسمی مقامات دو کشور پس از به اجرا درآمدن توافق کاهش تنش مرزی میان هند و چین در ماه گذشته است.
جایشانکار پس از این دیدار اظهار داشت اجرای کامل توافق کاهش تنش در خط کنترل واقعی (LAC) طبق برنامه پیش رفته است.
در نشست بریکس در ماه اکتبر (مهر ماه) که در کازان برگزار شد، نارندرا مودی نخستوزیر هند و شی جینپینگ رئیسجمهور چین، توافق کردند دیدار وزیران خارجه دو کشور در اولین فرصت برگزار شود.
وزیر خارجه هند با اشاره به نقش کلیدی هند و چین در پلتفرمهای بینالمللی مانند گروه ۲۰ و بریکس، بر اهمیت روابط دوجانبه تأکید کرد.
پیش از این دیدار، سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرده بود پکن آماده است تا توافقات مشترک میان سران هند و چین را اجرایی کند.
وی اظهار داشت: چین آماده همکاری با هند برای اجرای توافقات مهم، افزایش ارتباطات و تقویت اعتماد راهبردی متقابل است.
هند در تاریخ ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) از توافقی بزرگ برای کاهش تنشهای مرزی با پکن خبر داد. این توافق به پایان بنبستی طولانی منجر شد که طی آن ۲ کشور نیروها و زیرساختهای نظامی را در مرز مشترک مستقر کرده بودند.
چین نیز روز بعد تایید کرد توافقی برای حل موضوعات مرتبط به دست آمده است و با دهلینو برای اجرای مفاد این توافق همکاری خواهد کرد.
پس از این توافق، نیروهای نظامی ۲ کشور از نقاط درگیری در مناطق دپسنگ و دمچوک عقبنشینی کرده و به مواضع پیش از تقابل بازگشتند. این روند همچنان در منطقه لدخ ادامه دارد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پس از توافق، ۲ کشور در ۲۳ اکتبر (۲ آبان) جداسازی نیروها را در ۲ نقطه اصطکاک در دشت های دمچوک و دپسانگ آغاز کردند.
ارتش هند و ارتش چین (PLA) نیروها و تجهیزات مستقر خود را از ۲ نقطه درگیری در مرز ۲ کشور، عقب بردند و عملیات جداسازی را در نقاط اصطکاک دپسانگ و دمچوک در خط کنترل واقعی (LAC) در شرق لدخ، تکمیل کردند.
نیروهای ۲ کشور اکنون در حال بررسی تعطیلی مواضع و حذف زیرساخت های جنگی هستند.
روابط هند و چین به دلیل تهاجم نیروهای چینی در امتداد خط کنترل واقعی، مرز واقعی، در آوریل ۲۰۲۰ (فروردین ۱۳۹۹) وخیم شد. این روابط در ۱۵ ژوئن ۲۰۲۰ (۲۶ خرداد ۱۳۹۹) پس از حمله چین در دره گالوان و کشته شدن ۲۰ سرباز هندی در حین انجام وظیفه، به اوج خود رسید.