به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تعلیق عضویت ایران در فدراسیون جهانی بادبانی رفته رفته به سمتی میرفت تا منجر به اخراج ایران از فدراسیون جهانی شود؛ این موضوع نه تنها میتوانست به اعتبار ورزشهای دریایی و بادبانی در ایران آسیب جدی وارد کند، بلکه مانعی برای اعزام ورزشکاران این حوزه به مسابقات بین المللی بود که با ورود انجمن بادبانی کشور، این خطر از بیخ گوش ایران رد شد.
«حمید شمالی» دبیرکل انجمن بادبانی ایران در این رابطه با آباجان به نقل از ایرنا گفت: تثبیت جایگاه ایران در فدراسیون جهانی بادبانی گامی بزرگ در مسیر توسعه این رشته ورزشی و تقویت حضور ایران در صحنههای بینالمللی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر، پرداخت نشدن حق عضویت به فدراسیون جهانی بادبانی مانعی برای فعالیتهای بینالمللی ورزشکاران و مربیان ایرانی ایجاد کرده و اثر منفی بر اعتبار ایران داشت، اظهار کرد: با تاسیس انجمن بادبانی ایران با توجه به محدودیت زمانی بسیار کوتاه تا مجمع عمومی جهانی و نگرانی از تبعات جدی احتمالی، رفع این معضل بهعنوان اولین و مهمترین اولویت از سوی رئیس انجمن بادبانی ایران در دستور کار قرار گرفت و توانستیم با حمایتهای مؤثر نهادهای مرتبط و پیگیریهای مداوم، بدهیهای معوق را تسویه و جایگاه ایران را تثبیت کنیم.
شمالی در خصوص مجمع عمومی فدراسیون جهانی بادبانی بیان کرد: کنفرانس سالانه و مجمع عمومی فدراسیون جهانی بادبانی در سال ۲۰۲۴ با حضور نمایندگان بیش از ۱۲۰ کشور در سنگاپور برگزار شد و ایران با حضوری چشمگیر توانست از این فرصت برای معرفی ظرفیتهای خود بهره ببرد.
وی ادامه داد: این مجمع که با محوریت انتخابات رئیس، نائب رئیسان و برنامههای توسعهای فدراسیون جهانی بادبانی برگزار شد، بستری مناسب برای بازسازی جایگاه بینالمللی ایران فراهم آورد.
دبیرکل انجمن بادبانی ایران با تاکید بر اینکه تلاش شد تا تصویر جدید، مثبت و واقعی از ایران به عنوان کشوری با قابلیتهای بیبدیل در ورزشهای دریایی در این مجمع ارائه شود، اضافه کرد: تعاملات سازندهای با دیگر کشورها داشتیم و پیشنهادهایی برای تقویت زیرساختها و استفاده از آموزشهای تخصصی مطرح کردیم که مورد استقبال قرار گرفت.
وی گفت: این رویکرد نشاندهنده تعهد ایران به دیپلماسی ورزشی و توسعه پایدار در این عرصه است.
دبیرکل انجمن بادبانی ایران اعلام کرد: امروز دیگر ایران یک عضو رسمی فدراسیون جهانی است و این وضعیت نه تنها امکان حضور جهانی را برای جامعه ورزشی ایرانی فراهم میکند، بلکه بستری برای افزایش انگیزه نسل جوان و توسعه زیرساختهای داخلی است؛ هدف ما این است که ایران را بهعنوان یکی از کشورهای نوظهور و جدی بادبانی مطرح کنیم.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جزیره «کیش» درهمان روزهای نخست تشکیل این فدراسیون، مقر آن اعلام شد تا ضمن بهره مندی از ظرفیت و زیرساختهای کم نظیر موجود در این جزیره مرجانی برای قهرمان پروری، در توسعه گردشگری ورزشی منطقه نیز نقش آفرینی کند؛ اما دیری نگذشت که مقر این فدراسیون به یکباره توسط مدیریت فدراسیون در کیش تعطیل شد و مجموعهای اقدامات عجیب پشت سر هم، بادبانی را با چالشهای اساسی روبه رو کرد.
پس از تعطیلی مقر فدراسیون بادبانی در کیش، عدم دسترسی ورزشکاران به قایقها برای مدت نزدیک به یکسال، عزل دبیرکل فدراسیون و ناتوانی در اعزام به مسابقات بین المللی و استعفای سرپرست کمیته کلاسهای این فدراسیون به عنوان تخصصیترین کمیته آن، تغییر شبانه مدیران اجرایی فدراسیون، به یکباره فدراسیون بادبانی با چالشی جدی و مهم دیگری به نام پرداخت نشدن حق عضویت در مجامع ورزشی بین المللی رو به رو شد؛ چالشی که منجر به انتشار اخباری مبنی بر خطر تعلیق و حتی اخراج بادبانی ایران در مجامع بین المللی گشت.