چهارشنبه , آبان ۳۰ ۱۴۰۳
مواظب تله مرگ باشید! +فیلم

مواظب تله مرگ باشید! +فیلم


دریافت
۱۵۵ MB

دکتر فرهنگ بابامحمودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود:‌ از زمانی که بشر پا به عرصه دنیا گذاشت همواره سلامتش توسط برخی آفت ها دچار آسیب و تهدید قرار داشت که شامل بیماری های عفونی مسری و بیماری های غیر عفونی یا غیر مسری است.

این متخصص بیماری های عفونی توضیح داد که بشر با شناسایی عوامل بروز بیماری های عفونی یا مسری و استفاده از پیشرفت های پزشکی و تجهیزاتی توانست راه های مقابله با آن و درمان را پیدا کند.

وی ادامه داد: برای این منظور آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن عوامل ویروس، باکتری، ‌ قارچ و انگل بیماری ها کشف شد اما طی زمان به دلیل استفاده و تجویز نابه جا امروز شاهد مقاومت دارویی افراد به این داروها هستیم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران توضیح داد: با توجه به حساسیت این موضوع سازمان بهداشت جهانی از ۱۸ تا ۲۴ نوامبر مقارن با ۲۸ آبان تا چهارم آذرماه را هفته آگاه رسانی مقاومت میکروبی نامگذاری کرده است.

وی از مردم خواست تا از مصرف خودسرانه و تجویزهای غیر مسوولانه این داروها بپرهیزند چراکه هربیماری تب دار عفونی نیست و هر بیماری عفونی به مصرف آنتی بیوتیک نیاز ندارد.

دکتر بابامحمودی همچنین به مردم توصیه کرد با رعایت نکات بهداشتی از قبیل استفاده از ماسک و واکسیناسیون برخی بیماری ها خود را در برابر بیماری ها ایمن کنند.

۱۸ تا۲۴ نوامبر (امسال ۲۸ آبان تا چهارم آذرماه) به عنوان هفته جهانی اطلاع رسانی در زمینه مقاومت میکروبی نامگذاری شده که مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها در سرفصل خطرات این موضوع مورد اشاره قرار گرفته است.

تهیه داروهای مختلف از جمله آنتی بیوتیک ها بدون تجویز پزشکان توسط بخشی از جامعه ایرانی از جمله در استان البرز از مواردی است که اهمیت هفته مقاومت میکروبی را گوشزد می کند.

مواظب تله مرگ باشید! +فیلم

آنطور که در نظامنامه علم پزشکی آمده است: مصرف خوسرانه آنتی بیوتیک ها و سایر داروها بدون تشخیص دقیق توسط پزشکان از مواردی است به مقاومت میکروب ها در بدن می انجامد و مصرف کنندگان این گونه داروها بدون آنکه از عواقب این روش خطرناک آگاهی داشته باشند در واقع مرگ تدریجی خود رقم می زنند.

در این سالها بسیاری از مردم حسب تجربه مقطعی از مصرف یک یا چند داروی تجویزی توسط پزشک معالج در موارد ابتلای مشابه بدون مراجعه به پزشک مستقیم وارد داروخانه شده و داروی های مختلف از جمله آنتی بیوتیک ها را تهیه و مصرف می کنند.

بنا به گفته متخصصان علم پزشکی، بیشتر داروها از جمله آنتی بیوتیک ها دارای منشا شیمیایی بوده و اگر چه برای یک یا چند نوع بیماری مشابه قابل مصرف هستند اما مداومت در مصرف آنها بروز بیماری های دیگری را در پی دارد؛ گاهی بی توجهی ها به مصرف خودسرانه داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها، زندگی فرد را فدای سهل انگاری خود می کند.

در این میان پزشکان تاکید دارند که تحت هیچ شرایطی نباید خودسرانه دارویی مصرف کرد مگر آنکه آن دارو برای بیماری خاص توسط پزشک معالج تجویز و مصرف مداوم آن توصیه شده باشد.

آنتی بیوتیک ها از جمله داروهایی هستند که متخصصان علم پزشکی برای تجویز آنها وسواس خاص به خرج می دهند و به گفته پزشکان مصرف بی رویه این داروها بیش از سایر داروها عوارض مرگبار دارد.

Check Also

فیلم | اهدا هدایای رهبر  معظم انقلاب به مدال آوران مازندرانی المپیک پاریس

فیلم | اهدا هدایای رهبر معظم انقلاب به مدال آوران مازندرانی المپیک پاریس

دریافت ۳۰ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *