به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از سازمان غذا و دارو مهدی پیرصالحی روز سه شنبه گفت: هدف ما این است که دارو به راحتی در داروخانهها در دسترس باشد تا مردم مجبور نباشند برای تامین داروی مورد نیاز خود به بسترهای غیرقانونی اینترنتی روی بیاورند.
وی با اشاره به مشکلات فروش اینترنتی دارو افزود: متاسفانه در بسترهای اینترنتی، دارو به وضوح به فروش میرسد، اما این فعالیتها شفاف و قانونی نیستند. بسیاری از این داروها قاچاق بوده و در مورد اصالت آنها تردید وجود دارد. همچنین برخی داروها ممکن است از زنجیره توزیع رسمی خارج شده باشند.
دکتر پیرصالحی بر اهمیت تقویت سیستم نظارتی از طریق سامانه تیتک تاکید کرد و خواستار همکاری نهادهای امنیتی، پلیس و دیگر ارگانهای مرتبط برای مقابله با این چالش شد.
سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو که به اختصار «تیتک» نیز نامیده میشود، از سال ۹۲ و پس از بحران ارزی و کمبود دارویی و اختلاف آماری یک میلیارد دلاری بین وزارت بهداشت، بانک مرکزی و گمرک پیرامون ارز تخصیصی به دارو عملیاتی شد.از این رو لازم است همه صادرکنندگان، وارد کنندگان، فعالان پخش و توزیع محصولات سلامت محور دارویی، خوردنی، آشامیدنی و تجهیزات پزشکی، اطلاعات خود را در سامانه TTAC ثبت کنند.