به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، رئیس دوره ای شورای امنیت عصر دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: پیام من به ولادیمیر پوتین ساده است: ما هرگز از مقابله با تجاوز روسیه در هر مرحله دست نخواهیم کشید.
وزیر خارجه انگلیس در سخنان خود در شورای امنیت سازمان ملل بعنوان رئیس دوره ای این شورا افزود که ما حمایت خود را از اوکراین افزایش می دهیم تا این کشور را در موقعیتی قدرتمند قرار دهیم.
او تاکید کرد که جنگ اوکراین فقط مساله برای امنیت این کشور یا اروپا نیست، بلکه مساله ای برای صلح و امنیت جهانی و اصول بنیادین منشور سازمان ملل است.
لامی خطاب به اعضای شورای امنیت گفت که اگر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در این «تجاوز» شکست نخورد، جهان به سمت از دست دادن اصول اساسی حقوق بینالملل و مشروعیت مرزهای ملی پیش خواهد رفت.
او با محکوم کردن حملات گسترده موشکی به زیرساختهای انرژی اوکراین، گفت که این اقدامات، تلاشی برای «فرو بردن اوکراین در تاریکی» است.
وزیر خارجه انگلیس با تکرار ادعاها علیه ایران و کره شمالی ادامه داد که پوتین سربازان زیادی را از دست داده است، و هزار روز از جنگی که فکر میکرد طی چند روز پیروز خواهد شد، می گذرد و اکنون برای تقویت خود به کره شمالی و ایران روی آورده است.
رئیس دوره ای شورای امنیت مدعی شد: این اقدامات باید با پاسخ قاطعانه مواجه شود.
او با بیان اینکه لندن تحریمهای تازهای را علیه تهران به بهانه ارائه موشکهای بالستیک به روسیه، اعمال کرده است، مدعی تلاشهای گسترده تر برای حمایت از اوکراین و مقابله با اقدامات روسیه شد.
وزیر خارجه انگلیس گفت: ما از تمام قدرت تحریم های خود، برای محدود کردن اقدامات غیرقانونی کرملین استفاده می کنیم و حمایت خود را افزایش می دهیم تا اوکراین را در موقعیتی قدرتمند قرار دهیم.
رئیس دوره ای شورای امنیت هشدار داد اگر اصول منشور سازمان ملل به دلیل شکست در مقابله با «تجاوز» روسیه نقض شود، امنیت همه کشورها به خطر خواهد افتاد.
او بر اهمیت ایستادگی در برابر تجاوز، حفظ نظم مبتنی بر قانون و حمایت از اوکراین تا بازگشت صلح و امنیت تأکید کرد و گفت: با گذشت هزار روز از جنگ اوکراین، ما همچنان برای اوکراین، برای نظم بینالمللی و برای اصول بنیادین سازمان ملل متحد ایستادهایم.
تارنمای بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کییف اجازه داده است که از موشکهای دوربرد برای حمله نیروهای روسیه و نظامیان کره شمالی که در منطقه کورسک حضور دارند، استفاده کند.
خبر تصمیم جو بایدن برای لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاهای دوربرد در حالی منتشر شده است که روسیه بارها هشدار داده بود که هرگونه حمله با سلاحهای غربی به خاک این کشور به عنوان تجاوز مستقیم ناتو تلقی خواهد شد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفته است که تنها راه برای جلوگیری از وقوع چنین حملاتی است که به اوکراین امکانات و «تواناییهای به منظور نابودی سامانههای پرتاب، زنجیره عرضه، زرادخانهها و کارخانههای جنگی روسیه در مبدا داده شود.»
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تصمیم دولت بایدن اعلام کرد: استفاده رژیم کییف از پرتابههای دوربرد برای حملات به خاک ما به معنای مشارکت مستقیم آمریکا و ماهوارههای آن در نبرد با روسیه و همچنین تغییر اساسی در ماهیت درگیری خواهد بود. پاسخ ما مناسب و ملموس خواهد بود.
زاخارووا افزود: هنوز مشخص نیست که آیا چنین اخباری بر اساس منابع رسمی است یا خیر. یک امر واضح است که در میان ناکامیهای رژیم کییف، حامیان غربی آن بر تشدید حداکثری جنگ ترکیبی علیه روسیه سرمایهگذاری کردهاند و تلاش میکنند تا به هدف خیالی به شکست دادن راهبردی مسکو دست یابند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.